Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft reconeixen les millors alumnes de graus STEM d'Espanya amb els Premis WONNOW

Sisena edició d'aquests guardons consolidats en l'àmbit acadèmic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Guanyadores de la 6a edició dels Premis WONNOW amb Gonzalo Gortázar, Alberto Granados, Cristina Garmendia i Silvia Hernández.

• D'una banda, s'ha premiat l'estudiant amb el millor expedient acadèmic, trajectòria professional, personal i social amb una dotació en metàl·lic de 10.000 euros i, de l'altra, s'ha guardonat a 15 estudiants, que han obtingut una beca per treballar a CaixaBank durant sis mesos i l'accés a un programa de 'mentoring' de Microsoft.

• Al llarg de les sis edicions celebrades, un total de 3.764 alumnes han participat en aquests guardons, que posen en valor el talent femení STEM i serveixen d'estímul perquè altres joves s'animin a estudiar graus tècnics.

• Amb més de 1.000 candidatures presentades de 77 universitats, enguany s'ha batut el rècord de participació i s'ha quadruplicat la del 2018, la primera edició, quan es van postular 272 participants.

 

CaixaBank i Microsoft han guardonat a les 16 millors estudiants de graus universitaris científics i tècnics d'Espanya amb els Premis WONNOW. Aquests guardons, que enguany han arribat a la seva sisena edició, reconeixen l'excel·lència femenina en graus universitaris STEM -Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques-, amb l'objectiu de fomentar la diversitat i contribuir a reduir la bretxa de gènere en aquests sectors històricament molt masculinitzats.

En l'edició del 2023, s'ha batut el rècord de participació amb un total de 1.006 candidatures de 77 universitats espanyoles, una dada que gairebé quadruplica la xifra del 2018, quan es van postular 272 participants. Des de la primera edició dels Premis WONNOW, han participat 3.764 estudiants, la qual cosa els converteix en uns premis consolidats i de referència en l'àmbit acadèmic. Actualment, 18 de les joves que han resultat guanyadores en les anteriors edicions dels Premis WONNOW segueixen treballant en el Grup CaixaBank i dues d'elles en Microsoft.

En l'acte de lliurament, han intervingut Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank; Alberto Granados, president de Microsoft a Espanya; Cristina Garmendia, consellera independent de CaixaBank, i Silvia Hernández, directora de Banca i Assegurances de Microsoft Espanya.

Gonzalo Gortázar ha destacat la gran qualitat de les candidatures d'enguany, que ha suposat un repte per al jurat: "Amb aquests premis, esperem contribuir a fomentar la igualtat d'oportunitats entre professionals del sector STEM i mostrar el nostre compromís amb el desenvolupament del talent femení, que desafortunadament compta amb una menor representació en aquest àmbit de tanta projecció. Necessitem més científiques, matemàtiques i enginyeres que assegurin un desenvolupament social sostenible i el tancament accelerat de la bretxa de gènere". A més, el conseller delegat de CaixaBank ha traslladat a les guanyadores que són "un referent per animar a altres estudiants a trencar estereotips i fer que s'interessin per la ciència i la tecnologia des de joves".

Per la seva banda, Alberto Granados, ha assenyalat que: "Tenim un enorme repte com a indústria i com a país. La presència de dones en carreres universitàries és d'un 60%. No obstant això, en les d'àrees tècniques això canvia i baixa fins a un 30%, en el cas de les Enginyeries i encara més en altres com la Informàtica, on la presència de dones és només d'un 13%. És necessari crear referents i continuar treballant per aconseguir que hi hagi un talent més divers per liderar àrees tan capdavanteres com pot ser la Intel·ligència Artificial. Ara mateix hi ha mancances en sectors com la ciberseguretat també, on a Espanya existeixen 22.000 llocs que no es poden cobrir per falta de talent. Ajudar a reduir aquesta bretxa és l'objectiu de programes que fomenten la diversitat com són els Premis WONNOW, que juntament amb CaixaBank portem organitzant des de fa sis anys i que s'han convertit en una convocatòria consolidada i de referència en l'àmbit universitari".

Millors expedients acadèmics

L'alumna amb millor expedient acadèmic, trajectòria personal, professional i social ha estat Inés Álvarez de Toledo (Madrid), doble grau a Business Analytics i Enginyeria Informàtica a la Universitat Francisco de Vitoria, a Madrid, que ha obtingut una dotació econòmica de 10.000 euros i l'accés a un programa de mentoring de Microsoft. A més del seu expedient acadèmic, el jurat ha valorat el seu currículum i els seus mèrits personals.

La resta de les alumnes guardonades que han obtingut una beca remunerada per treballar durant sis mesos a CaixaBank i l'accés a un programa de mentoring de Microsoft són:

  • Raquel Sans Barragán (Barcelona), que està cursant un grau simultani d'Enginyeria Matemàtica en Ciència de Dades i Enginyeria Informàtica a la Universitat Pompeu Fabra.
  • Miriam Sollars Castellanos (Madrid). Graduada en Matemàtica Aplicada i Computació a la Universitat Carles III de Madrid.
  • Cristina Guerrero Cano (Mallorca), que està estudiant un doble grau d'Enginyeria Informàtica i Enginyeria Matemàtica Aplicada a l'Anàlisi de Dades a la Universitat Europea.
  • Clàudia Platel Fanés (Barcelona). Doble grau en Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Elena Cobo Hidalgo (Lleó), que està estudiant un grau en Enginyeria Electrònica de Comunicacions a la Universitat Complutense de Madrid.
  • Anna Isabel Aracil Ferrer (València). Graduada en Ciències del Mar a la Universitat de Vigo i Màster d'Enginyeria Ambiental a la Universitat Politècnica de València i Universitat de València.
  • Paula Heras Nieto (València). Graduada en Matemàtica Computacional a la Universitat Jaume I de Castelló i cursant un grau en Enginyeria Informàtica en el mateix centre universitari.
  • Gracia Gimeno Almiñana (València). Graduada en Ciència de Dades a la Universitat Politècnica de València.
  • Alma Tobía Castelló (Logronyo). Graduada en Física a la Universitat de València i a més està estudiant un màster de Física de matèria condensada i dels sistemes biològics a la Universitat Autònoma de Madrid.
  • Débora Cerdá Bernard (València). Graduada en Biotecnologia a la Universitat Miguel Hernández, màster universitari en Tecnologia i Qualitat Agroalimentària en el mateix centre, màster universitari en Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes a la Universitat d'Alacant, i cursant un programa de doctorat en Recursos i Tecnologies Agràries, Ambientals i Alimentàries a la Universitat Miguel Hernández.
  • Ana Ruiz Galustian (Madrid), que està cursant un doble grau de Matemàtiques i Educació Primària a la Universitat Rei Joan Carles.
  • Mar Guarque Biarnes (Tarragona), que està estudiant un grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials a la Universitat Ramon Llull.
  • Laura Sempere Agulló (València). Graduada en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica a la Universitat Politècnica de València.
  • María Jordá Muñoz (Múrcia), que està estudiant un doble grau en Economia, Matemàtiques i Estadística a la Universitat Complutense de Madrid.
  • Pilar Gil Fernández (Saragossa), que està cursant el doble grau en Física i Matemàtiques a la Universitat de Saragossa.

Sobre CaixaBank

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d'oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses, treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en l’entitat com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 42,9% de dones en posicions directives i amb un 40% de dones en el Consell d'Administració.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de l'entitat basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d'oportunitats, que treballa per fomentar i visualitzar la diversitat en totes les seves dimensions: de gènere, funcional, generacional, LGBTI, cultural... que inclou mesures internes i externes.

A més, CaixaBank compta amb un Pla d'Igualtat per fomentar els principis d'igualtat d'oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.  Gràcies a aquest compromís, CaixaBank s'ha situat com la tercera millor empresa del món en l'Índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg 2023.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i l'Intelligent Edge. La seva missió és ajudar a cada persona i a cada organització al planeta a fer més en el seu dia a dia.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

Alberto Granados, president de Microsoft a Espanya

Cristina Garmendia, consellera independent de CaixaBank

Silvia Hernández, directora de Banca i Assegurances de Microsoft Espanya

Vídeo resum de la 6ª edició dels Premis WONNOW

 

NOTÍCIES RELACIONADES