Reportatge

El banc que trien les empreses compleix deu anys

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email

Kinépolis Madrid Ciudad de la Imagen va ser l'escenari escollit per a la celebració del desè aniversari de CaixaBank Empreses. Més de 900 persones de la plantilla de CaixaBank Empreses, entre directors, gerents, especialistes i suports operatius van omplir de gom a gom la sala principal d'aquest espectacular complex cinematogràfic per a analitzar la trajectòria històrica, la conjuntura actual i el futur d'aquesta marca especialitzada en donar servei a les empreses.

El director general de Negoci de CaixaBank, Juan Alcaraz, va ser l'encarregat d'obrir l'acte recordant que es va incorporar a CaixaBank el 2007, en un moment en què el Pla Estratègic de l'entitat fixava una de les seves prioritats en la diversificació del negoci que en aquell moment estava molt centrat en particulars i hipoteques. Alcaraz va recordar que “vam decidir començar pel negoci d'empreses perquè era el més disruptiu”.

L'organització va posar fil a l’agulla per crear en temps rècord tota l'estructura necessària i el primer centre d'empreses va obrir les seves portes a Pamplona. Deu anys després, CaixaBank Empreses compta amb 116 centres d'empreses on s'atén a més de 81.000 empreses. El volum de negoci en aquests deu anys s'ha triplicat des dels 17.200 milions als 59.800 milions d'euros.

El director executiu de Banca d'Empreses de CaixaBank, Luis Cabanas, va recollir el testimoni d'Alcaraz en aquest acte de celebració amb un discurs en què va analitzar les raons de l'èxit de CaixaBank Empreses:

Les claus del nostre lideratge són la capil·laritat i la fiabilitat. Estar tan a prop dels nostres clients ens dona un enorme avantatge competitiu

Les xifres així ho avalen. Actualment, CaixaBank disposa d'una cartera de crèdits a empreses de 74.746 milions d'euros. En els nou primers mesos de 2017, la nova producció de crèdits destinats a empreses ha arribat als 9.213 milions d'euros, un 28% més que el mateix període de l'any anterior. CaixaBank lidera el rànquing de crèdits a empreses, amb una quota de mercat del 14,4%. Destaca el creixement en lísing, on l'entitat ha passat de la tercera posició del rànquing el desembre a la primera posició, amb una quota de mercat del 19,9%. En confirming ocupa la segona posició, amb una quota del 21% i en factoring, la tercera, amb el 18% de quota de mercat.

Premis als millors centres

L'acte va continuar amb el lliurament de premis als millors centres i empleats de CaixaBank Empreses de 2017.

Després d'una pausa per a reposar forces, va arribar el moment de l'anàlisi i en dues taules rodones es va abordar la conjuntura del negoci i els reptes de futur, de la mà de directors de diferents centres de tota la geografia espanyola. I així es va arribar a un dels moments més esperats i divertits de la jornada: el concurs de youtubers. En aquesta segona edició va ser l'oficina de Cuzco, de la Direcció Territorial de Madrid, la guanyadora d'un concurs en què han participat 21 oficines.

Finalment, Luis Cabanas va ser l'encarregat de tancar l'acte agraint la tasca de tot el seu equip format per 1.375 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb una sòlida reputació en l'assessorament d'empreses.

 

NOTÍCIES RELACIONADES