Nota de premsa

CaixaBank es mobilitza perquè més de 21.000 nens en risc d'exclusió social facin realitat una il·lusió aquest Nadal

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Arbre Somnis

CaixaBank ha posat en marxa l'Arbre dels Somnis, una iniciativa perquè més de 21.000 nens en risc d'exclusió social puguin rebre un regal durant les properes festes de Nadal. L'acció busca mobilitzar de forma massiva els ciutadans perquè, juntament amb més de 300 entitats socials a tot el territori espanyol, facin realitat una petita il·lusió de les persones més vulnerables de la nostra societat.

Un de cada tres nens a Espanya està en risc de pobresa o exclusió social, segons l'última Enquesta de condicions de vida de l'INE (juny 2018). Unicef eleva la xifra fins a tocar el 40%, situant a Espanya com a tercer país, per darrere de Romania i Grècia, en pobresa infantil tant relativa com ancorada.

CaixaBank és plenament conscient d'aquesta realitat, que experimenta diàriament a través del treball de les seves oficines amb les famílies i les entitats socials. Per aquest motiu, l'entitat desenvolupa una Acció Social pròpia dins el seu model de Banca Socialment Responsable, on promou el voluntariat i canalitza accions solidàries com la campanya de recollida de llet de l'Obra Social “la Caixa”.

Boles amb nom i edat

Cada Arbre dels Somnis està fabricat en cartró reciclat, mesura prop de dos metres d'alçada i conté 20 boles. A cadascuna d'elles està escrit el nom i l'edat d'un nen. Tots aquests nens han escrit la seva pròpia carta als Reis, en la qual demanen un obsequi, una joguina, roba… aquest serà el regal que es comprarà per a aquest nen. És a dir, cada petit rebrà el regal que ha demanat.

Els arbres estan instal·lats a moltes de les oficines de CaixaBank des del 10 de desembre, dia a partir del qual es pot acudir a recollir la carta manuscrita. El regal haurà de deixar-se sota el mateix Arbre dels Somnis abans del dia 21 de desembre. L'import màxim serà de 40 euros.

L'Arbre dels Somnis ha rebut el suport de més de 1.000 oficines de CaixaBank distribuïdes per tot el territori espanyol, al centre corporatiu de Barcelona, totes les seus de les direccions territorials i 10 filials del grup. Cap nen dels que han escrit les seves cartes es quedarà sense regal.

Darrere dels 21.000 nens es troben 300 entitats socials de tota Espanya, entre elles les que col·laboren amb el programa CaixaProinfancia de l'Obra Social “la Caixa”, que atenen de forma directa les famílies durant la resta de l'any.

 

NOTÍCIES RELACIONADES