Nota de premsa

L’empresa Beeplanet guanya els Premis EmprenedorXXI a Navarra

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega del guardó a Navarra

• Beeplanet Factory es dedica al disseny, fabricació i comercialització de sistemes d'emmagatzematge d'energia basats en bateries de segona vida de Li-Ion que provenen de vehicles elèctrics. A més, amb la finalitat de facilitar una implantació ràpida del vehicle elèctric, desenvolupa complements a l'emmagatzematge i ofereix serveis de consultoria a empreses i entitats públiques.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o Cambridge.

L'empresa Beeplanet Factory ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Navarra, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i co-atorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa. A Navarra, també compten amb el suport del Govern de Navarra, a través del Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Navarra (CEIN).

El guardó s'ha lliurat en el marc de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria ‘DayOne Innovation Summit’, un nou programa creat per CaixaBank DayOne, que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Navarra.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

Manu Ayerdi, vicepresident primer i conseller de Desenvolupament Econòmic del Govern de Navarra; Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra; Pedro da Silva, director Econòmic-Financer d’Enisa, i Izaskun Goñi, directora general de Política Econòmica, Empresarial i Treball i presidenta del CEIN, han presidit el lliurament del premi i han reconegut l'actitud dels emprenedors. En aquesta edició, han participat 21 empreses de Navarra.

L'empresa guanyadora Beeplanet Factory es dedica al disseny, fabricació i comercialització de sistemes d'emmagatzematge d'energia basats en bateries de segona vida de Li-Ion que provenen de vehicles elèctrics. A més, amb la finalitat de facilitar una implantació ràpida del vehicle elèctric, desenvolupa complements a l'emmagatzematge i ofereix serveis de consultoria a empreses i entitats públiques. Les empreses finalistes han estat:

  • CO2 Revolution: Ha instaurat un nou model per crear ecosistemes d'una forma eficient, basant-se en els avantatges de la fabricació en sèrie. Presta els seus serveis a organismes que desitgin dur a terme activitats de plantació i reforestació massiva, ja sigui amb el propòsit de compensar la seva petjada de carboni o de realitzar activitats de plantació.
  • Nucaps: Ofereix una innovadora tecnologia d'encapsulació per al desenvolupament industrial de nanocàpsules i biocàpsules per a bioactius i probiòtics. Les seves patents de càpsules biodisponibles de proteïnes naturals, personalitzables i lliures de conservants aconsegueixen la protecció i millora dels actius, dotant-los d'una major eficàcia i estabilitat.
  • Uptech Sensing: Proporciona solucions de monitoratge basades en fibra òptica per als actius de la indústria. La seva tecnologia patentada permet el monitoratge de l'estat o condició en el qual es troben estructures com pales eòliques, cables d'alta tensió, infraestructures civils com preses, ponts, túnels…
  • Projecte AVIR: Millora la productivitat en granges avícoles intensives amb la implantació d'un innovador sistema de calefacció intel·ligent per infraroig. Es tracta d'un sistema automatitzat, que té en compte les condicions ambientals i les condicions de temperatura i humitat que necessiten els pollastres a cada moment de la cria.

En la jornada DayOne Innovation Summit celebrada al Planetari de Pamplona, l'entitat ha reunit més de 150 persones. Al llarg de la jornada, s'han celebrat workshops, masterclass, ponències i taules rodones, en les quals experts han analitzat les tendències en tecnologia i el rol de l'inversor en les primeres etapes d'una start-up, així com el perfil de les start-ups a Espanya i Portugal, entre altres qüestions.

Premis als millors de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, en la qual han participat un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 guardons a les empreses amb major impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal. Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

A més, el 14 de maig s'atorgarà un premi a les millors empreses de cada sector, triades del conjunt de les candidatures rebudes a Espanya i Portugal. S'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i de les àrees de negoci de BPI i CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fi&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros. A més, rebran mentoring especialitzat i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci del Grup CaixaBank.

Tots els guanyadors (territorials i sectorials) i els dos finalistes de cada sector tindran també accés a formació internacional i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

D'altra banda, l'Ambaixada d'Israel a Espanya atorgarà un accèssit a la innovació dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers exteriors d'Israel.

A Portugal, l'Agencia Nacional de Inovaçao (ANI) atorgarà un accèssit a la innovació per a una empresa portuguesa a través del BFK Award.

Premis consolidats

Aquest any, els Premis EmprenedorXXI distribuiran prop de 525.000 euros en premis, la qual cosa converteix la iniciativa en una de les convocatòries per a emprenedors amb major dotació econòmica a Espanya i Portugal. Des de la seva creació el 2007, la iniciativa ha invertit 4,7 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses.

Al llarg de la seva història, un total de 6.871 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 250 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria participen cada any en els comitès i jurats. Per tot això, els Premis EmprenedorXXI estan considerats com els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per a l'impuls dels millors projectes d'emprenedoria.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.103 oficines, la major xarxa comercial de la península.

CaixaBank ha estat triat com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat premiada com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista novaiorquesa Global Finance i la britànica Euromoney (Best Bank in Spain 2017), entre altres. Així mateix, Euromoney també ha premiat CaixaBank, per quart any consecutiu, com a millor entitat de banca privada a Espanya el 2018 i ha triat l'entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d'Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index i forma part de l’A-List de CDP, la llista que distingeix les empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera els 892 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES