Nota de premsa

CaixaBank instal·la a la Catedral de Màlaga dos “caixonets d’almoina digitals” per realitzar donatius amb mòbil, targeta o “wearable”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank instal·la a la Catedral de Màlaga dos “caixonets d’almoina digitals”

• El sistema permet realitzar aportacions amb qualsevol mitjà de pagament digital i des de qualsevol lloc, en el propi santuari i fins i tot des de casa.

• Els caixonets estan situats a l'entrada i a la sortida de la Catedral malaguenya.

Les persones que visiten la Catedral de Màlaga disposen des d'aquesta setmana d'un nou servei tecnològic, totalment pioner a Espanya, per realitzar els seus donatius. CaixaBank ha instal·lat en el temple renaixentista dos “caixonets d’almoina digitals” que es podran utilitzar amb qualsevol mitjà de pagament, sigui un telèfon, una targeta contactless o fins i tot un rellotge smartwatch o un altre model de wearable compatible amb el pagament mòbil.

Es tracta d'un tipus especial de TPV contactless adaptat que ha estat instal·lat tant a l'entrada com a la sortida de la Catedral de Màlaga. Ambdós caixonets accepten donatius de la quantitat que desitgi l'usuari fins a un màxim de 20 euros, sigui aquest client de l'entitat que sigui i tingui el tipus de targeta que tingui.

El director territorial de CaixaBank a Andalusia Oriental i Múrcia, Juan Ignacio Zafra, ha manifestat la seva satisfacció “per poder col·laborar d'aquesta manera al manteniment de la Catedral de Màlaga, una de les joies renaixentistes més importants d'Andalusia i un referent per als malaguenys i per a totes les persones que visiten la nostra ciutat”.

Zafra ha acompanyat al degà de la Catedral, Antonio Aguilera, a conèixer el funcionament dels nous “caixonets d’almoina digitals” del temple malagueny.

Un servei pioner a Espanya i únic a la regió

Els de Màlaga seran uns dels primers caixonets d’almoina digitals” que CaixaBank instal·la a Espanya i els primers que s'instal·len a la província. El servei té com a beneficiari el Bisbat de Màlaga que destinarà els recursos captats al manteniment de la pròpia Catedral Basílica de l'Encarnació de Màlaga.

L'entitat financera presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar preveu implantar caixonets d’almoina digitals” en més d'un centenar de poblacions al llarg del 2019. Per contractar-ho, els interessats han de dirigir-se al seu centre de Banca d'Institucions de CaixaBank.

CaixaBank, líder en innovació tecnològica

CaixaBank és el grup financer líder en banca minorista a Espanya i un dels més importants de Portugal, amb 15,6 milions de clients en el mercat ibèric i la major xarxa comercial de la península.

La tecnologia i la digitalització són clau en el model de negoci de l'entitat, que compta amb la major base de clients digitals d'Espanya (6,3 milions). A més, CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la creació dels primers caixers que permeten realitzar reintegraments mitjançant reconeixement facial i sense haver d'introduir el PIN.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals. El 2019, l'entitat ha estat reconeguda com el “Banc Més Innovador a Europa Occidental” per la revista estatunidenca Global Finance. A més, ha estat reconeguda com a millor entitat de Banca Privada del món per la seva comunicació digital als seus clients, en els Wealth Tech Awards de la revista PWM, del grup Financial Times. El 2018, l'entitat fou triada “Millor Banc Digital a Europa Occidental” per la publicació Euromoney; i la seva aplicació de banca mòbil, CaixaBankNow, va rebre el reconeixement del Bank Administration Institute (BAI) i de la revista britànica The Banker, com a millor projecte tecnològic mòbil el 2018 en els Tech Project Awards.

 

NOTÍCIES RELACIONADES