Nota de premsa

El circuit Plaza 3x3 CaixaBank torna aquest diumenge a València

#CreiemEnElBasquet

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Moment de joc d’un partit del Plaza 3x3 CaixaBank, que torna després d’un any i mig d’aturada per la COVID-19

• Després d'un obligat parèntesi de més d'un any i mig, el circuit Plaza 3x3 CaixaBank, el programa de promoció del bàsquet de la FEB, torna aquest cap de setmana amb totes les mesures sanitàries essencials per preservar la salut de participants i visitants.

• La primera parada de la edició 2021 es viurà a València aquest diumenge 13 de juny, emmarcada en les activitats paral·leles de l'Eurobasket Femení 2021.

• FEB i CaixaBank han tornat a reactivar el circuit més gran de bàsquet 3x3 al carrer que es disputa des de l'any 2012, una de les competicions de referència de l'esport base que ha congregat a més de 42.000 jugadors de totes les edats i que ha rebut més de 200.000 visitants després de recórrer 39 ciutats espanyoles al llarg de la seva història.

Després de l'obligat parèntesi de l'últim any i mig, condicionat per la situació sanitària provocada per la COVID-19, el Plaza 3x3 CaixaBank, el programa de promoció del bàsquet de la FEB, reprèn el circuit més important de bàsquet 3x3 al carrer que es disputa al nostre país. Ho farà a València i Castelló, els diumenges 13 i 20 respectivament, en el marc de les activitats paral·leles a l'Eurobasket Femení 2021, del qual CaixaBank també és Event Sponsor.

En el seu esperat retorn, el circuit Plaza 3x3 CaixaBank 2021 posarà l'accent principalment en l'estricte compliment dels protocols de normativa sanitària exigits en tot moment, amb l'objectiu prioritari de preservar la salut de participants i visitants. Per a això, l'organització ha pres totes les mesures sanitàries essencials.

A València, l'escenari serà la Plaça de l'Ajuntament i a Castelló, el Primer Molí. Les jornades comptaran amb la col·laboració de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana, el suport de les institucions i la col·laboració d'un equip de Voluntaris adscrits al Programa de Voluntaris FEB-CaixaBank. 

Les dues següents parades estan previstes pel 3 de juliol a Màlaga i el 10 de juliol a Alacant. El circuit, un dels programes de promoció del bàsquet més reeixits de la FEB, amb el suport de CaixaBank, viurà en els propers mesos més jornades de bàsquet al carrer en altres ciutats espanyoles, en un calendari que encara està per confirmar íntegrament. Totes les jornades es celebraran en les places i racons més emblemàtics de cada ciutat, que és una dels grans senyals d'identitat del programa.

Garbajosa: “Una enorme alegria”

El president de la FEB, Jorge Garbajosa, ha volgut mostrar la seva satisfacció pel retorn del circuit. “És un dels programes amb més recorregut a la FEB, la major referència en la promoció del bàsquet a Espanya perquè portar el bàsquet al carrer és fonamental per captar als nostres joves i transmetre'ls els valors del nostre esport”, assegura Garbajosa. Per al president de la FEB, “tornar a gaudir d'aquestes jornades de participació i festa del nostre esport ens dóna una enorme alegria, i recomençar en el marc de l'Eurobasket Femení té un major relleu si cap”. Garbajosa destaca així mateix “el suport que des del primer moment ha ofert CaixaBank al Plaza 3x3, el compromís i la il·lusió que ens ha aportat sempre i ens continua aportant és una de les claus de l'èxit”.

Maria Lluïsa Martínez: “Activació d'un patrocini estratègic que ens converteix en referència del bàsquet espanyol”

Per la seva part, Maria Lluïsa Martínez, directora de comunicació i relacions institucionals de CaixaBank, ha remarcat el paper de l'entitat financera en la història del circuit. “CaixaBank és una entitat compromesa amb els valors de l’esport, i en aquesta ocasió amb els del bàsquet. L’entitat comparteix els valors que transmet el bàsquet com l’esforç, la superació, la perseverança, entre d’altres, que ens converteixen en un dels patrocinadors de referència d’aquest esport. Per aquest motiu, un any més i després de l'obligada pausa provocada per la crisis sanitària de la COVID-19, tornem a ser presents i a activar un dels nostres patrocinis estratègics que ens vinculen amb tot el territori, en línia amb el model de proximitat de l’entitat”, ha destacat Maria Lluïsa.

Xicu Costa: “És significatiu que el major campionat de bàsquet 3x3 d'Espanya s'iniciï a València de la mà de CaixaBank”

Per al director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, “és significatiu que el major campionat de bàsquet 3x3 d'Espanya s'iniciï a València de la mà de CaixaBank. Això demostra l'aposta de la ciutat, de la Federació i de CaixaBank per un esport amb profunds valors i, al mateix temps, exhibeix la importància de València en el panorama nacional”. A més, el director territorial de CaixaBank també ha manifestat alegria per albergar una acció que “manté una estreta vinculació amb el territori i que confirma l'estratègia de l'entitat de generar notorietat en cada zona d'influència.” 

Més de 42.000 participants des del 2012

La FEB va posar en marxa el programa Plaza 3x3 el 2012, des de la seva primera edició de la mà amb CaixaBank. Les nou parades de la 2019, l'últim que es va poder celebrar, van elevar les xifres d'aquest programa de promoció del bàsquet al carrer a més de 42.000 participants i 200.000 visitants. Un balanç molt positiu d'aquest emblemàtic programa, que en les seves vuit edicions ha visitat ja 39 ciutats de tota Espanya.

CaixaBank, patrocinador de referència del bàsquet espanyol

CaixaBank és soci patrocinador de la Federación Española de Baloncesto (FEB) i patrocinador oficial de la selecció espanyola, tant femenina com masculina, en totes les seves categories.

L'entitat financera s'ha involucrat amb el bàsquet nacional des de l'any 2013 i la seva implicació i activació de múltiples iniciatives entorn d'aquest esport han ajudat a visibilitzar i ampliar la repercussió dels èxits més importants collits internacionalment. En la seva implementació de l'estratègia de patrocini local, CaixaBank ha col·laborat amb els principals esdeveniments baloncestísticos que s'han celebrat en l'última dècada a Espanya, tant professionals com amateurs, traslladant els valors de l'esport a tots els racons del país. Entre ells es troba el compromís amb el circuit Plaza 3x3 CaixaBank.

A més, la FEB i CaixaBank compten amb un programa de voluntariat esportiu específic que trascendeix la pròpia competició: el programa voluntaris FEB CaixaBank. Després de set anys, aquest programa ha aconseguit teixir una sòlida comunitat de gairebé 20.000 voluntaris, que donen suport a tots els esdeveniments oficials de bàsquet organitzats per la FEB.

 

NOTÍCIES RELACIONADES