Nota de premsa

Voluntaris de CaixaBank recullen prop de 6.000 quilos de residus en més de 200 espais naturals de tot el país

Balanç del "Projecte R4: Repte Recull, Recicla i Respira" en el marc del Dia Mundial de la Neteja

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Voluntaris CaixaBank participen en una de les múltiples accions de recollida de residus amb motiu del programa R4

• Més de 700 persones, 263 d'elles voluntaris, han participat en el projecte R4 des del mes de juny, recollint residus de la natura i fomentant el reciclatge selectiu i la cura del medi ambient.

• Els participants han organitzat batudes sols o en grup, acompanyats de familiars i amics per tal de contribuir a la millora de llocs emblemàtics de la geografia espanyola.

• El Programa de Voluntariat de CaixaBank compta amb uns 4.600 socis actius i mobilitza desenes de milers de voluntaris a lesSetmanes Socials de l'entitat.

En el marc del Dia Internacional de la Neteja, CaixaBank presenta el balanç del 'Projecte R4: Repte Recull, Recicla i Respira”, impulsat des del mes de juny amb l'objectiu de promoure la recollida i el reciclatge de residus en el medi ambient, promoure un estil de vida saludable i la sensibilització envers el medi natural.

Des de l'inici del projecte, 714 persones, 263 d'elles voluntaris de l’entitat, s'han implicat en aquesta activitat fins a aconseguir la recollida de 5.793 quilos de residus i gestionar el seu posterior reciclatge selectiu.

Durant el desenvolupament de la iniciativa, tots els treballadors, familiars, amics i clients de l'entitat han pogut organitzar alguna batuda en algun dels més de 200 espais naturals previstos arreu del territori, seguint els estrictes protocols impulsats per l'entitat en relació amb la COVID-19.

A Andalusia, 37 voluntaris van reciclar 1.448 quilos de residus en diverses províncies. A Aragó s'han netejat 176 quilos d'escombraries. A Astúries, els voluntaris han omplert una dotzena de bosses, que sumen un total de 32 quilos.  A les Illes Balears, 9 voluntaris van recollir 165 quilos de residus i, a la Comunitat Valenciana, una vintena de persones van sumar 119 bosses i van acumular 317 quilos de residus. A les Illes Canàries, els voluntaris van netejar 80 quilos de residus en diverses platges i zones protegides. A Cantàbria els participants van sumar unes 20 bosses, aportant un total de 48 quilos.  A Castella-La Manxa, unes 20 persones voluntàries van omplir 53 bosses, recollint més de 1.000 quilos. A Castella i Lleó gairebé 50 voluntaris van recollir 128 quilos d'escombraries, i a Catalunya les recollides van ascendir a 1.626.  A Galícia es van recollir 64 quilos i a la Comunitat de Madrid, uns 430. Finalment, al País Basc, les neteges van ascendir a 160 quilos de residus.

Sobre el Voluntariat de CaixaBank

Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank dins del seu model de banca socialment responsable. A més de donar suport a la distribució de les ajudes econòmiques de l'Obra Social "la Caixa", Acció Social CaixaBank promou el voluntariat corporatiu a través del seu Programa de Voluntariat format per treballadors actius de l'entitat i del seu col·lectiu, l'Obra Social "la Caixa", jubilats i jubilats prematurs d'ambdues entitats, així com amics, familiars i clients.

El 2020, la iniciativa va celebrar el seu quinzè aniversari de treball solidari. En total, en l'últim any, al voltant de 4.600 persones compromeses han format part del voluntariat actiu de CaixaBank, participant en més de 4.250 activitats solidàries. A més, CaixaBank organitza la Setmana Social, en la qual es mobilitzen desenes de milers de voluntaris. Gràcies a tots ells, ha contribuït a ajudar a més de 133.000 persones vulnerables a tot el país en termes d'educació financera i inserció laboral, salut, pobresa infantil i altres activitats.  

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una profunda vocació social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a la societat en general.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000, pot donar suport a l'Obra Social "la Caixa", detectant les necessitats de les entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre ambdues institucions permet que milers de petites i mitjanes entitats solidàries socials accedeixin a ajudes econòmiques per dur a terme els seus projectes.

CaixaBank és l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense aval, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes. L’actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda per les principals organitzacions internacionals. El Dow Jones Sustainability Index el situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per la seva banda, l'inclou com una empresa líder contra el canvi climàtic. A més, les Nacions Unides han atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES