Nota de premsa

CaixaBank reuneix a Londres dones que inverteixen en els sectors STEM en una jornada “Diversity Talks”

Onzena edició del programa internacional de debats de l’entitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
"Diversity Talks" a Londres

• La sessió s’ha centrat en l’activitat de les dones que actuen con a “business angels” en empreses relacionades amb els sectors de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques

• La sucursal de CaixaBank a Londres es va obrir el 2016 i compta amb clients dels sectors de finances, telecomunicacions, infraestructures, transport i productes de consum.

CaixaBank ha celebrat a la National Gallery de Londres, l'onzena edició del seu programa internacional de debats “Diversity Talks” amb el focus posat en les dones que inverteixen en els sectors STEM -Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, en les seves sigles en anglès-. En aquesta jornada, l'entitat ha reunit dones referents en aquests camps per debatre sobre la diversitat i la presència de dones “business angels” en empreses dels sectors de la tecnologia i la ciència.

Els “business angels” o “àngels inversors” són inversors privats que, de manera individual o col•lectiva, inverteixen en les etapes inicials de les companyies, no tan sols aportant finançament econòmic, sinó també coneixement del mercat o el sector en el qual actua la nova companyia.

En aquest “Diversity Talks”, que se celebra per primera vegada a Londres, han participat Sonia Contera, doctora en física, segona dona que ocupa un càrrec en Física Experimental al Clarendon Lab, a Oxford, i fundadora i directora del Oxford Martin Institute of Nanoscience for Medicine; i Esther Rodríguez-Villegas, l'única dona catedràtica en el departament d'Enginyeria Elèctrica i Electrònica de l'Imperial College de Londres i fundadora de l’start-up Acurable. La jornada ha estat moderada per Regina Llopis, presidenta i consellera delegada de Grupo AIA, i presidenta i cofundadora associada de WA4STEAM (Dones “business angels” per empreses de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Arquitectura, i Matemàtiques, en les seves sigles en anglès).

Sonia Contera ha destacat que “la majoria dels estudiants -i especialment els procedents de grups minoritaris o de nivell econòmic baix- que se sumen a les carreres de recerca a STEM, ho fan fruit d'una vocació genuïna de convertir-se en una palanca de millora en un entorn mundial ple de reptes. No obstant això, les seves recerques es perden sovint en un sistema que desincentiva els científics i els tecnòlegs. Aquest tipus de debats són fonamentals per impulsar els fluxos d'innovació que permeten que la humanitat pugui progressar (o fins i tot sobreviure)”.

Per la seva banda, Esther Rodríguez-Villegas ha recordat que “la diversitat ensenya la gent a tenir ments més obertes i curioses, oïdes més atentes, i actituds més tolerants i empàtiques cap a qui ens envolta. Per això, és el millor ingredient per formar equips feliços i d'alt rendiment”.

La moderadora de la jornada, Regina Llopis, ha presentat la iniciativa WA4STEAM (Women Angels for Science Technology Engineering, Arts &  Architecture and Mathematics) com “una organització formada per dones “business angels” amb 40 membres per donar resposta als baixos percentatges de dones que inverteixien en aquest àmbit a la Unió Europea, i que busca facilitar l’accès a la financiació per les dones emprenedores en ciència, tecnologia, enginyeria, art i arquitectura, i matemàtiques”. 

CaixaBank a Londres

CaixaBank compta amb una sucursal a Londres des de l'any 2016, que anteriorment va ser oficina de representació des del 2003. Des de la capital britànica, l'entitat acompanya a filials d'empreses espanyoles amb presència en el Regne Unit, matrius d'empreses britàniques amb presència a Espanya, i multinacionals amb seu al Regne Unit.

Entre els clients de la sucursal a Londres destaquen les empreses de finances, telecomunicacions, infraestructures, transport i productes de consum.

El Regne Unit és el tercer mercat per a les exportacions espanyoles de béns i serveis, després de França i Alemanya, segons dades de l’ICEX de 2017. En aquest any, el conjunt de les exportacions espanyoles de béns i serveis al Regne Unit va ascendir a 37.889 milions d'euros. El Regne Unit és el principal mercat per al sector turístic espanyol.

La diversitat, clau per a CaixaBank

CaixaBank va llançar l'octubre de 2017 el programa internacional de debats “DiversityTalks”, creats per fomentar la reflexió sobre diversitat i gestió empresarial. L'entitat ja ha celebrat sessions a Istanbul, Varsòvia, Dubai, Johannesburg, Milà, Nova York, Casablanca, Xangai, Lima i Singapur, on ha reunit experts, líders econòmics, i professionals de l'entitat per analitzar les diverses dimensions de la diversitat en el sector financer i la gestió empresarial.

CaixaBank és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Europa, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional. A més, la diversitat és un dels eixos principals del seu pla de Banca Socialment Responsable.

Per a l'entitat, la diversitat no només és una excel·lent visió de recursos humans, sinó que també suposa un element clau en el model de negoci. La xarxa internacional de CaixaBank està especialitzada en l'assessorament a les empreses espanyoles que emprenen projectes a l'exterior i, per a això, tan importants són els coneixements especialitzats en banca internacional com en diversitat cultural. En concret, a l'equip de banca internacional de CaixaBank estan representades 21 nacionalitats.

L'entitat compta amb equips multiculturals, de procedències diferents, que duen a terme projectes específics per assegurar la proximitat i atendre les necessitats característiques a cada territori.

A més, la diversitat de gènere és especialment important: a la xarxa internacional de CaixaBank, el 42% dels llocs directius internacionals estan ocupats per dones.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES