Nota de premsa

CaixaBank atorga a June Arrieta el “Premi A Dona Professional Autònoma” a la millor emprenedora d'Espanya

Aquest guardó reconeix l'excel·lència professional de dones treballadores per compte propi que han fet realitat un negoci d'èxit

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
June Arrieta rep el Premi A per part de Juan Pedro Badiola, Director Territorial Nord de CaixaBank

• La fundadora de l'empresa Zocco Handmade ha obtingut una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

• El projecte Zocco Handmade fomenta la producció i consum responsable, donant suport a dones en risc d'exclusió a través de l'ocupació i la formació, elaborant complements de moda.

• En aquesta primera edició de la iniciativa, han participat 691 professionals autònomes.

June Arrieta, fundadora de l'empresa Zocco Handmade i dedicada a la producció de complements de moda, ha estat seleccionada per CaixaBank com la guanyadora a la categoria nacional del Premi A Dona Professional Autònoma CaixaBank, gràcies a la seva trajectòria professional i a la creació d'un negoci propi d'èxit. 

El jurat, integrat per directius de CaixaBank i professionals externs - Ferran Adrià, president de elBullifoundation; Lorenzo Amor, president d’ATA, i Mª Ángeles Tejada, directora general d'Assumptes Públics de Randstad-, ha valorat la fortalesa i la filosofia que hi ha darrere dels seus productes, així com el grau d'innovació del seu projecte, la incidència en la creació d'ocupació o qüestions relacionades amb la sostenibilitat i l'impacte social, entre altres factors.

L'elecció s'ha organitzat en dues fases. D'una banda, una fase territorial, on s'han premiat els millors projectes de cadascuna de les 14 Direccions Territorials de CaixaBank. Entre les guardonades regionals, s'ha escollit a la guanyadora en la categoria nacional. 

Zocco Handmade és un projecte que va arrencar fa més de 3 anys i que a través dels complements de moda pretén ajudar a dones en risc d'exclusió amb ocupació, formació i suport emocional. Actualment són 24 dones a 3 països, més de 8.600 productes amb història i 600 connexions entre creador i comprador. I el seu objectiu passa per arribar a ser una marca que contagiï al sector de la moda la importància de mostrar qui està darrere de cada producte i humanitzar cada compra. És per això que Zocco Handmade vol que la creació de complements de moda sigui un exemple de com generar negocis sostenibles que reverteixin a les dones i a la seva comunitat. 

Tal com explica la donostiarra Arrieta, “venim d'un any molt complicat en el que la COVID-19 ens ho ha posat molt difícil. Nosaltres treballem amb dones de diferents països; entre ells l'Índia o el Marroc, que és d'on surten bona part dels nostres projectes. Fent una mirada ràpida a com està sacsejant la pandèmia en aquests països, qualsevol podria entendre que el nostre projecte estigués fora de joc. Però em vaig resistir a abandonar-ho, volia seguir ajudant a aquestes dones i el meu cor em demanava seguir. I insisteixo, no sols per mi, sinó per totes aquestes dones que a milers de quilòmetres de mi treballaven amb una ocupació digna i vetllant pels seus drets”.

Com a guanyadora, June Arrieta ha obtingut una dotació econòmica de 6.000 euros per destinar a accions de formació empresarial i personal. A més, rebrà un diploma acreditatiu i es beneficiarà d'una campanya de difusió a través dels canals de comunicació de l'Associació de Treballadors Autònoms.

També formarà part d'una comunitat virtual que es crearà on podrà accedir juntament amb la resta de les guanyadores de la fase territorial. A través d'aquesta xarxa de networking podran compartir coneixements, idees i experiències i serà un punt de trobada per establir vincles professionals amb altres membres d'aquest col·lectiu. 

Arrieta considera que “haver rebut aquest guardó significa que aquest projecte té molt recorregut. Encara que aquest premi el rebi jo, és un reconeixement per a totes elles. Estic molt agraïda i amb els moments complicats que hem viscut, sens dubte és una alenada d'aire fresc per a nosaltres i el rebem amb moltíssima il·lusió. Això em reafirma en la idea que podem amb això i amb més”.

Més d’1,1 milions de dones autònomes a Espanya

En el conjunt del territori espanyol, a aquesta primera edició dels guardons han participat 691 professionals autònomes. 

Amb aquests guardons, CaixaBank reconeix la trajectòria de treballadores per compte propi d'Espanya i dona suport a la tasca i l'aportació a la societat d'aquest col·lectiu, que és una peça clau a l'economia.

Tal i com es desprèn de l'Informe Dona Autònoma 2019 elaborat per l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA), a Espanya hi ha més d’1,1 milions de dones autònomes, el que representa el 35,9% del col·lectiu. El percentatge és superior a la mitjana europea, on les dones representen el 32,8% dels autònoms.

Es tracta, a més, d'una mena de professional amb una importància creixent a l'economia: des del 2009, el nombre de dones autònomes s'ha incrementat un 11%.

Per trams d'edat, cal destacar que la franja d'entre 45 i 54 anys és la que concentra un major nombre de dones que treballen per compte propi, tot i que el major percentatge respecte als seus companys homes es troba en el grup entre 25 i 34 anys, on les dones representen un 39,1% del total d'autònoms.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat i la igualtat d'oportunitats

CaixaBank és conscient de la importància que tenen les professionals que treballen per compte propi en el pes de l'economia i ha creat aquest premi com a mostra de suport i reconeixement a aquest col·lectiu clau.

Entre les iniciatives més destacades de CaixaBank pel seu suport a la diversitat i a la igualtat d'oportunitats, cal citar el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank per fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Així mateix, CaixaBank promou diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premis Dona Empresària CaixaBank) o a l'excel·lència acadèmica (Premis WONNOW); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

D'altra banda, CaixaBank és també l'entitat financera de referència en serveis financers al col·lectiu d'autònoms, on compta amb una quota de mercat del 33,23%, amb més d'un milió de clients. D'aquesta xifra, el 37,3% són dones.

 

NOTÍCIES RELACIONADES