Nota de premsa

CaixaBank participa a la nova línia de crèdit “revolving” sostenible per valor de 550 milions de lliures esterlines de la britànica Kingfisher

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Eco-botiga de B&Q (Grup Kingfisher) al Regne Unit

• Les condicions financeres de la línia de crèdit estan lligades al compliment per part de la companyia de determinats objectius de sostenibilitat sobre indicadors d'impacte mediambiental i social.


CaixaBank, banc líder a Espanya, ha participat com Mandated Lead Arranger en l’execució d'una nova línia de crèdit sostenible per 550 milions de lliures esterlines a tres anys de la britànica Kingfisher, empresa internacional especialitzada en productes de reforma de la llar.

Les condicions financeres de la línia de crèdit de Kingfisher estan lligades al compliment per part de la companyia d'ambiciosos objectius de sostenibilitat sobre indicadors d'impacte mediambiental i social per a l'exercici 2025-2026.

Entre aquests, destaquen el relacionat amb la lluita contra el canvi climàtic, amb la reducció de les emissions de CO₂ del seu negoci, productes i cadena de subministrament. El seu compromís es centra en mantenir l'escalfament global en el límit d’1,5 °C amb la reducció dels seus impactes d'abast 1 i 2.

A més, la companyia es compromet a crear més boscos dels que consumeix i aconseguir l'objectiu d'utilitzar fusta i paper 100% sostenible en els seus productes.

En l'àmbit social, Kingsfisher es compromet a beneficiar a més de 2 milions de persones en situació de vulnerabilitat residencial amb ajudes a la comunitat. L'objectiu queda establert en el nombre de persones que es beneficiaran de les contribucions de Kingfisher a la comunitat.

Amb aquesta transacció, duta a terme de manera coordinada pels equips de la sucursal de CaixaBank al Regne  Unit (d'ara endavant, CaixaBank UK), de Corporate & Acquisition Finance i de Sustainable Finance, l'entitat es reforça al mercat del finançament sostenible al Regne Unit.

CaixaBank al Regne Unit

El Regne Unit és un mercat clau per a CaixaBank per la seva grandària, les seves perspectives econòmiques i els seus vincles estratègics amb altres grans mercats. La presència física de CaixaBank al Regne Unit es remonta al 2003, quan el banc va obrir una oficina de representació a Londres. L'oficina va passar a ser sucursal el 2016.

CaixaBank UK està format per un equip de professionals altament qualificats que presten serveis de banca corporativa tant a empreses britàniques com a clients espanyols i multinacionals amb activitat i inversions rellevants al Regne Unit. L'oficina ofereix productes tant de Banca Transaccional com de crèdit, com a facilitats de finançament de la cadena de subministrament, finançament corporatiu a llarg termini i estructures de finançament de projectes, així com solucions transfrontereres i de divises.

CaixaBank ha participat en 16 operacions de finançament a projectes d'energia renovable al Regne Unit, que sumen una capacitat total de 10.000 MW. 

CaixaBank, compromesa amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L'entitat recolza, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El banc ha mobilitzat durant el 2020 més de 12.000 milions d'euros en finançaments sostenibles, amb més de 2.000 milions d'euros formalitzats en finançaments verds i més de 3.000 milions formalitzats en finançaments lligats a variables ESG, on destaquen els objectius sobre variables de tipus mediambiental, com la reducció d'emissions o l'eficiència energètica.

L’any 2020, CaixaBank s'ha posicionat com el 5è banc a nivell europeu i 9è a nivell mundial en préstecs verds i sostenibles a les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv.

Sobre Kingfisher

Kingfisher plc és una empresa internacional de millores per a la llar amb aproximadament 1.400 botigues, recolzada per un equip de més de 83.000 col·laboradors. Opera a vuit països d'Europa amb diverses marques retail, com B&Q, Castorama, Brico Dépôt, Screwfix, TradePoint i Koçtaş. Ofereix productes i serveis de millores per a la llar a consumidors i professionals del sector que compren a les seves botigues i a través dels seus canals de comerç electrònic. El propòsit de Kingfisher és ajudar al fet que millors llars siguin accessibles per a tots.

 

NOTÍCIES RELACIONADES