Nota de premsa

CaixaBank i el Real Zaragoza fomenten la inclusió social a través d'un partit entre reclusos, funcionaris, empleats de CaixaBank i voluntaris

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Dos equips formats per reclusos i funcionaris del centre penitenciari de Zuera, així com per voluntaris i empleats CaixaBank, han disputat una trobada amistosa a La Romareda.

• Dos equipos formados por reclusos y funcionarios del centro penitenciario de Zuera, así como por voluntarios y empleados CaixaBank, han disputado un encuentro amistoso en La Romareda.

• La competición ha ilustrado la apuesta de CaixaBank por el deporte como herramienta inclusiva, el trabajo en equipo y el voluntariado corporativo, pilares prioritarios para el liderazgo del modelo de banca socialmente responsable.

• El encuentro tuvo lugar en La Romareda, estadio que celebró recientemente su 60 aniversario. Tras el partido los participantes recibieron la visita de Javi Ros y Toquero, así como de Natxo González, jugadores y entrenador del Real Zaragoza, con los que han podido compartir las experiencias y sentimiento vividos sobre el terreno de juego.

CaixaBank i el Real Zaragoza han organitzat una trobada de futbol que ha enfrontat a dos equips mixts, formats per reclusos i funcionaris del centre penitenciari de Zuera i per voluntaris i empleats de CaixaBank. La celebració d'aquest partit representa la màxima expressió de la inclusió social a través d'aquesta iniciativa que ha reunit un total de 40 jugadors a l'emblemàtic estadi de La Romareda.

El partit s'ha dividit en dues parts de mitja hora i un descans de 15 minuts i s'ha desenvolupat pràcticament com una trobada de futbol professional. L’speaker oficial del Club ha anunciat a cadascun dels jugadors en el moment de saltar al terreny de joc, l'equip mèdic ha vetllat per la seguretat i salut dels participants, mentre que la presència d'un àrbitre i dos liniers ha aportat el rigor i esportivitat pròpia d'una trobada al més pur estil de lliga. Per immortalitzar l'experiència, s'han realitzat fotografies de cada jugador al camp i al photocall oficial de la LaLliga que s'han pogut emportar com a record.

Els equips han lluït les equitacions oficials del Real Zaragoza, que podran quedar-se com a record de la memorable jornada.

Després d'un partit molt igualat, on l'Equip Blanc va inaugurar el marcador, el partit ha conclòs amb la victòria de l'equip Vermell per tres gols a dos.

Després de gaudir al màxim de les sensacions de practicar el seu esport preferit sobre el camp de referència aragonès, els jugadors han rebut la visita sorpresa de Zapater i Toquero, jugadors del Real Zaragoza, així com de l'entrenador de l'equip blanquet, Natxo González, amb els quals han pogut compartir les experiències i sentiment viscuts en el terreny de joc.

Els dos equips una vegada finalitzat el partit han pogut gaudir d'un piscolabis en un ambient relaxat per recuperar forces després del partit i compartir experiències i sensacions.

Jornades com la que avui s'han celebrat il·lustren en la seva màxima expressió l'aposta de CaixaBank per l'esport com a eina inclusiva, el treball en equip i el voluntariat corporatiu, pilars prioritaris per al lideratge del model de banca socialment responsable. Cal destacar la col·laboració del centre penitenciari de Zuera i de la Creu Roja que han permès que aquesta trobada s'hagi dut a terme.

Experiències “Money can’t buy”

El director territorial de CaixaBank a l’Aragó i La Rioja, Raúl Marqueta, ha destacat que aquesta iniciativa es tracta d'una experiència denominada “money can’t buy, inigualable i de valor afegit, amb vocació transformadora i inclusiva amb els col·lectius més vulnerables.

És una oportunitat única, en un escenari incomparable, de poder jugar i gaudir, a més de sensibilitzar a la societat i potenciar la responsabilitat social empresarial.

Marqueta també ha mostrat el seu orgull pel voluntariat corporatiu de CaixaBank, que promou el compromís dels empleats de l'entitat amb la societat.

