Nota de premsa

L’Asociación de Desenvolvemento Comarcal da Terra Chá i MicroBank subscriuen un conveni de col•laboració per incentivar l'autoocupació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• El conveni signat entre l’Asociación de Desenvolvemento Comarcal da Terra Chá i MicroBank facilitarà l'accés al finançament d'emprenedors per contribuir a la posada en marxa de nous negocis, amb l'objectiu de potenciar la creació d'ocupació.

• L’Asociación de Desenvolvemento Comarcal da Terra Chá és l'entitat encarregada de gestionar les ajudes Leader 2014-2020 a la Comarca da Terra Chá. Actualment és obert el termini de presentació de sol•licituds per aconseguir les ajudes.

• MicroBank és l'única entitat a Espanya dedicada exclusivament al finançament de necessitats personals i projectes empresarials i de negoci a través de microcrèdits.

La presidenta de l’Asociación de Desenvolvemento Comarcal da Terra Chá, Fe Legaspi, la directora de Negoci de MicroBank, Núria Danés, i el director de l’Àrea de Negoci Agro Galícia de CaixaBank, José Manuel López, han signat un conveni de col·laboració per facilitar el finançament de projectes empresarials a través de microcrèdits. Amb la signatura d'aquest acord s'estableix una línia de finançament d'1 milió d'euros. Els beneficiaris seran persones físiques i microempreses amb menys de deu treballadors i una facturació anual inferior a dos milions d'euros.

Els sol·licitants podran optar a microcrèdits per un import màxim de fins a 25.000 euros (amb un límit del 95% de la inversió). Els projectes hauran de comptar amb un pla d'empresa i l'informe favorable de viabilitat elaborat per l’Asociación de Desenvolvemento Comarcal da Terra Chá.

El criteri de concessió de microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona o l'equip que sol·licita el préstec i a la viabilitat del projecte, podent accedir persones freturoses de garanties i avals.

En virtut d'aquest conveni, l’Asociación de Desenvolvemento Comarcal da Terra Chá es compromet a detectar les necessitats de finançament, dirigides a promoure l'autoocupació i l'establiment, consolidació o ampliació de microempreses i negocis d'autònoms i dirigir a les persones físiques o jurídiques assessorades per la institució a MicroBank perquè aquesta analitzi, i si s’escau, aprovi, les sol·licituds de finançament.

L'Asociación de Desenvolvemento Comarcal da Terra Chá és una entitat sense ànim de lucre constituïda per les institucions públiques i entitats privades dels àmbits econòmic, social, cultural, veïnal i ambiental de la comarca chairega i s’involucra en el desenvolupament del seu territori, que fou constituït amb la finalitat de ser el nucli d'integració i representació dels diferents agents territorials, institucionals, socials i econòmics, tant públics com privats, interessats a promoure el desenvolupament territorial en els municipis d’Abadin, Bagonte, Castro de Rei, Cospeitio, Guitiriz, Muras, A Pastoriza, Riotorto, Vilalba i Xermade.

L'Asociación és l'encarregada de gestionar els fons Leader 2014 – 2020 a la comarca de Terra Chá. Actualment és obert el termini per presentar sol·licituds d'ajuda. Aquestes ajudes van dirigides, entre altres, a projectes d'inversions en transformació i comercialització de productes agraris, inversions que suposin diversificació de les explotacions agràries cap a activitats no agràries i inversions que suposin la creació, modernització o ampliació de tot tipus d'empreses que desenvolupin activitats no agràries i se subvencionarà l'adquisició de maquinària i equips nous, la construcció, adquisició i millora d'immobles, entre altres.

MicroBank, el banc social especialitzat en microfinances participat íntegrament per CaixaBank, és l'únic banc a Espanya dedicat exclusivament al finançament de projectes a través de microcrèdits. L'entitat fou pionera en el seu model de negoci i continua sent la que més recursos destina al finançament de projectes a través de microcrèdits. El banc ofereix microcrèdits destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permetin superar una dificultat temporal i facilitin el desenvolupament personal i familiar.

Durant el primer semestre del 2017, MicroBank ha concedit a Galícia un total de 377 préstecs destinats a autònoms, emprenedors i microempreses per un import de 4,5 milions d'euros. Per finançar projectes personals i familiars, el banc ha aportat 11,7 milions d'euros a 1.996 iniciatives.

Acords amb més de 570 entitats col·laboradores

En la concessió dels microcrèdits, a més de la xarxa de més de 5.000 oficines de CaixaBank, col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones destinatàries dels crèdits, a més d'assessorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins al moment, MicroBank ha signat convenis amb 577 entitats col·laboradores de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d'assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora.

 

NOTÍCIES RELACIONADES