Nota de premsa

El circuit Plaza 3x3 CaixaBank tanca 2019 superant els 42.000 participants

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Parada del Plaza 3x3 CaixaBank 2019

• Les nou parades de l'edició 2019 del circuit Plaza 3x3 CaixaBank, que es va tancar dissabte passat a Sevilla, han elevat les xifres d'aquest programa de promoció del bàsquet a més de 42.000 participants i 200.000 visitants al llarg de la seva història. Un balanç molt positiu d'aquest emblemàtic circuit que des de la seva arrencada, en 2012, ha visitat 39 ciutats de tota Espanya

Organitzat per la FEB des de fa nou temporades i impulsat per CaixaBank des de l'any 2013, el circuit Plaza 3x3 CaixaBank ha tancat aquesta nova edició elevant les seves xifres fins als més de 42.000 participants i 200.000 visitants, superant els 10.530 equips inscrits i els 17.000 partits disputats en totes les seves edicions de bàsquet al carrer.

La ruta 2019 ha celebrat parades a places emblemàtiques d'Àvila (Plaza de Santa Teresa), Melilla (Plaza d'Espanya), Logronyo (Poliesportiu Titín III), Pamplona (Plaza del Castell), Palma (Moll Vell), Cartagena (Plaça de l'Ajuntament), Santiago de Compostel·la (Plaça del Obradoiro), Bilbao (Esplanada del Guggenheim) i Sevilla (Plaça de San Francisco). El rècord de l'any es va registrar a Pamplona, on es va comptar amb la presència de més de 1.500 jugadors i jugadores distribuïts en 310 equips de totes les categories i un total de 420 partits disputats. A més, en aquesta edició 2019 s'han superat els 27.500 visitants, un 16% més que en 2018.

També ha estat notable la participació femenina, amb més d'un 31% de jugadores. Els clinics d'iniciació han comptat amb gairebé 1.500 inscrits i més de 2.350 nens i nenes han participat en els concursos d'habilitat i tir.

A totes les jornades, a més, el Plaza 3x3 CaixaBank ha comptat amb el suport i la col·laboració de les institucions locals, així com de les Federacions Autonòmiques i les seves delegacions provincials. En totes elles han participat equips de voluntaris adscrits al Programa de Voluntaris FEB-CaixaBank, que aquest any han estat 229, superant així els 1.500 des de la creació del programa.

En aquesta edició 2019 han estat de nou jornades diàries de bàsquet gratuït i per a totes les edats, des de pre-mini a sènior, en les quals durant més de 7 hores s'ha pogut gaudir de competició, diversió i convivència, en les quals no han faltat les visites dels ambaixadors FEB, els ex jugadors internacionals Fernando Romay i Iñaki De Miguel, que han amenitzat les parades amb concursos i clinics, i en la parada de Sevilla s'ha incorporat per primera vegada l'ex capità de la selecció campiona del món Carlos Jiménez.

En les últimes edicions, el circuit ha comptat amb la pista CaixaBank com a referència, lloc en el qual s'han disputat les finals masculines. Per part seva, la pista Universo Mujer, projecte liderat per la FEB i CaixaBank per a la promoció i difusió del paper de la dona en la societat a través dels valors que desprenen els esportistes, ha albergat totes les finals femenines.

Garbajosa: “Comencem a preparar amb il·lusió l'edició de 2020”

El president de la FEB, Jorge Garbajosa, destaca “l'èxit que un any més ha representat el Plaza 3x3 CaixaBank visitant nou ciutats del nostre país i fent sortir a milers de jugadors i jugadores al carrer per a gaudir del bàsquet i els seus valors. És un programa extraordinari per a la promoció del nostre esport, que aquest any a més l'hem pogut rubricar celebrant les grans medalles conquistades per les nostres Seleccions. Des de la FEB fem arribar no sols el nostre reconeixement a CaixaBank pel seu suport i compromís sinó també l'agraïment que mereix l'excel·lent treball i implicació de les Federacions Autonòmiques, i tot això ens anima per a començar a preparar ja amb tota la il·lusió del món l'edició de 2020”.

CaixaBank, patrocinador de referència del bàsquet espanyol

“Des de CaixaBank apostem fa anys pel patrocini esportiu com a eina estratègica que imparteix valors i fomenta el progrés cultural, social i econòmic. Projectes com el Plaza 3x3 CaixaBank, impulsat conjuntament amb la FEB,  ajuden a la promoció del bàsquet i els seus valors. L'esforç, compromís, treball en equip, esperit de superació i el respecte entre les aficions són actius en els quals creiem i defensem totes dues entitats. A més, aquesta iniciativa ens permet arribar a tot el territori per a estar prop del client, senyal d'identitat de CaixaBank”, ha explicat María Luisa Martínez Gistau, Directora Executiva de Comunicació, Relacions Institucionals, Marca i RSC en CaixaBank.

A través de la seva àmplia xarxa d'oficines, la major de totes distribuïda per la geografia espanyola, CaixaBank manté una estreta vinculació amb el territori i compta amb una vocació d'entitat pròxima amb el client, que es tradueix en el patrocini local com a estratègia adequada per a generar notorietat en el territori d'influència. Per aquest motiu, CaixaBank impulsa any rere any, des de fa set edicions, el major circuit de bàsquet 3x3 d'Espanya, que ha recorregut les places més emblemàtiques de 39 ciutats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES