Nota de premsa

CaixaBank, certificada en Bon Govern Corporatiu per AENOR amb la màxima qualificació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina de CaixaBank

• Aquest reconeixement recolza el sòlid compromís de l’entitat amb les millors pràctiques i se suma a les seves certificacions en Gestió del Compliance, Prevenció de Delictes i Antisuborn.

• CaixaBank destaca en aspectes com la forta presència de criteris ESG en el govern corporatiu o la composició del Consell d’Administració, amb un elevat nombre de dones i de consellers independents

CaixaBank s’ha convertit en una de les primeres companyies en obtenir la certificació de l’Índex de Bon Govern Corporatiu emesa per AENOR. Aquesta nova certificació s’ha desenvolupat sobre un seguit de mètriques estandarditzades que mesuren el grau de compliment en Bon Govern a partir de nou variables, 41 indicadors i 165 criteris d’avaluació. Aquestes nou variables toquen aspectes com el Consell d’Administració des de diversos angles; la participació en la Junta General d’Accionistes; la transparència; i la sostenibilitat i governança ESG (Environmental, Social and Governance). Com a resultat de l’anàlisi d’AENOR, CaixaBank ha obtingut la qualificació màxima de G++.

Entre els aspectes més destacables del seu model de Govern Corporatiu, s’hi troben la forta presència en el mateix de criteris ESG; la composició del Consell d’Administració amb alta participació tant de consellers independents com de dones, que supera en ambdós casos les recomanacions de la CNMV; i un nombre de reunions del Consell que evidencia la dedicació i implicació dels consellers. Aquesta certificació de CaixaBank és una nova fita en el compromís de l’entitat amb les millors pràctiques; comptant prèviament amb la UNE-ISO 37301 de Gestió de Compliance, UNE 19601 de prevenció de delictes en organitzacions ISO 37001 de Gestión Antisuborn. Tot això demostra un lideratge clar des de l’òrgan de govern que ha afavorit la implantació d’una cultura de compliance en l’organització.

L’Índex de Bon Govern Corporatiu d’AENOR és la primera certificació sobre aquesta matèria a Espanya i es basa en la metodologia de l’Índex de Bon Govern Corporatiu creada per la consultora experta en reputació Villafañe & Asociados. Té com a fonaments la legislació espanyola i el codi de Bon Govern per a societats cotitzades de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El procés de certificació permet, a més, identificar les accions de millora de la governança d’una companyia i l’impacte que tindria la implementació de cada una d’elles.

Des de CaixaBank asseguren: “Seguir les recomanacions i les millors pràctiques en matèria de Govern Corporatiu és una prioritat estratègica per a la nostra entitat. Comptar amb un model de gestió forta, independent, honesta i transparent és el que fa sostenible el nostre negoci i ens permet aportar valor als nostres accionistes i al conjunt de la societat. Estem convençuts que un model de Govern Corporatiu sòlid és indispensable per a que les companyies puguin prendre decisions de forma eficient i reforçar, així, el seu projecte de futur”.

Per la seva part, Rafael García Meiro, CEO d’AENOR, ha afirmat que “les organitzacions amb vocació de lideratge han de demostrar amb fets el seu compromís amb els valors que importen a la societat i al conjunt dels seus grups d’interès. Un d’aquests valors és el Bon Govern de les companyies i la certificació d’AENOR recolza públicament el notable resultat que CaixaBank està aconseguint en aquest camp”.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya. Amb la integració de Bankia, obté un volum d’actius de 685.738 milions d’euros, el que el converteix en el banc més gran del mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu. A més, CaixaBank té una forta presència a Portugal, on controla el 100% de BPI. 

El grup, presidit per José Ignacio Goirigolzarri i dirigit per Gonzalo Gortázar, té aproximadament 21 milions de clients i la xarxa d’oficines i caixers més gran a España i Portugal i el lideratge en banca digital, amb un percentatge de clientes digitals del 71,4%. 

Sobre AENOR

AENOR és una entitat de serveis professionals que identifica i ajuda a corregir les bretxes de competitivitat de les empreses, sectors i del teixit econòmic en general. Contribueix a la transformació de la societat creant confiança entre organitzacions i persones mitjançant serveis d’avaluació de la conformitat (certificació, inspecció i assajos), formació i informació.

AENOR és l’entitat líder en certificació a Espanya, que ja desenvolupa operacions en 87 països. Més de 83.000 centres de treball en el món té algun dels certificats d’AENOR en camps com la Gestió de la Qualitat, Sostenibilitat, Verificació d’Informació no Financera, Benestar Animal, Seguretat i Salut en el Treball, Digitalització o Compliance.

 

NOTÍCIES RELACIONADES