Nota de premsa

El Consell d'Administració de CaixaBank Asset Management nomena nova directora general Ana Martín de Santa Olalla

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Ana Martín de Santa Olalla

• Ana Martín de Santa Olalla substitueix en el càrrec Juan Bernal, que emprendrà un nou projecte professional.

• El Consell d'Administració de CaixaBank AM també ha nomenat Jorge Colomer com a director general adjunt.

El Consell d'Administració de CaixaBank Asset Management ha aprovat avui el nomenament d'Ana Martín de Santa Olalla com a nova directora general de la gestora de fons d'inversió, en substitució de Juan Bernal, que deixa l'entitat després de set anys en el càrrec.

Fins ara, Ana Martín de Santa Olalla era la directora de Desenvolupament de Negoci i Comercial de CaixaBank AM. El Consell d'Administració també ha nomenat Jorge Colomer com a director general adjunt. Colomer mantindrà a més el seu càrrec actual com a director d'Inversions de la companyia.

La composició del nou Comitè de Direcció és la següent: Ana Martín de Santa Olalla (directora general), Jorge Colomer (director general adjunt i director d'Inversions), Lluís de Torres Llosa (director d'Operacions), Juan Pablo Hernández de la Merced (director de Sostenibilitat); Ramon Guillem Ramírez (director de Riscos), Santiago Francisco Rubio de Casas (director d'Estratègia d'Inversió), Mónica Valladares Martínez (Secretaria General) i Jaume Viladrosa Cutrina (director de Tecnologia).

Per la seva part, Juan Bernal iniciarà un nou projecte professional i la seva sortida coincideix amb la recta final del Pla Estratègic 2022-2024.

CaixaBank AM ha fet una transformació total del model de negoci en els últims anys, fins a consolidar-se com la gestora de fons d'inversió líder a Espanya tant en partícips com en patrimoni, amb una quota de mercat del 23,8%. El total de patrimoni gestionat per l'entitat puja fins als 86.973 milions d'euros en l'àmbit nacional, segons les últimes dades d'Inverco. La gestora també té les filials de Portugal BPI Gestão de Ativos i CaixaBank AM Luxembourg. L'equip de CaixaBank AM consta de 263 professionals.

Sobre Ana Martín de Santa Olalla

Ana Martín de Santa Olalla ha estat la directora de Desenvolupament de Negoci i Comercial de CaixaBank Asset Management en els últims set anys i és membre del Comitè de Direcció.

A més, és presidenta no executiva del Consell d'Administració de BPI GA a Portugal, i consellera de CaixaBank AM Luxemburg. Abans de la seva arribada a CaixaBank AM, va ser responsable de la Taula d'Assessorament en Inversions a CaixaBank Banca Privada.

Ana Martín de Santa Olalla té una dilatada experiència en el sector financer, on ha treballat prop de 30 anys en entitats líders en els seus respectius mercats, totes elles lligades al negoci de la gestió d'actius a Europa. Martín de Santa Olalla ha desenvolupat la seva carrera a l'àrea de Wealth Management a Barclays, al departament d'Inversions de Deutsche Bank com a directora de Renda Variable i a Santander, tant a la gestora de fons d'inversió com de plans de pensions.

De la seva trajectòria cal destacar la seva visió global i el seu pas pels diferents àmbits de la gestió de patrimonis, havent iniciat la seva carrera en l'àrea d'Inversions, per posteriorment ampliar les seves capacitats comercials en l'assessorament a grans clients fins arribar a assumir el seu càrrec actual.

Ana Martín de Santa Olalla és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid, i compta amb la certificació CESGA. 

Sobre Jorge Colomer

Jorge Colomer és director d'Inversions a CaixaBank Asset Management des del 2019 i membre del Comitè de Direcció de la gestora.

És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid. A més, Colomer té un Grau Superior en Mercats Financers per la Borsa de Madrid i la certificació CESGA.

Durant els últims 30 anys, la seva trajectòria professional ha estat vinculada al sector financer tant nacional com internacional, relacionada amb la gestió d'actius i banca privada en entitats de referència. Cal destacar el seu pas per UBS on va romandre un total d'onze anys i va ocupar els llocs, entre d'altres, de CEO i director general en UBS Gestión SGIIC i director de Ventas en UBS Bank SA.

El 2017 va fitxar per CaixaBank Asset Management com a director de Solucions d'Inversió i, gràcies a la seva bona tasca, des de fa cinc anys ocupa el càrrec actual.

 

NOTÍCIES RELACIONADES