Nota de premsa

CaixaBank, seleccionada a la primera convocatòria del sandbox

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

  • CaixaBank ha estat seleccionat en la primera convocatòria Espai Controlat de Proves (Sandbox) del Tresor Públic. L'entitat, líder a Espanya en clients digitals i clients de pagament mòbil, considera la innovació i la transformació digital com a prioritats estratègiques. Per això, participar al sandbox suposa una excel·lent oportunitat per avançar juntament amb els reguladors i supervisors en la realització de proves pilot de projectes innovadors que suposaran un benefici per als usuaris de serveis financers i augmentaran l'eficiència de les entitats. Així mateix, permetrà millorar la regulació i la supervisió financera.

 

  • CaixaBank participarà al sandbox amb un projecte propi, desenvolupat pels equips de l'entitat, i amb un segon projecte del qual forma part en col·laboració amb un ampli conjunt d'empreses, entitats financeres i institucions. Els projectes són:
    • Identificació biomètrica aplicada a la seguretat i la prevenció del blanqueig de capitals en oficines i canals digitals. El projecte proposa vincular als processos d'alta de clients, siguin aquests en oficines o a través de canals digitals, el consentiment del tractament de les dades biomètriques. L'objectiu és demostrar davant els supervisors financers i de protecció de dades que, a través del tractament de dades biomètriques, es pot oferir un millor servei i experiència d'usuari al client, amb un procés d'alta més ràpid i senzill, així com avançar en eficàcia en la prevenció del blanqueig de capitals, finançament del terrorisme i control del frau. Partners tecnològics: Veridas i ElectronicID.
    • Dalion: Es tracta d'un projecte col·laboratiu, basat en tecnologia blockchain. Dalion pretén generar una solució que permeti a l'usuari disposar d'una única identitat digital autogestionada, en un entorn segur i fiable, per gestionar la cessió de dades a diferents entitats i organitzacions a través d'una aplicació en el dispositiu mòbil i facilitar tràmits, com emplenar automàticament formularis en la contractació de serveis. Socis del projecte: Banca March, Banc Santander, CaixaBank, Generali, Inetum, Liberbank, Línia Directa Aseguradora, MAPFRE i Repsol.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES