Nota de premsa

CaixaBank i la Plataforma Tecnològica del Vi signen un conveni de col·laboració per potenciar la innovació en el sector vitivinícola

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Mireia Torres, presidenta de la Plataforma Tecnològica del Vi, i Carme Sabrí, directora d’AgroBank.

• A través de l'acord es promouran accions i activitats conjuntes dirigides al col·lectiu professional vinculat al sector.

• CaixaBank participarà en el Premi PTV d'Innovació que reconeix els projectes vitivinícoles més innovadors.

• L'entitat financera materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb la qual lidera el negoci amb el sector agroalimentari a Espanya.

 

CaixaBank ha signat un acord de col·laboració amb la Plataforma Tecnològica del Vi amb l'objectiu de posar en marxa línies de cooperació conjuntes que contribueixin a promoure la innovació en el sector vitivinícola. A partir d'aquest conveni, que CaixaBank articula a través d’AgroBank, la seva línia de negoci dirigida al sector agrari, es promouran diferents accions i activitats orientades a tot el col·lectiu professional que està vinculat directament o indirectament a l'activitat del sector del vi.

La signatura del conveni ha estat a càrrec de Carme Sabrí, directora d’AgroBank, i Mireia Torres, presidenta de la Plataforma Tecnològica del Vi. Aquesta col·laboració posa de manifest el compromís d’ambdues entitats de donar suport a les necessitats particulars del sector vitivinícola i impulsar la innovació com a motor de la seva activitat econòmica. L'acord es materialitzarà a través de sessions, jornades o reunions conjuntes en les quals s'oferirà formació en matèria d'innovació, es divulgaran projectes d’R+D+i i es posaran a la disposició del sector els productes de finançament que des d’AgroBank s'ofereixen per promoure la inversió de les empreses vitivinícoles en innovació.

L'acord de col·laboració, a més, contempla la participació de CaixaBank en el Premi PTV d'Innovació, que té com a objectiu donar visibilitat i posar en valor l'activitat innovadora dels socis de la Plataforma Tecnològica del Vi, a través del reconeixement als seus projectes d’R+D+i, consorciats o individuals, desenvolupats tant en l'àmbit nacional com internacional. En aquesta edició, el Premi PTV d'Innovació inclourà un Premi -en metàl·lic- a la categoria “Jove Investigador” que anirà destinat a reconèixer i impulsar la producció científica del sector del vi al nostre país i que estarà patrocinat per Agrobank. La PTV també concedirà aquest any un “Premi Honorífic”, dirigit a grans professionals del sector amb una trajectòria notable en l'àmbit de la innovació.

AgroBank, líder del sector

En els seus quatre anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector i duu a terme accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, juntament amb la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics. Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquest tipus de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Lideratge en innovació de CaixaBank

La tecnologia i la digitalització són clau en el model de negoci de CaixaBank, que compta amb la major base de clients digitals d'Espanya (6,3 milions). Les oficines Store són un pas endavant en l'estratègia d'innovació de l'entitat, reconeguda a nivell internacional com una de les entitats líders en l'aplicació de les noves tecnologies en els serveis financers. A més, CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la creació dels primers caixers que permeten realitzar reintegraments mitjançant reconeixement facial i sense haver d'introduir el PIN.

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals. En aquest àmbit, CaixaBank ha estat triada Millor entitat de banca privada del món per la seva comunicació digital, per la revista Professional Wealth Management (PWM) del Grup Financial Times; i el Banc més Innovador d'Europa Occidental 2019, en els premis The Innovators de Global Finance. A més, la revista britànica Euromoney ha guardonat l'entitat com a Millor Transformació Bancària a Europa Occidental 2019. Igualment, l'aplicació de banca mòbil ha rebut el reconeixement del Bank Administration Institute (BAI) i de la revista britànica The Banker, que l'ha triat com el millor projecte tecnològic de 2018 en la categoria mobile.

Sobre la Plataforma Tecnològica del Vi

Entenent la Innovació com l'única via per millorar la competitivitat dels vins espanyols, neix la Plataforma Tecnològica del Vi l'any 2010. Un punt de trobada i oportunitat única, perquè tots els agents del sector unin forces en el camp de la R+D+i i impulsar una xarxa de cooperació empresa-ciència.

Actualment, la PTV està formada per més de 170 socis, entre els quals es troben cellers, empreses del sector auxiliar vitivinícola, Centres de Recerca, Universitats i altres Associacions.

L'associació actua com a paraigua de tots ells en la dinamització dels seus projectes R+D+i i com a veu davant l'Administració Pública, traslladant les necessitats del sector quant a Innovació es refereix. D'aquesta manera, durant el període 2011-2019 s'han aprovat 132 projectes d’R+D+i amb el suport de l'associació, amb una mica més de 87 milions d'euros de finançament concedit per a la seva execució.

 

NOTÍCIES RELACIONADES