Per la seva banda, Christian Lapetra va destacar estar molt satisfet amb el fet que una entitat del prestigi com CaixaBank continuï donant suport al Club i també desenvolupant, conjuntament, iniciatives tan interessants i innovadores com aquest partit a La Romareda, en el qual han participat els seus voluntaris i el col·lectiu de presos de la Presó de Zuera amb un objectiu que uneix integració social i esport.

Al seu torn, els voluntaris i empleats del banc que han tingut l'oportunitat de gaudir de la trobada han valorat molt positivament la iniciativa, ja que va més enllà d'una competició i es tradueix en una activitat de treball en equip, motivació i orgull de pertinença que uneix tots els treballadors de CaixaBank i des del prisma del compromís social tan arrelat a l'entitat.

CaixaBank ha promogut aquesta trobada gràcies a l'acord de patrocini que l'entitat manté amb el Real Zaragoza des de l'any 2011. El passat mes de setembre, l'entitat i el club de futbol van renovar el seu acord de patrocini per tres temporades més.

Els reclusos de Zuera i funcionaris de la presó, aficionats tots ells del Real Zaragoza, han agraït al Club i a l'entitat financera aquesta oportunitat que els ha permès disputar un partit en un escenari com l'estadi de La Romareda.

Un recinte esportiu que va complir 60 anys el passat mes de setembre en el qual, a més de les trobades del Real Zaragoza des de 1957, s'han disputat diverses finals de Copa del Rei, així com partits de la Copa del Món de 1982 i dels Jocs Olímpics de 1992. Sobre el seu terreny de joc van disputar trobades, entre altres, els mítics Pelé i Maradona.

Banca socialment responsable i voluntariat corporatiu

El compromís social de l'entitat va més enllà de la seva activitat financera. CaixaBank està compromès amb tots els territoris on desenvolupa la seva activitat financera.

CaixaBank aspira a ser referent en banca socialment responsable. Així es va referir el president de CaixaBank Jordi Gual, en la passada Junta General d'Accionistes, on va insistir que “CaixaBank no canviarà el seu compromís amb un model de banca socialment responsable, una font sostenible de generació de valor a llarg termini per als inversors”.

L'acció social de CaixaBank s'estén a tot el territori, a través de la capil·laritat de les oficines de la xarxa CaixaBank, estant present en el 94% de municipis de més de 5.000 habitants.

L'aposta de CaixaBank i de l'Obra Social ”la Caixa” pel voluntariat s'ha mantingut ferm en els últims dotze anys, en què ha aconseguit fomentar-ho entre els més de 35.000 empleats de CaixaBank i les seves filials, la Fundació Bancària ”la Caixa” i CriteriaCaixa. Així, els ha facilitat la realització d'accions de voluntariat en benefici d'una societat que, a més de requerir béns i serveis de qualitat, reclama a les empreses un comportament socialment responsable en línia amb els valors de la solidaritat i el servei.

Mitjançant activitats en grup i familiars, els voluntaris fomenten la cohesió, la transmissió de valors, la solidaritat, la participació, la responsabilitat, el compromís i la consciència social. En funció dels interessos, les possibilitats i els perfils de cada persona, les activitats en les quals participen són molt variades i poden desenvolupar-se de forma puntual o continuada, la qual cosa aporta flexibilitat en funció del temps del que disposen.

Sobre el Real Zaragoza i La Romareda

Fundat el 1932, el Real Zaragoza és un dels equips clàssics de LaLliga, novè en la classificació històrica de Primera Divisió, que compta amb una enorme massa social, prop de 22.000 abonats en la present temporada, així com un important palmarès esportiu: sis Copes de Rei, dos títols europeus i una Supercopa d'Espanya.

El Club disputa les seves trobades a La Romareda des del 8 de setembre de 1957, any en el qual es va inaugurar el coliseu saragossà. En commemoració del seu 60 aniversari, el Club va organitzar diverses activitats com visites guiades de gran èxit entre els aficionats, una exposició d'imatges històriques i merchandising amb la imatge de l'estadi. En aquestes sis dècades, sobre la gespa de La Romareda s'han disputat, a més dels partits del Real Zaragoza com a local, finals de Copa del Rei, trobades de la Copa del Món i dels Jocs Olímpics. A més, figures internacionals com Pelé o Maradona van jugar partits en aquest estadi ple de sabor de futbol i història.

 

NOTÍCIES RELACIONADES