Nota de premsa

Wayra i Zone2boost s'alien per impulsar la innovació oberta i la col·laboració amb start-ups

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Wayra i Zone2boost s'alien per impulsar la innovació oberta i la col·laboració amb start-ups

• El hub d'innovació oberta de Telefónica i la iniciativa internacional d'innovació de CaixaBank, Global Payments, Worldline i Visa uneixen forces per invertir en start-ups que puguin accelerar els seus negocis i generar noves oportunitats.

• Aquestes empreses actuaran com partners estratègics de les start-ups, amb l'objectiu d'escalar-les a nivell global.


Wayra, el hub d'innovació oberta de Telefónica, i Zone2boost, la iniciativa internacional d'innovació de CaixaBank, Global Payments, Worldline i Visa, s'alien per reforçar la seva aposta per la innovació i col·laboració amb start-ups.

L'acord estableix que Zone2boost i Wayra seleccionaran conjuntament start-ups per invertir en elles i d'aquesta manera accelerar la innovació de CaixaBank, Global Payments, Worldline, Visa i Telefónica i aportar nous models de negoci. D'aquesta manera, tots dos organismes facilitaran el desenvolupament de negoci conjunt i les oportunitats per fer créixer les seves start-ups des de Telefónica i les empreses impulsores de Zone2boost, optimitzant les sinergies que puguin sorgir.

En les últimes setmanes Wayra i Zone2boost han anunciat ja inversions conjuntes en start-ups com Proppos, que gràcies a la intel·ligència artificial és capaç de reconèixer qualsevol tipus de producte en botiga, sense necessitat d'escanejar-ho, alhora que ofereix una experiència de compra realment ràpida, o Payflow, la fintech que permet el cobrament del salari a demanda. En aquesta mateixa direcció, totes dues companyies van organitzar un Pitch Day dilluns passat 8 de febrer a les oficines de Wayra a Barcelona, per conèixer noves start-ups i analitzar potencials sinergies i oportunitats de negoci. D'altra banda, Deeder, start-up creada per Wayra Builder i nascuda d'un projecte tecnològic intern de Telefónica que, gràcies a la tecnologia blockchain permet signar contractes mitjançant aplicacions de missatgeria, ha estat una de les start-ups incorporades al programa d'acceleració de Zone2boost. 

Tant els impulsors de Zone2boost com Telefónica actuaran com a partner de referència de les start-ups. El Grup Telefónica oferirà els serveis i l'assessorament en matèria de connectivitat, cloud o ciberseguretat que precisin les start-ups, ajudant als emprenedors en la seva presa de decisions; igualment, col·laborar amb les empreses impulsores de Zone2boost els permetrà escalar ràpidament en disposar de multitud de recursos molt valuosos, com acostar-se a una important cartera de clients, disposar d'un gran canal de distribució, millorar el seu posicionament de marca i guanyar en visibilitat.

Wayra i Zone2boost obren el nou any amb aquesta forta i optimista aliança, després d'un 2020 de compromís amb el món emprenedor, en el qual totes dues entitats han secundat més que mai a les start-ups espanyoles i internacionals.

 “Estem feliços d'unir forces amb Zone2boost i de començar 2021 signant un acord que reforçarà la nostra aposta per la innovació oberta. Aquesta aliança servirà per oferir més i millors oportunitats de creixement a les start-ups vinculades tant a Telefónica com a les empreses impulsores de Zone2boost”, afirma Marta Antúnez, directora de Wayra Barcelona.

Per a Zone2boost, aquesta aliança també és important, ja que com afirmen les empreses sòcies del projecte: "és una oportunitat per impulsar la innovació i la creació de nous serveis. La col·laboració amb start-ups i pimes permet a les grans empreses millorar agilitat i eficiència en innovació, accelerar el temps des que sorgeix una idea fins que es comercialitza el nou producte o servei i ajuda a identificar talent".

Sobre Wayra

Wayra és el hub d'innovació oberta més global, tecnològic i connectat del món. Wayra és present a 7 hubs d'innovació en 10 països d'Europa i Amèrica Llatina, amb un objectiu clar: ajudar les start-ups a créixer a escala global. Wayra té una cartera de més de 400 start-ups i més de 100 ja estan treballant per proporcionar solucions disruptives a Telefónica i a la seva xarxa global de 350 milions de clients.

Sobre Zone2boost

La missió de Zone2boost és identificar iniciatives empresarials innovadores en els àmbits de la tecnologia per a comerços i serveis financers en general i acompanyar-los en el seu creixement. La iniciativa internacional d'innovació ha finalitzat el seu primer any de funcionament amb més de 300 start-ups avaluades, 8 start-ups incorporades al seu programa d'acceleració i un volum d'inversió compromesa de 800.000 euros. D'altra banda, Zone2boost ha incorporat com a soci a Visa, que s'ha unit a CaixaBank, Global Payments i Worldline com a impulsor del projecte.

 

NOTÍCIES RELACIONADES