Nota de premsa

CaixaBank avança el pagament de 100 milions d'euros en prestacions d’atur per a 138.000 persones afectades per ERTO

L'entitat esdevé en una de les primeres a posar en pràctica el conveni per avançar el subsidi a clients en situació de suspensió temporal d’ocupació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Caixers

• Els beneficiaris disposen dels fons des de primera hora d'avui, de manera automàtica, sense cost i sense haver de fer cap tràmit.

• L'entitat financera avança també el pagament de la pensió a 2 milions de clients jubilats.

• Els avenços del pagament de prestacions s'emmarquen dins la iniciativa #ContigoMásQueNunca, impulsada per CaixaBank per donar suport a clients, empleats i societat en general davant la pandèmia del coronavirus.

CaixaBank ha avançat avui el pagament de 100 milions d'euros en concepte de prestacions d’atur per a un total de 138.000 persones en situació d'Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO). L'operació és resultat del conveni de col·laboració signat pel Ministeri de Treball i el Servei Públic d'Ocupació (SEPE) amb les entitats financeres el passat 7 de maig amb l'objectiu que les prestacions d’atur s'abonin a qui tinguin reconegut el dret al subsidi, sense esperar a la data tradicional de cobrament.

D'aquesta manera, CaixaBank ha estat una de les primeres entitats financeres a posar en marxa la mesura acordada amb l'administració pública.

L'avenç de la prestació s'ha realitzat de manera que els clients ja disposen dels diners des de primera hora d'avui, i sense necessitat de sol·licitar-ho expressament ni de fer cap tràmit. Tampoc no té cost. Els perceptors que encara no hagin pogut rebre la prestació per no estar tramitat el seu cas la tindran en el seu compte a mesura que les autoritats remetin la informació necessària per al pagament.

A aquest procediment especial per a clients en ERTO que encara no havien rebut la seva prestació cal sumar l'avenç del pagament del subsidi per a aquells que ja el venien cobrant en mesos anteriors o tenien tramitada la seva situació, operació que CaixaBank va fer diumenge 3 de maig. L'entitat presidida per Jordi Gual i del qual conseller delegat és Gonzalo Gortázar va avançar la prestació per desocupació a 1,4 milions de clients per un import de 1.041 milions d'euros.

Avenç del pagament de les pensions

D'altra banda, CaixaBank ha efectuat avui també el pagament de les pensions als seus clients jubilats. L'entitat, líder a Espanya en el segment sènior, amb 2,7 milions de clients majors de 65 anys i una quota de mercat del 30%, ha ingressat en el compte dels seus clients un total d'1,8 milions de pensions domiciliades per import d'uns 2000 milions d'euros.

La data habitual de cobrament de les pensions, en situació normal, és el dia 25 de cada mes, encara que, des de la declaració de l'estat d'alarma per l'epidèmia de COVID-19, CaixaBank ha avançat el dia de cobrament..

Recolzament als clients per a afrontar les despeses de principi de mes

Des de la declaració de l'estat d'alarma per l'epidèmia de COVID-19, CaixaBank ha estat una de les primeres entitats financeres a avançar el pagament tant de les prestacions per desocupació com de les pensions.

La mesura compleix un doble objectiu. D’una banda, suposa un recolzament a les persones per a afrontar les despeses de principi de mes; d’altra, contribueix a reduir i esglaonar l'afluència de clients a les oficines físiques. A més, en cas que el client vulgui disposar en efectiu de part de la seva prestació, aquest té dies per desplaçar-se al caixer a fer el reintegrament.

Aquests avenços de pagament es realitzen de manera automàtica i els clients no han de fer cap tipus de tràmit per sol·licitar-los.

Iniciatives per estar #AmbTuMésQueMai

L'avenç del pagament de pensions i prestacions per desocupació s'emmarca en la iniciativa#ContigoMásQueNunca, impulsada per CaixaBank per estar al costat dels seus clients, accionistes, empleats i societat en general davant la pandèmia del coronavirus. Aquesta iniciativa recull a més, entre altres accions, la condonació de lloguers, l'ampliació de la moratòria hipotecària i finançament al sector empresarial.

 

NOTÍCIES RELACIONADES