Nota de premsa

CaixaBank i Global Payments creen una "joint venture" amb l'objectiu de liderar el mercat europeu de serveis de prepagament

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Targetes MoneyToPay

• La nova MoneyToPay desenvoluparà les solucions de pagament més avançats per oferir servei als seus clients en els sectors i mercats on aquests el necessitin.

• CaixaBank és líder de prepagament a Espanya, amb un parc de gairebé 2 milions de targetes i un volum de facturació en compres de més de 700 milions d'euros.

• Global Payments lidera el sector de serveis prepagament als EUA, amb 4,9 milions de clients i 100.000 punts de distribució.

CaixaBank, el primer grup financer espanyol en banca de particulars i, a través de la seva filial CaixaBank Payments & Consumer, el líder del mercat de targetes i solucions de pagament, s'uneix a Global Payments, proveïdor líder mundial en tecnologia i solucions de programa per a pagaments, per a, a través de la seva filial Netspend, crear una nova companyia amb potencial per liderar el mercat de serveis de prepagament a tot Europa.

La joint venture operarà amb la marca MoneyToPay, amb la qual CaixaBank ha aconseguit desenvolupar el mercat de prepagament a Espanya i assolir un dels volums més importants d'Europa per a aquest segment, amb un parc de gairebé 2 milions de targetes i més de 700 milions d'euros de facturació en compres.

Global Payments tindrà el 51% de la nova MoneyToPay, mentre que CaixaBank, a través de CaixaBank Payments & Consumer, ostentarà el 49% restant. Kelley Knutson, vicepresident executiu sènior de Global Payments i president de Netspend, serà el president de MoneyToPay.

Solucions de prepagament: un negoci en plena ebullició

CaixaBank va crear MoneyToPay com a companyia exclusivament dedicada als serveis de prepagament el 2012. Actualment, emet 1 de cada 3 de les targetes prepagament que es comercialitzen a Espanya. Distribueix els seus productes a través de la xarxa d'oficines de CaixaBank, així com en punts de venda en sectors diversos. A més, també comercialitza les seves solucions a Portugal i Àustria, gràcies a acords comercials amb BPI i Erste Group Bank.

Des que va iniciar les seves operacions, MoneyToPay ha experimentat creixements anuals de doble dígit, degut l'alt potencial del negoci de prepagament lligat a aquesta modalitat de targetes, en què el saldo està carregat per endavant. Les finalitats són múltiples: compres per Internet, pagaments corporatius o regals, així com noves solucions lligades a la transformació digital i l'eclosió del comerç electrònic.

En aquest sentit, la col·laboració entre Global Payments, un proveïdor de serveis de prepagament líder als EUA a través de Nestpend, i CaixaBank, líder del negoci a Espanya i amb experiència internacional, permet crear una companyia capaç d'integrar les tecnologies més avançades en solucions de pagament i amb potencial per acompanyar als seus clients en els sectors i mercats on aquests el necessitin.

L'operació està subjecta a l'aprovació del Banc d'Espanya i de les autoritats de competència.

CaixaBank i Global Payments: una aliança entre dos referents en innovació

Netspend, amb 4,9 milions de clients, 800 empleats i prop de 100.000 punts de distribució, es va crear el 1999 per donar solucions alternatives a persones que no tenen un compte bancari tradicional o que prefereixen utilitzar serveis financers alternatius.

CaixaBank manté una estreta col·laboració amb Global Payments des de 2010, any en què ambdues empreses es van unir per primera vegada per crear Comercia Global Payments, l'actual proveïdor de serveis de pagament líder a Espanya, amb una quota de mercat total del 27% i més de 400.000 comerços clients.

Des de llavors, ambdues companyies han unit esforços per avançar cap a l'objectiu d'oferir el servei de gestió de pagaments de més qualitat del món. Aquesta aposta per la innovació s'ha plasmat en uns altres projectes conjunts, com una joint venture compartida amb CaixaBank, Global Payments i Erste Group Bank per oferir serveis d'adquirencia i gestió de pagaments en quatre mercats d'Europa de l'Est: República Txeca, Eslovàquia, Romania i Àustria.

Així mateix, CaixaBank i Global Payments han impulsat, al costat de Samsung, Visa i Arval, el Payment Innovation Hub, el primer hub d'innovació d'Espanya especialitzat en mitjans de pagament i solucions per a comerços i un dels primers del món impulsats per una aliança multisectorial d'empreses.

D'altra banda, durant els últims mesos, Global Payments i CaixaBank han presentat conjuntament zone2boost, un programa d'innovació que identifica i inverteix en iniciatives empresarials innovadores dels àmbits de la tecnologia per a comerços i serveis financers en general.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29%. El banc presidit per Jordi Gual, i del qual conseller delegat és Gonzalo Gortázar, té a prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i la major xarxa comercial de la península.

La tecnologia i la digitalització donen suport al model de negoci de CaixaBank, que segueix reforçant el seu lideratge en banca digital gràcies a la major base de clients digitals a Espanya, amb 6,5 milions d'usuaris.

CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil, la creació dels primers caixers contactless del món, el llançament d'imaginBank, el primer banc mòbil d'Espanya, o el desenvolupament de les primeres aplicacions d'intel·ligència artificial per a atenció al client.

Gràcies a aquesta estratègia, CaixaBank s'ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals i la seva aposta per la transformació digital. Més informació en www.caixabank.com.

Sobre Global Payments

Global Payments Inc. (NYSE: GPN) és una companyia líder en tecnologia per a pagaments que ofereix programa innovador i suport als clients a nivell global. Les nostres tecnologies, serveis i experiència ens permeten ser proveïdors d'una àmplia gamma de solucions que faciliten als nostres clients operar els seus negocis de forma més eficient a través de gran varietat de canals per tot el món.

Amb seu social a l'estat de Geòrgia, als Estats Units, i 24.000 empleats a nivell mundial, Global Payments forma part de l'índex S&P-500 i assoleix més de 100 països d'América del Nord, Europa, Àsia-Pacífic i Llatinoamèrica. Més informació en www.globalpaymentinc.com i en el perfil de Global Payments a Twitter (@globalpayments).

 

NOTÍCIES RELACIONADES