Nota de premsa

CaixaBank i la Mancomunitat de Serveis Socials de la Zona de Peralta fan una crida per a recaptar 4.500 euros en favor del programa d'oci per a persones amb discapacitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank, amb la col•laboració de l'Obra Social "la Caixa" i la Mancomunitat de Serveis Socials de Peralta, Marcilla, Falces i Funes, ha engegat una campanya de ‘crowdfunding’ solidari o micromecenatge

• La campanya, promoguda per les oficines de CaixaBank de Peralta, Marcilla, Falces i Funes, pretén sensibilitzar als habitants de les quatre localitats de la zona perquè destinin els seus donatius solidaris a aquest programa d'oci integral per a persones amb discapacitat que compta amb una vintena de participants.

• L'Obra Social “la Caixa” ha aportat 20.000 euros al programa, per la qual cosa la campanya, que es desenvolupa entre el 2 de juliol i el 31 d'octubre, té com a repte recaptar els 4.500 euros restants.

CaixaBank, amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" i la Mancomunitat de Serveis Socials de Peralta, Marcilla, Falces i Funes, ha engegat una campanya de ‘crowdfunding’ solidari o micromecenatge que el seu objectiu és recaptar 4.500 euros en favor del programa d'oci per a persones amb discapacitat que es desenvolupa a la zona i que gestiona l'empresa Odos.

A la presentació d'aquesta actuació, celebrada avui a Peralta, s'han donat cita Leire Armendáriz Lusarreta, directora d'Àrea de Negoci de CaixaBank a la Zona Mitja; Nuria Esther Autor Resano, presidenta de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Zona de Peralta; Juan Carlos Castillo Ezpeleta, alcalde de Peralta; i Esteban Espanya Pérez, director del programa i representant de l'empresa Odos.

A més, s'han donat cita Ignacio Domínguez i Valentín García, alcaldes de Funes i Falces, respectivament; María Pilar Juguera, vicepresidenta de la Mancomunitat i regidora de Falces; i José Manuel Cantín, regidor de Marcilla, i Milagros Pérez, directora de l'oficina de CaixaBank a Peralta.

Aquesta acció de ‘crowfunding’ solidari és conseqüència del fort compromís social de CaixaBank que, a través de la seva xarxa d'oficines bancàries (la més extensa a Espanya amb més de 5.000), pot detectar les necessitats socials locals més urgents. Tot això permet recolzar projectes socials de petita magnitud però que, en el seu conjunt, tenen una gran incidència en la mitigació de les dificultats de milers de persones. 

Així mateix, la campanya s'emmarca en el pla de Banca Socialment Responsable que reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model responsable i compromès amb clients, proveïdors, empleats, entitats socials i la societat, en general.

L'Obra Social “la Caixa” col·labora per quart any consecutiu

De cara a impulsar aquest programa d'oci per a persones amb discapacitat, l'Obra Social "la Caixa" ja ha realitzat una aportació de 20.000 euros, per la qual cosa l'objectiu de la campanya és recaptar 4.500 euros entre els veïns i empreses de Peralta, Marcilla, Falces i Funes per aconseguir que el projecte ofereixi un servei integral i complet durant tot l'any.

El programa, que es va posar en funcionament al 2010, va poder duplicar la seva oferta de serveis pels seus al voltant de 20 participants i contractar a dues treballadores especialitzades l'any 2015, quan l'Obra Social “la Caixa” va aportar una ajuda de 26.460 euros. La col·laboració de l'Obra Social “la Caixa” ha continuat en els anys 2016, 2017 i 2018, exercicis en els quals l'aportació de l'entitat ha ascendit a 20.000 euros anuals.

El programa, que inclou activitats esportives, culturals i artístiques, es realitza els dissabtes en sessions de matí i tarda, inclosa el menjar, i els diumenges al matí. A més, inclou excursions a diversos llocs d'interès amb les persones usuàries del servei i els seus familiars.

Els donatius poden realitzar-se fins al proper 31 d'octubre en les oficines de CaixaBank a Peralta, Marcilla, Falces i Funes, des de qualsevol dels caixers automàtics d'aquestes localitats i en internet, tant a través de l'antiga Línia Oberta de CaixaBank (ara CaixaBank Now)o al portal www.caixabank.es, garantint que el 100% de les aportacions s'abonaran al projecte.

Obra Social de proximitat de les oficines de CaixaBank

L'aportació de 20.000 euros de l'Obra Social “la Caixa” per a aquest programa de la zona de Peralta es realitza a través de l'Obra Social de proximitat que duu a terme CaixaBank des de les seves 150 oficines de Navarra amb l'objectiu de recolzar els projectes de les entitats socials de cada poble i cada barri.

Així, en 2017 va comptar amb un pressupost d'1,6 milions d'euros a Navarra amb el qual es van impulsar 499 iniciatives locals d'entitats socials. I, en concret, a la Zona Mitjana de Navarra es van recolzar 55 projectes amb una inversió global de 125.000 euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES