Nota de premsa

L’empresària Cristina Mendoza guanya la fase territorial del “Premi A Dona Professional Autònoma” a Canàries

Guardó per reconèixer l'excel·lència professional de les treballadores per compte propi

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Cristina Mendoza rep el premi de mans del director territorial de CaixaBank a les illes, Juan Ramón Fuertes

• La fundadora del Molino de Gofio Imendi optarà al guardó nacional, dotat amb 6.000 euros i una campanya de difusió a través de l’Asociación de Trabajadores Autónomos.

• Aquesta emprenedora va començar el seu negoci en un petit local amb un molí de gofio en lloguer i vint anys després compta amb quatre molins en els quals elabora un dels millors gofis de les illes.

• En aquesta segona edició del premi han participat 33 professionals autònomes de Canàries.

 

Cristina Mendoza, fundadora del Molino de Gofio Imendi, ha estat seleccionada per la seva trajectòria professional com la guanyadora de la Direcció Territorial de Canàries de la segona edició del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank.

Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la labor i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau en l'economia.

Aquesta emprenedora va començar des dels 25 anys amb la seva idea de negoci en un petit local de San Sebastián de La Gomera amb un molí de gofio en lloguer. Vint anys després, compta amb el seu local propi i quatre molins en els quals elabora més de 200.000 quilos de gofio a l'any, amb més de deu varietats que distribueix a nivell regional, nacional i internacional. Els seus productes han estat guardonats com els millors gofis de Canàries en diverses ocasions.

Cristina Mendoza ha estat seleccionada entre més de 33 candidatures que s’han presentat a Canàries. Per a la seva elecció, el jurat (integrat per directius de CaixaBank) ha valorat la fortalesa del seu projecte professional, l’aposta per mantenir els valors i tradicions de Canàries, així com el grau d’innovació, la incidència en la creació d’ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors. En el conjunt del territori espanyol, han participat 1.023 professionals autònomes, la qual cosa suposa un increment del 48% respecte a la seva primera edició.

L'empresària canària optarà, juntament amb les altres 13 premiades en la fase territorial (una per cada Direcció Territorial de CaixaBank), al guardó nacional. La guanyadora del premi nacional obtindrà una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Asociación de Trabajadores Autónomos.

Excel·lència professional de les dones autònomes

Amb aquests guardons, CaixaBank pretén reconèixer l'excel·lència empresarial de les professionals autònomes, tant pel que fa a l'èxit de la seva activitat empresarial present com a la trajectòria general de la seva carrera.

Tal com es desprèn del ‘Informe Dona Autònoma 2020’ elaborat per l’Asociación de Trabajadores Autónomos (ATA), a Espanya hi ha 1,17 milions de dones autònomes, la qual cosa representa el 35,8% del total del col·lectiu. Per sectors, el comerç és l’escollit majoritàriament per les dones autònomes (25,5%).

En l'última dècada, les dones autònomes han crescut un 11,5% enfront de l'increment del 2,4% dels homes.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d’oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l’economia i llança per segon any aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d’oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a  l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d’acció vinculades a l’esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D’altra banda, CaixaBank és també l’entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 44,8%, amb més de 1,49 milions de clients. D’aquesta xifra, el 37% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES