Nota de premsa

Gonzalo Gortázar, escollit CEO de l'any per ‘Forbes’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Andrés Rodríguez, president i editor de Forbes España; Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank; i Pablo Isla, Global Senior Advisor de Cinven.

• El Premi ‘Forbes Best CEO 2023’ reconeix la trajectòria i la tasca dels primers executius d'empreses espanyoles que més han destacat en l'últim any.

• El conseller delegat de CaixaBank ha assenyalat en la seva intervenció que el premi “representa un reconeixement a l'esforç de tot l'equip de persones que formen part de CaixaBank, per la qual cosa recullo el guardó amb satisfacció i agraïment en nom de tots ells”.

• Gortázar ha destacat també la profunda evolució financera i estratègica de CaixaBank al llarg de l'última dècada, convertida avui en el líder destacat del sector a Espanya, sense alterar per això la seva essència i els seus valors de confiança, qualitat i compromís social.

 

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha rebut el Premi Forbes Best CEO 2023, un guardó que reconeix la trajectòria i la tasca dels primers executius d'empreses espanyoles que més han destacat en l'últim any pel bon desenvolupament de la seva activitat i la seva contribució a la societat.

Gortázar ha recollit el premi de la mà d'Andrés Rodríguez, president i editor de Forbes España, i de Pablo Isla, Global Sènior Advisor de Cinven, qui s'ha encarregat de pronunciar la laudatio. L'acte, que s'ha celebrat a l'Hotel Mandarin Oriental Ritz Madrid, ha comptat amb la presència d'Isidre Fainé, president de la Fundació ”la Caixa” i de CriteriaCaixa, i de José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank. A la cerimònia de lliurament ha assistit també una representació de membres del Consell d'Administració de CaixaBank i tot l'equip directiu que forma part del Comitè de Direcció de l'entitat financera. L'acte ha comptat igualment amb l'assistència de directius d'algunes de les principals empreses i organitzacions empresarials del país.

En la seva intervenció, el conseller delegat de CaixaBank ha destacat que "aquest guardó representa un reconeixement a l'esforç de tot l'equip de persones que formen part de CaixaBank, des dels consellers, membres del comitè de direcció i altres directius del banc fins a la totalitat de la plantilla” i ha afegit que recull el premi “amb una enorme satisfacció i agraïment en nom de tots ells".

Una dècada com a primer executiu de CaixaBank

Al juny del 2024, Gonzalo Gortázar complirà una dècada com a conseller delegat de CaixaBank. “En aquests deu anys, veig que el grup ha canviat moltíssim en una triple dimensió”, ha afirmat Gortázar, qui ha donat la seva visió de la transformació viscuda per l'entitat en aquest període. En primer lloc, el CEO de CaixaBank ha apuntat l'evolució en el pla financer: “Hem millorat l'estructura del balanç; hem doblat la nostra solvència i també hem augmentat fortament la liquiditat”, ha assegurat.

El segon aspecte que ha destacat Gonzalo Gortázar és l'estratègic, on ha destacat el clar lideratge de l'entitat en el sector financer a Espanya: “A CaixaBank ens hem convertit en líders del mercat espanyol, amb una quota de mercat entorn al 25%, un percentatge molt per sobre dels nostres immediats competidors”. Igualment, el conseller delegat ha enumerat algunes de les innovacions més significatives posades en marxa al llarg dels deu últims anys: “Hem modificat la nostra manera de fer banca, la fisonomia de la xarxa i la manera en què ens comuniquem amb els clients, i hem anat transformant les nostres oficines progressivament, per donar un més gran valor afegit i millor servei”.

En aquest sentit, Gortázar també ha subratllat l'actuació de l'entitat en favor de la inclusió financera en zones rurals i del servei a les persones grans: “Estem fermament compromesos en aquest sentit. Primer, amb la nostra proximitat física. Moltes persones grans no són capaces d'accedir a les eines digitals i, per ajudar-los, volem ser a prop. Actualment, tenim presència en una mica més de 2.200 municipis a Espanya i estem incrementant els nostres ofimòbils a petites poblacions sense serveis bancaris. D'altra banda, hem assumit el compromís de no tancar cap sucursal allà on siguem l'únic banc. També hem especialitzat a 1.600 gestors amb formació específica en atenció al col·lectiu sènior”.

Com a tercer pilar, Gonzalo Gortázar ha assenyalat com l'evolució durant l'última dècada no ha alterat l'essència que defineix CaixaBank: “En això sí que destacaria que no hem canviat en aquests últims deu anys; hem mantingut els mateixos valors de compromís social, qualitat i confiança; i aquesta vinculació amb una missió que va molt més enllà de la de ser un gran banc, especialment a través de la participació accionarial de la Fundació “la Caixa” i dels nostres programes de voluntariat, per continuar retornant a la societat gran part dels fruits de la nostra activitat”. “Em reconforta pensar que, malgrat tots els canvis del grup –i dels molts que queden per fer–, hem sabut mantenir la nostra essència”, ha conclòs el CEO de CaixaBank.

Tota una carrera en l'àmbit financer

Gonzalo Gortázar ha desenvolupat tota la seva carrera professional en l'àmbit financer. És llicenciat en Dret i en Ciències Empresarials per la Universidad Pontificia Comillas (ICADE) i Màster en Business Administration with distinction per INSEAD. Després d'exercir diverses responsabilitats en Morgan Stanley a Londres i Madrid de 1993 a 2009, es va incorporar a Criteria CaixaCorp com a conseller director general. Gortázar va ocupar el càrrec fins a juny del 2011, quan va passar a CaixaBank com a director general de Finances fins al seu nomenament com a conseller delegat de l'entitat al juny del 2014. També ha estat president de VidaCaixa, vicepresident primer de Repsol i conseller de Grup Financer Inbursa, Erste Bank, SegurCaixa Adeslas, Abertis, Port Aventura i Saba. En l'actualitat també és president de CaixaBank Payments & Consumer i conseller de Banco BPI.

 

NOTÍCIES RELACIONADES