Nota de premsa

Meniños y la Cocina Económica reben una aportació del Grupo Pérez Rumbao, Fundació “la Caixa” i CaixaBank per reforçar la seva activitat solidària a A Coruña

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
En el marc de “Fórmula Solidària”, una iniciativa de CaixaBank i de CaixaBank Payments & Consumer per canalitzar el suport econòmic de la Fundació “la Caixa ” i d'empreses o particulars sensibles davant les dificultats dels més vulnerables

• Ambdues associacions comptaran amb una ajuda de 8.400 euros per mantenir la seva activitat i fer front a l'increment de la demanda.

• La Cocina Económica proporciona menjar a persones amb escassos recursos de la ciutat, mentre que la Fundació Meniños treballa amb menors amb l'objectiu de garantir la protecció de la infància i l'adolescència.


El Grupo Pérez Rumbao i la Fundació “la Caixa ”, en col·laboració amb CaixaBank i CaixaBank Payments & Consumer, han contribuït amb un total de 8.400 euros a la Fundació Meniños i a La Cocina Económica de A Coruña al manteniment de l'activitat d'ambdues entitats.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el programa “Fórmula Solidària”, un programa de CaixaBank, que suma fons de la Fundació “la Caixa ” i aportacions d'empreses - com el Grupo Pérez Rumbao - i particulars amb l'objectiu d'ajudar a què les entitats socials disposin de recursos per desenvolupar la seva tasca en benefici de les persones i col·lectius més necessitats.

A l'acte d'entrega, que ha tingut lloc en el Concessionari Audi Arrojo, a Oleirosm han assistit Joaquín Pérez Bellido i Javier Vela del Grupo Pérez Rumbao; Emilio Barreiro, director d'empreses de CaixaBank a Galícia; Jesus Freire, director de zona Nord de CaixaBank Payments & Consumer; José Manuel Martínez, gestor comercial de la zona Nord i representants de la Fundació Meniños i la Cuina Econòmica. 

Joaquín Pérez Bellido, per part del Grupo Pérez Rumbao, destaca que “en aquest moments, les empreses han de fer passos endavant i, en la mesura de les nostres possibilitats, ajudar on la societat ho necessita, reforçant la nostra Política de Responsabilitat Social Corporativa en donacions per als més necessitats”

Per part seva, Emilio Barreiro ha valorat el ferm compromís solidari del Grupo Pérez Rumbao. “No només per aquesta aliança solidària amb la Fundació “la Caixa ” i CaixaBank, que compleix tres anys i ha crescut exercici després d'exercici”, ha apuntat, “sinó també per altres ajudes recents que l'empresa ha concedit per pal·liar l'impacte social provocat pel coronavirus”

Sobre Pérez Rumbao

Grupo Pérez Rumbao és un grup empresarial que està present en la comunitat autònoma des de fa gairebé un segle: ha anat evolucionant i creixent fins a convertir-se en un dels grups més importants del sector de l'automoció, tant en l'àmbit de turismes, representant a 16 marques, com de vehicles industrials (IVECO, MAN i VOLVO), la fabricació de carrosseries per al transport de passatgers (UNVI) i la distribució de productes petrolífers.

Per la companyia passen anualment més de 100.000 clients per requerir serveis de compra de vehicles, manteniment i reparació d'avaries en els seus 42 centres de treball. Pérez Rumbao té 1.300 empleats.

L’ Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank 

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació “la Caixa ” en la seva tasca social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2019, el 92% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social. 

La col·laboració entre ambdues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per treure endavant els seus programes. D'aquesta manera, cada any, més de 10.000 projectes reben, en conjunt, a prop de 45 milions d'euros de la Fundació “la Caixa ” a favor de més de 8.000 entitats socials de tot el país. Es tracta, majoritàriament, de projectes que aporten solucions en l'àmbit de la malaltia, la discapacitat, l'exclusió social, la pobresa infantil, els majors i l'envelliment. Des de l'inici de la crisi de la Covid-19, Fundació “la Caixa ” ha destinat, a través de CaixaBank, 9,6 milions d'euros a 1.700 projectes relacionats amb el proveïment d'aliments, material sanitari i emergències per donar resposta a les persones vulnerables més afectades per la pandèmia. 

Sobre CaixaBank Payments & Consumer 

CaixaBank Payments & Consumer, filial 100% de CaixaBank, és l'entitat líder en finançament al consum i mitjans de pagament a Espanya. 

La companyia, amb més de 15 milions de clients entre Espanya i Portugal, un crèdit viu de prop de 8.100 milions d'euros i un parc de 18,4 milions de targetes, treballa per accelerar la transformació digital i les capacitats tecnològiques del grup. Així mateix, la impulsa l'acció social en tots els seus àmbits d'actuació, en col·laboració són les seves empreses clients. 

Entitats socials 

La Cocina Económica és una de les entitats socials amb major arrelament a A Coruña Fundada en 1886, proporciona menjars tots els dies de l'any a persones amb escassos recursos des de la seva seu al carrer Cordelería. 

Per part seva la Fundació Meniños porta dese 1996 treballant a favor de la infància i l'adolescència proporcionant seguretat i afecte perquè els menors puguin desenvolupar-se en un entorn afectiu. La seva seu central es localitza en el barri d'Elviña.

 

NOTÍCIES RELACIONADES