Nota de premsa

CaixaBank obre la convocatòria de la segona edició del ‘Premi CaixaBank d'Innovació i Modernització d'Empreses Turístiques a Canàries’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank obre la convocatòria de la segona edició del “Premi CaixaBank d’Innovació i Modernització d’Empreses Turístiques a Canàries”

La iniciativa reconeix les millors actuacions quant a disseny, innovació i/o modernització turística de persones jurídiques afiliades a alguna de les quatre federacions del sector de les Illes: Ashotel, Feht, Assolen i Asofuer.

El premi té caràcter formatiu ja que els premiats coneixeran en persona els mètodes de treball d'hotels de categoria superior situats en zones turístiques de primer nivell.

CaixaBank ha convocat la segona edició del ‘Premi CaixaBank d'Innovació i Modernització d'Empreses Turístiques a Canàries’. Per segon any consecutiu, CaixaBank s'uneix a les quatre majors federacions del sector a les Illes (Ashotel, Feht, Assolen i Asofuer) amb la voluntat de premiar a l'empresa turística canària que hagi efectuat les millores més rellevants quant a disseny, innovació i/o modernització. El guardó va dirigit a persones jurídiques que desenvolupin la seva activitat en l'àmbit turístic de Canàries, que hagin realitzat aquests canvis durant l'any passat i que estiguin afiliades a alguna de les quatre federacions que organitzen el concurs juntament amb CaixaBank.

Un jurat format per representants de CaixaBank, Ashotel, Feht, Assolen i Asofuer serà l'encarregat de valorar diferents aspectes com el grau d'innovació i modernització efectuat en el producte o servei ofert, l'amplitud del públic objectiu al qual va dirigit, la sostenibilitat del mateix en el temps, els llocs de treball que les millores hagin pogut generar o quins resultats s'han obtingut amb els recursos que s'hagin emprat. Les candidatures poden presentar-se a les oficines de les federacions citades o a qualsevol oficina de CaixaBank a Canàries, des del dilluns 3 de juliol del 2017 fins al divendres 1 de desembre del 2017.

Tal i com afirma Manuel Afonso Salazar, director territorial de CaixaBank a Canàries, l'objectiu d'aquesta convocatòria “és impulsar noves actuacions que ajudin a fomentar el creixement i renovació de les empreses canàries dedicades al turisme, el sector de major importància a l'arxipèlag. El turisme és un dels pilars de la nostra economia i de la seva recuperació. Per aquest motiu, des de CaixaBank reafirmem la nostra aposta per aquesta iniciativa, ja que contribueix a millorar l'oferta turística de Canàries”.

El premi està dotat amb un viatge de tres dies per a dues persones a una zona turística de primer nivell nacional o internacional, amb avió i allotjament en un hotel de categoria superior inclosos. Aquesta estada té un vessant formatiu perquè els guanyadors tindran l'oportunitat de conèixer de la mà dels directius hotelers de la zona les seves ofertes i mètodes de treball. A la tornada, els premiats podran aplicar els coneixements obtinguts per millorar el seu negoci.

Els guanyadors de la primera edició

En la seva primera edició, el jurat del “Premi CaixaBank d'Innovació i Modernització d'Empreses Turístiques a Canàries” va seleccionar a tres empreses turístiques com a guanyadores de la convocatòria. Les distincions van ser lliurades en la 37a edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) el passat 19 de gener del 2017 a Barceló Corralejo Sands, La Isla i el mar Hotel Boutique i BeCordial Hotels & Resorts.

Barceló Corralejo Sands és una empresa situada a Fuerteventura que va realitzar una renovació sostenible de les seves instal·lacions intentant causar el menor impacte possible sobre l'entorn. En el cas de La Isla i el mar Hotel Boutique de Lanzarote es va rehabilitar un complex d'apartaments de 2 claus dotant-ho de l'última tecnologia per a conservar el patrimoni i la identitat de l’illa. Finalment, l'empresa canària BeCordial Hotels & Resorts va crear una nova i innovadora funcionalitat que permet als clients reservar des del seu web l'habitació que prefereixin del complex.

En aquesta ocasió, els guanyadors es van desplaçar fins a Puerto del Carmen a Mèxic, on es van allotjar a l'hotel Valentín Imperial Riviera Maya, de categoria superior. A més d'altres activitats, els premiats van tenir l'oportunitat de conèixer de la mà de l'equip directiu les instal·lacions de l'hotel i els mètodes de treball, permetent-los intercanviar coneixements i experiències.

El turisme representa un 16% del PIB a Espanya

Espanya ha fet del turisme un dels sectors clau de la seva economia, i les últimes xifres que presenta el sector mostren el seu dinamisme. Segons l'últim Informe Mensual de CaixaBank Research titulat “Turisme: viatjant al futur”, els efectes indirectes o l’arrossegament sobre altres sectors de l'economia i la contribució directa i indirecta del turisme al PIB (Producte Interior Brut) aconsegueix els 119.000 milions d'euros, l'equivalent a un 11,1%. A més, si s'afegeix la despesa que tots els actors implicats en el sector turístic poden realitzar a la resta de sectors de l'economia, l'impacte global del turisme aconsegueix un 16% del PIB, la qual cosa supera el 9,6% de la mitjana europea.

D'altra banda, tal i com recull l'Informe Mensual de CaixaBank Research, la contribució del turisme a la creació d'ocupació també és molt significativa. El turisme va emprar directament i indirectament l’any 2015 a 2,5 milions de persones, un 13% de l'ocupació total (1,4 punts percentuals més que l’any 2010). Si, a més, es té en compte l'ocupació creada per l'efecte induït, la seva contribució es va situar en el 16,2% de l'ocupació total, un pes molt superior a la mitjana europea (9,1%).

Segons les previsions d'aquest informe, Espanya ha rebut 20 milions de turistes internacionals, una xifra rècord que se situa un 10,3% per sobre de la dada del mateix període de l'any anterior. A aquest ritme, durant aquest any, arribaran més de 84 milions de turistes, la qual cosa situarà Espanya a un pas de superar a França com el primer país receptor de turisme de tot el món. Per aquest motiu, resulta essencial que les empreses del sector presentin una oferta actualitzada, innovadora i d'acord amb les tendències del mercat turístic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES