Nota de premsa

CaixaBank i el Col·legi d'Advocats de Madrid signen un conveni de col·laboració per contribuir a la divulgació d'aspectes jurídics en el sector agroalimentari

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Eugenio Ribón, diputat de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Madrid, i Carme Sabrí, directora d'AgroBank.

• L'entitat financera materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb la qual lidera el negoci amb el sector agroalimentari a Espanya.

• A través de l'acord es promouran accions i activitats dirigides al col·lectiu professional vinculat al sector.

CaixaBank ha signat un acord de col·laboració amb l'Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid amb l'objectiu de posar en marxa línies de cooperació conjuntes que contribueixin a aprofundir en una major divulgació de diferents aspectes vinculats al sector agroalimentari, especialment des d'un punt de vista jurídic. A través d'aquest conveni, que CaixaBank articula a través d'AgroBank, la seva línia de negoci dirigida al sector agrari, es promouran diferents actuacions orientades tant als advocats col·legiats com als professionals de l'entitat financera, així com a tot el col·lectiu professional que està vinculat directe o indirectament a l'activitat agrària i a la indústria agroalimentària en el seu conjunt.

La signatura del conveni ha estat a càrrec de Carme Sabrí, directora d'AgroBank, i Eugenio Ribón, diputat de la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Madrid. Aquesta col·laboració posa de manifest el compromís d'AgroBank a donar suport a les necessitats particulars del sector agroalimentari i continuar així impulsant la seva activitat econòmica. L'acord es materialitzarà a través de sessions, jornades o reunions promogudes per ambdues entitats, així com mitjançant l'edició d'estudis i publicacions especialitzades, entre altres activitats.

Amb aquesta acció, el Col·legi d’Advocats donarà un nou impuls als treballs que ve desenvolupant la Secció de Dret Agroalimentari, entre els objectius generals del qual es troben l'intercanvi de coneixements sobre seguretat alimentària des d'una perspectiva jurídica; facilitar a advocats i juristes l'accés als coneixements teòric-pràctics més actuals; estimular l'interès de la branca jurídica entre el col·lectiu professional; promoure la difusió de coneixements i la formació específica en Dret Agroalimentari.

AgroBank, líder del sector

En els seus quatre anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, on els clients tenen a la seva disposició 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector. En aquesta línia, CaixaBank té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. AgroBank realitza altres accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, l'entitat ha llançat, a través del programa BEI Acció Climàtica, una nova línia de crèdit de fins a 30 milions d'euros per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic. CaixaBank, en aquest context, destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. Aquesta línia de treball de CaixaBank s'emmarca en el Pla Estratègic 2019-2021, que prioritza la responsabilitat i sostenibilitat entre els seus eixos d'actuació.

Sobre el Col·legi d’Advocats de Madrid

Fundat l'any 1596, el Col·legi d’Advocats de Madrid està constituït per més de 77.000 advocats, i té, com a principal missió, l'ordenació de l'activitat professional, juntament amb la defensa dels seus interessos corporatius i la dels ciutadans als quals presta els seus serveis. Així mateix, el Col·legi garanteix la seva independència i la vigència dels valors bàsics de la professió, i presta als seus col·legiats els serveis que necessiten per al millor acompliment del seu treball.

 

NOTÍCIES RELACIONADES