Nota de premsa

La revista Actualidad Económica premia a CaixaBank pel seu projecte “Morella Cashless City”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
“Morella Cashless City” premiada como una de les "Millors Idees de l'Any" segons la revista Actualidad Económica

• La publicació, que selecciona anualment els millors productes i serveis llançats al mercat espanyol, ha premiat a CaixaBank pel seu projecte "Morella Cashless City" com una de les "Millors Idees de l'Any" en la 41a edició d'aquests guardons.

• Les compres als comerços de Morella realitzades amb targeta, mòbil o altres mitjans de pagament digital han crescut més d'un 40%, tant en volum com en import.

• Des de la posada en marxa del projecte s'han impulsat al municipi accions per fomentar el pagament digital i donar suport al comerç local que han aconseguit reduir l'ús d'efectiu, sobretot en les operacions de petit import.

• CaixaBank ha contribuït amb el municipi aportant 50 cèntims per cada compra realitzada amb mitjans de pagament digitals per la compra d'un vehicle adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

La revista Actualidad Económica, que selecciona anualment els millors productes i serveis llançats al mercat espanyol, ha premiat a CaixaBank pel seu projecte "Morella Cashless City" com una de les "Millors Idees de l'Any" en la 41a edició d'aquests guardons.

El premi va ser recollit ahir a l'Hotel Wellington de Madrid per David Gutiérrez, representant de CaixaBank Payments, i María Dolores Petit, directora de Banca Retail de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, durant el còctel en el qual Actualidad Económica va lliurar els diferents guardons.

Morella Cashless City, el projecte promogut fa un any per CaixaBank en col·laboració amb l'Ajuntament de Morella, les associacions de comerciants del municipi, els comerços, ciutadans de Morella i Visa, per fomentar els pagaments digitals i donar suport al comerç de proximitat ha impulsat la digitalització dels pagaments en aquest municipi.

Des de l'inici del projecte, el mes d'abril del 2018, gairebé la totalitat dels comerços del municipi ja accepten pagaments digitals. A més, durant la campanya, s'ha incrementat un 40% les compres en comerços de Morella amb targeta, en els quals durant la campanya s'han facturat 1,8 milions d'euros mitjançant mitjans de pagament digitals. Les operacions que més creixen són les de petit import (màquines de vending, forns, bars, cafeteries, autobús urbà...) aconseguint-se l'absorció de l'efectiu en sectors on, tradicionalment, el pagament s'efectua en cash.

Des que es va posar en marxa Morella Cashless City també s'ha incrementat el nombre de clients amb mitjans de pagament digital, que ha crescut un 120% respecte al que havia crescut el mateix període de l'any anterior.

Gràcies a aquest projecte, CaixaBank ha contribuït amb cada compra que els ciutadans han realitzat mitjançant sistemes de pagament digitals, amb una donació de 50 cèntims per a una iniciativa social local. L'import recaptat s'ha utilitzat per l'adquisició d'un vehicle adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Els bons resultats del projecte es deuen a la participació del municipi de Morella i les associacions de comerciants, a l'impuls de l'Ajuntament i a les accions que CaixaBank ha promogut des del llançament del projecte cashless per la difusió i conscienciació de l'ús de mòbils, targetes i altres mitjans de pagament, com wearables, per pagar en els comerços de la població.

En aquest sentit, CaixaBank ha dut a terme accions de reforç en campanyes específiques, com en les festes del Sexenni celebrades a Morella del 17 al 27 d'agost. Durant aquestes dates, es va reforçar l'equip de dinamitzadors i es va fomentar l'ús de sistemes cashless en tota classe de sectors, inclosos els pagaments en els caixers, l'oficina de turisme, els comerços, les màquines de vending i l'autobús d'accés al poble, entre altres.

CaixaBank, entitat financera líder en pagament digital

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.103 oficines, la xarxa comercial més grossa de la península.

Actualment, CaixaBank és l'entitat financera líder en mitjans de pagament i pagament digital a Espanya, amb una quota de mercat en pagament mòbil del 47%, amb 16,1 milions de targetes en circulació (incloses també les targetes en format mòbil i en format wearable), una quota de mercat en compres del 23,3% i més de 370.000 TPV instal·lats.

L'entitat continua reforçant el seu lideratge en banca digital amb la base de clients digitals més grana Espanya: quota de penetració del 32%; 6 milions de clients digitals (el 58% del total de clients de l'entitat a Espanya) i 5,2 milions de clients en banca mòbil

CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil, la creació dels primers caixers contactless del món, el llançament d'imaginBank, el primer banc mòbil d'Espanya, o el desenvolupament de les primeres aplicacions d'intel·ligència artificial per atenció al client. A més de comptar amb l'aplicació de pagaments CaixaBank Pay, CaixaBank ha estat el primer banc a Espanya a incorporar a la seva oferta de mitjans de pagament el servei de pagaments mòbils Samsung Pay i d'altra banda, els clients de l'entitat també poden pagar amb Apple Pay.

Gràcies a aquesta estratègia, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals. El 2017, l'entitat ha rebut el premi The Banker, publicació del Grup Financial Times, al Millor Projecte Tecnològic de l'Any pel llançament del chatbot d'imaginBank, un servei d'ajuda al client per conèixer ofertes i descomptes exclusius basats en intel·ligència artificial. Així mateix, la revista Global Finance ha premiat a CaixaBank com a Millor Banc Digital a Espanya, Millor Banc Digital d'Europa Occidental 2017 i Millor Banc del Món en Mitjà social 2017.