Nota de premsa

La start-up càntabra Siali guanya els Premis EmprenedorXXI a Cantàbria

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Entrega dels Premis EmprenedorXXI a Siali

• La jove empresa càntabra ha desenvolupat una eina integral de visió artificial orientada a pimes i grans empreses de diferents indústries que permet automatitzar processos que fins ara implicaven inspecció visual.

• El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge.

L'empresa Siali ha guanyat els Premis EmprenedorXXI a Cantàbria, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa. A Cantàbria, també hi participa com a entitat organitzadora SODERCAN.  

Aquesta start-up neix amb l'objectiu de crear un producte orientat a la indústria, utilitzant principalment aquestes verticals tecnològiques: especificació, prototipatge i disseny de circuits electrònics, visió artificial amb deep learning i intel·ligència artificial. Siali ha desenvolupat una eina integral de visió artificial orientada a pimes i grans empreses de diferents indústries que permet a aquelles empreses que tenen processos desenvolupats per persones mitjançant inspecció visual, automatitzar-los. En paraules de Sergio Pesquero, CEO de Siali, “aquest premi ens anima a seguir treballant i, sobretot, a poder seguir oferint solucions als nostres clients i invertir tots els nostres esforços en aquests processos”, apunta. A més, ha volgut posar en valor els projectes de la resta de finalistes. “Ens fa molta il·lusió haver pogut competir cara a cara amb aquestes altres empreses, que sens dubte demostra la força que estem adquirint a Cantàbria en matèria d'emprenedoria”, explica Pesquero, que es mostrava molt il·lusionat amb el reconeixement.

El premi inclou una dotació econòmica de 5.000 euros i l'accés a un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

El guardó s'ha lliurat dins de la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria DayOne Innovation Summit, un programa creat per CaixaBank DayOne que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor de Cantàbria.

L'acte ha estat presidit per Miguel Ángel Revilla, president del Govern de Cantàbria; Juan Pedro Badiola, director territorial Nord de CaixaBank, i Jordi García, director d'Operacions i Estratègia d'ENISA, que han reconegut l'actitud i la qualitat dels projectes dels emprenedors. En aquesta edició, a més del propi guanyador, s'ha volgut fer un reconeixement a les empreses finalistes: Apparkme, que ha desenvolupat   un sistema digital de gestió de places d'aparcament; Astroland Agency, primera agència espanyola que desenvolupa les condicions de vida de Mart en una experiència espacial analògica des d’una cova a Arredondo; Inhibitec Anticuerpos,  primera empresa de base biotecnològica sorgida de l'Openlab de l'Institut de Biomedicina i Biotecnologia de Cantàbria (IBBTEC), persegueix la creació d'un fàrmac per tractar la psoriasi severa; i Investalga Ahti, empresa del sector de la biotecnologia blava que té com a objectiu el desenvolupament i comercialització d'extractes naturals procedents d'algues marines.

Jornada DayOne Innovation Summit a Cantàbria

A la jornada DayOne Innovation Summit, celebrada a la Universitat Europea de l’Atlàntic, l'entitat ha reunit més de 100 persones. Durant la jornada, s'han celebrat tallers, masterclass, ponències i taules rodones, on experts com José Luis Ruiz de Muniain, director de Spain NAB; Ana Fernández, directora de Red GEM Espanya, o Pablo Valencia, director d'Inversió de Qualitas Equity, han explicat les noves tendències del sector i les seves peculiaritats.

A més, també hi ha hagut temps per a taules de diàleg sobre els reptes de les empreses i emprenedors d'impacte, en el seu propòsit d'aportar solucions per aconseguir impacte social i ambiental positiu i mesurable, i en el seu repte de creixement, rendibilitat i sostenibilitat financera. Abordant en ella les experiències d'una emprenedoria d'impacte, d'una empresa de restauració amb una estratègia integral de sostenibilitat i inclusió, i un inversor d'impacte cercant iniciatives invertibles i rigoroses en la seva estratègia de negoci i en el mesurament d'impacte.

Premis a les millors empreses de cada territori i de cada sector

En aquesta edició, a la qual han participat un total de 993 empreses d'Espanya i Portugal, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

A més, es guardonarà les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d'impacte social i sostenibilitat), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d'aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més del premi econòmic, els guanyadors d'ambdues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d'acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade, en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s'imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, Ignite Fast Track.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d'entitats internacionals com l'Ambaixada d'Israel a Espanya o l'Agência Nacional da Inovaçao de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

13 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

Des de la seva creació l'any 2007, Enisa i CaixaBank han invertit 5,2 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 360 empreses.

Al llarg de la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder en banca detallista a Espanya i un dels més importants de Portugal, on controla el 100 % de BPI. El banc, presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té 15,6 milions de clients al mercat ibèric; disposa de la xarxa comercial més gran de la península, amb prop de 5.000 oficines, i continua reforçant el lideratge en banca digital amb 6,3 milions de clients digitals.

El 2019, CaixaBank ha estat escollit Millor Banc a Espanya, Millor Banca Responsable a Europa Occidental i Millor transformació bancària a Europa Occidental per la revista britànica Euromoney. Uns reconeixements que s'afegeixen als de Millor Banc a Espanya i Millor Banc a Europa Occidental per la revista Global Finance, i al Banc de l'Any a Espanya 2018 per la revista The Banker.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública dependent de la Direcció General d'Indústria i Pime (Secretaria General d'Indústria i Pime del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme) que des del 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors.

L'univers d'empreses que s'adrecen a Enisa cercant finançament per al seu projecte empresarial és molt ampli, amb presència a tots els sectors i a totes les comunitats autònomes.

Els préstecs participatius d'Enisa no exigeixen més garanties que les del propi projecte empresarial i un equip gestor solvent, amb imports que van des dels 25.000 euros fins a un milió i mig.

La cartera històrica d'Enisa supera els 6.600 préstecs en més de 5.900 empreses per un import total de més de mil milions d'euros.

Sobre SODERCAN

La Societat per al Desenvolupament Regional de Cantàbria (SODERCAN) desenvolupa la seva activitat per contribuir a l'enfortiment del teixit industrial de Cantàbria donant suport a totes les activitats que contribueixin a millorar-ho, facilitant els processos de creació, consolidació i creixement empresarial, i promovent activitats i/o projectes de R+D, que impulsin la millora competitiva de les empreses de la regió.

Fonamentalment persegueix fomentar el talent emprenedor, la creació de noves empreses i la captació d'inversions exteriors. Per fer-ho, dona suport al desenvolupament d'empreses amb capacitat de competir, la transformació d'aquelles que pertanyen a sectors madurs amb dificultats per competir en un escenari global, sense oblidar la promoció i sortida d'empreses càntabres a mercats exteriors, així com donar suport al desenvolupament de projectes de R+D, posant a disposició de les empreses els suports financers propis, i d'organismes regionals, nacionals i europeus.