Nota de premsa

CaixaBank instal·la a la diòcesi de La Seu d’Urgell els primers "caixonets d’almoines digitals" per realitzar donatius amb mòbil, targeta o "wearable"

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank instal·la a la diòcesi de La Seu d’Urgell els primers "caixonets d’almoines digitals" per realitzar donatius amb mòbil, targeta o "wearable"

• Al tenir integrat Bizum, el sistema permet enviar diners des de qualsevol lloc.

• Lleida és el territori d’Espanya on més parròquies s’hi adhereixen d’inici al nou servei de CaixaBank per a institucions religioses.

CaixaBank ha posat en marxa a la diòcesi de La Seu d’Urgell un servei de "caixonet d’almoines digital" per realitzar donatius amb qualsevol mitjà de pagament digital, sigui un telèfon, una targeta contactless o fins i tot un rellotge smartwatch o qualsevol altre model de wearable compatible amb el pagament mòbil.

Es tracta d'un model especial de TPV contactless adaptat a les necessitats de la institució. Accepta donatius de la quantitat que desitgi l'usuari fins a un màxim de 20 euros, independentment de l’entitat de la qual sigui client i del tipus de targeta que tingui. El servei ja està operatiu a la Parròquia de Sant Ot de la Catedral de Santa Maria a La Seu d’Urgell.

A més, el "caixonet d’almoina digital" de CaixaBank també permet efectuar donatius sense estar físicament a l'església o institució religiosa. L'usuari pot trobar-se a casa o en qualsevol altre lloc i enviar igualment la seva aportació a la parròquia a través del seu mòbil de forma senzilla, en pocs passos i sense introduir números de compte.

Concretament, per utilitzar el servei, l'usuari només ha d'accedir al servei Bizum, a través de l'aplicació mòbil del seu banc, i introduir un codi i l'import del donatiu (33376 en el cas de la Parròquia de Sant Ot de la Catedral de Santa Maria a La Seu d’Urgell). L'operació es fa a l'instant, de forma totalment segura, i els diners arriba al seu destí en menys de cinc segons. Aquest servei, a més de la Catedral de La Seu d’Urgell també està disponible a la Parròquia de Santa Maria de Balaguer (codi 33378) i a la Parròquia de Sant Miquèu de Vielha (codi 33377).

Lleida ha estat un dels primers punts d'Espanya a disposar d'aquest sistema. Per a Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, "Lleida és la província que ha posat en funcionament, d'inici, un major nombre de "caixonets d’almoina digitals", la qual cosa creiem que suposa tota una demostració de com l'arribada de les noves formes de pagament ja són habituals en el nostre dia a dia. A CaixaBank volem ajudar a les institucions religioses en el fet que avancin en la implantació de les noves tecnologies i puguin oferir més i millors serveis".

Doble desenvolupament tecnològic

El desenvolupament tecnològic realitzat per CaixaBank està pensat perquè la institució religiosa pugui triar el format que millor s'adapta a les seves necessitats.

D'una banda, poden instal·lar la possibilitat de rebre només els donatius mòbils. En aquest cas, es tracta d'un "caixonet d’almoina digital" que recull les aportacions que els usuaris envien a través dels seus dispositius, a qualsevol hora i en qualsevol lloc.

D'altra banda, les institucions poden disposar físicament a l'església d'un "caixonet d’almoina digital" amb TPV contactless, la qual cosa els permet recollir "in situ" aportacions realitzades amb targeta, mòbil o qualsevol altre mitjà de pagament digital.

També existeix la possibilitat de combinar totes dues opcions per poder oferir el "caixonet d’almoina digital" tant dins com fora del lloc de culte.

CaixaBank espera portar aquest servei a més d'un centenar d'institucions de tota Espanya al llarg del 2019. Per a contractar-ho, els interessats han de dirigir-se al seu centre de banca d’institucions de CaixaBank.

CaixaBank, líder en pagament mòbil i en innovació tecnològica

CaixaBank és l'entitat líder en mitjans de pagament a Espanya, amb un parc de 16,8 milions de targetes emeses i unes quotes de mercat del 23,7% en facturació per compres i del 28% en facturació a través dels TPV en comerços.

Així mateix, és l'entitat financera líder en pagament digital. Els clients de CaixaBank van realitzar 30 milions de transaccions amb el mòbil durant 2018, cosa que va suposar una facturació en compres de 885 milions d'euros. Actualment, més de 800.000 clients tenen vinculades les seves targetes a un telèfon mòbil per a realitzar pagament.

Aquestes xifres situen a CaixaBank com a líder del sector del pagament mòbil a Espanya, amb una estimació de quota de mercat del 40,8%.

Igualment, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals i la seva aposta per la transformació digital. El 2018, l'entitat ha estat reconeguda com a "Millor Banc Digital a Europa Occidental" per les publicacions especialitzades Euromoney i Global Finance. Així mateix, l'aplicació de banca mòbil ha rebut el reconeixement del Bank Administration Institute (BAI) i de la revista britànica The Banker, que l'ha triat com el millor projecte tecnològic 2018 en la categoria 'mobile'.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES