Nota de premsa

MicroBank obté la certificació efr per la seva política de conciliació laboral i familiar

El banc social de CaixaBank se converteix en la microentitat número 100 que aconsegueix el reconeixement de la Fundación Másfamilia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
MicroBank i Fundación Masfamilia

• Fundación Másfamilia aposta per promoure la gestió de la conciliació en les organitzacions de menys de 25 col·laboradors.

• Des del 2014, 100 pimes i microentitats han aconseguit el Distintiu efr en conciliació.

• Entre las mesures posades en marxa per MicroBank, destaquen la flexibilitat temporal i el suport a la família.

MicroBank se converteix en l’empresa número 100 de la norma efr 1000-5 per a microentitats de menys de 25 col·laboradors, en el marc de l’aposta de la Fundación Másfamilia per promoure la gestió de la conciliació en les petites i mitjanes empreses.

Fins ara, 100 empreses de tot el món han rebut el Distintiu efr per a microentitats que acredita, sota la supervisió de Fundación Másfamilia, que les pràctiques en conciliació laboral familiar i personal que han posat en marxa per als seus col·laboradors compleixen la normativa efr 1000-5.

La primera microentitat efr va passar la verificació el setembre del 2014. En aquests anys, s’han concedit 100 distintius i el nombre s’incrementa any rere any, a causa del compromís que volen adquirir les pimes en matèria de conciliació laboral i familiar. Les mesures més implantades en aquest tipus d’organitzacions són totes aquelles relacionades amb la flexibilitat i amb el suport a la família dels seus col·laboradors.

La previsió d’aquesta normativa efr 1000-5 per a microentitats és créixer en els pròxims anys, tenint en compte que el teixit empresarial espanyol està composat en un 90 per cent per petites i mitjanes empreses.

El director general de la Fundación Másfamilia, Rafael Fuertes, ha assegurat que “són les grans companyies les que ocupen cada dia les notícies quan parlem de conciliació, però la realitat és que són moltes les petites empreses que aposten per canviar la seva gestió i innovar i posicionar-se en un món tant competitiu. Elles són l’exemple”.

El president de MicroBank, Antoni Vila, ha agraït a Fundación Másfamilia la concessió del distintiu efr i ha destacat que “suposa un reconeixement a la política establerta en l’entitat amb la finalitat d’afavorir la igualtat d’oportunitats, la integració laboral i la conciliació entre la vida laboral i familiar dels seus empleats”.

La distinció obtinguda per MicroBank reforça l’actuació de CaixaBank en matèria de polítiques d’igualtat i conciliació. En aquest sentit, CaixaBank va ser una de les primeres grans companyies en obtenir la certificació efr sota el model impulsat per la Fundación Másfamilia.

 

Qui som

Fundación Másfamilia va néixer el 2003 com a una organització privada, independent, sense ànim de lucre i de caràcter benèfic, creada i dirigida per aportar solucions innovadores i altament professionals, on s’emmarca el certificat efr, per a la protecció i suport a les famílies, i especialment d’aquelles amb dependències (menors, gent gran, persones amb discapacitat, etc.).

La Iniciativa efr, desenvolupada per la Fundación Másfamilia, és un procés únic en el món que aporta una metodologia senzilla i eficaç per possibilitar la gestió de la conciliació en les empreses. Les entitats que aposten pel model efr transmeten una forta implicació amb les persones que componen les seves organitzacions, cosa que incideix favorablement en indicadors de productivitat tals com l’atracció i retenció de talent, l’absentisme, la rotació i la millora del clima laboral, entre d’altres.

MicroBank, el banc social de CaixaBank especialitzat en microfinances, és l’únic banc a Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. A més de les línies de préstecs dirigides a que professionals autònoms, emprenedors i microempreses puguin crear o consolidar els seus negocis, també ofereix microcrèdits personals i familiars destinats a atendre necessitats puntuals, ajudar a superar una dificultat temporal o facilitar el desenvolupament personal i familiar. Des de l’inici de la seva activitat, el 2007, i fins al tancament de l’any passat, MicroBank ha concedit 744.374 préstecs per un import de 4.083,9 milions d’euros. Segons un estudi realitzat per l’Institut d’Innovació Social d’Esade, el banc ha contribuït en aquest període a la creació de més de 181.000 llocs de treball.

 

NOTÍCIES RELACIONADES