Nota de premsa

DayOne signa un acord de col·laboració amb el Clúster TIC Catalunya Sud per impulsar l’emprenedoria i la innovació al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Acord DayOne i Cluster TIC Catalunya Sud

● Amb aquest acord, CaixaBank aposta pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre com a pol d’innovació de primer nivell.

● A través de DayOne, l'entitat acompanya 'start-ups' i 'scale-ups' en totes les seves fases, des de la seva etapa de creixement i recerca de finançament, fins a la seva consolidació.

● L’entitat segueix reforçant l'acompanyament financer a 'start-ups', 'scale-ups' i inversors en els principals pols d'innovació de Catalunya.

CaixaBank ha signat un acord de col·laboració amb el Clúster TIC Catalunya Sud, amb l’objectiu de potenciar i donar suport al desenvolupament de la innovació i l’emprenedoria tecnològica al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. L’acord ha estat rubricat per Pablo Mazón, president del Clúster TIC Catalunya Sud, i per Josep Maria González, director territorial de CaixaBank a Catalunya. A l’acte de signatura ha assistit també la directora de la divisió de negoci DayOne de CaixaBank, Gemma Bertran.

TIC Sud, amb seu a Reus, és una associació d’empreses impulsada pel sector públic i liderada pel sector privat que agrupa l’ecosistema emprenedor del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre i que té com a objectiu principal promoure i contribuir a la competitivitat en la cadena de valor del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, creant comunitat i connectant i vertebrant l'ecosistema emprenedor i tecnològic del territori. A més, té com a missió atraure talent i inversió local i internacional per promoure la creació i desenvolupament de start-ups i projectes d'alt creixement arrelats al territori.

Actualment, el TIC Sud està format per més de 90 empreses associades que generen 17.000 llocs de treball directes i suposen una facturació de 1.650 milions d’euros anuals. El president del TIC Sud, Pablo Mazón, ha remarcat que “l’aposta de CaixaBank pel Clúster reforça el projecte i els seus objectius, entre els quals hi ha facilitar els millors serveis i condicions per les empreses associades en tots els àmbits”.

CaixaBank, a través de la seva divisió DayOne, disposa d’un equip especialitzat en l'acompanyament a start-ups, scale-ups i inversors per donar cobertura a les empreses tecnològiques innovadores de les comarques de Tarragona, on l’ecosistema tecnològic ha experimentat un notable creixement. DayOne ofereix als seus clients productes i serveis innovadors adequats a aquest col·lectiu i impulsa trobades de petit format, connectant de forma periòdica els seus clients amb partners estratègics. 

Mitjançant aquest acord de col·laboració, es potencia de manera activa el suport al teixit empresarial més innovador, buscant sinergies en el camp de l’emprenedoria i la innovació tecnològica, així com el desenvolupament econòmic, prioritzant la qualitat, l’eficiència, la transformació digital i l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques.

El director territorial de CaixaBank a Catalunya ha destacat que "aquest acord de col·laboració amb el Clúster TIC Catalunya Sud i la implantació del model DayOne a Catalunya suposa un pas més en l'estratègia de la nostra entitat d'oferir un model de banca especialitzada per segments, ajustada a les necessitats de cada perfil de client. En el cas de les start-ups i scale-ups, aquesta especialització suposa oferir un servei amb nous plantejaments, orientat a tots els agents de l'ecosistema d'innovació, i aprofitant la valuosa experiència en el treball amb emprenedors i empreses que té CaixaBank".

A mesura que a Espanya ha anat creixent l'ecosistema emprenedor i s'ha incrementat la creació de start-ups i scale-ups, l'equip d'experts en l'atenció a aquest segment de clients ha anat ampliant la seva presència territorial, donant servei en 14 comunitats autònomes. Actualment, CaixaBank compta amb sis centres DayOne, ubicats a Barcelona, Madrid, València, Saragossa, Màlaga i Bilbao. A més, DayOne compta també amb equips que donen servei a clients en altres territoris: Múrcia, Castella i Lleó, Canàries, Sevilla, Catalunya i Galícia.

Relació amb l'ecosistema emprenedor

DayOne té la vocació d'acompanyar totes les empreses de base tecnològica, de ràpid desenvolupament i àmbit d'actuació global que realitzen activitats de valor afegit. A través d'aquesta divisió, l'entitat innova la forma de relacionar-se amb tots els agents que formen l’ecosistema de les start-ups, scale-ups i els seus inversors, acostant-se a les seves inquietuds, necessitats i velocitat de desenvolupament.

Tot això, recolzat en cinc elements clau que s'han desenvolupat per donar un servei adaptat a aquest segment: DayOne hubs (centres que són un punt de trobada del talent i el capital), financial managers (professionals que coneixen la realitat de la indústria i les seves necessitats), solucions especialitzades (construcció de nous productes i serveis financers adequats a les necessitats dels agents de l'ecosistema),  relació bancària (desenvolupament de relacions i connexions entre els principals agents i corporates de l'ecosistema de la innovació) i programes d'emprenedoria (foment de l'actitud emprenedora de base tecnològica amb els Premis EmprènXXI i altres iniciatives).

Per contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement, l'entitat llança cada any des de la seva creació el 2007 els Premis EmprènXXI. Aquests guardons han esdevingut un reconeixement consolidat en el territori i de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal. A més, compta amb iniciatives vinculades a aquests guardons com els DayOne Innovation Summits, DayOne Open Innovation Programs, Investor's Day i la Comunitat AlumniXXI, que engloba la comunitat de les empreses guanyadores al llarg de tota la història dels premis.