Nota de premsa

Jordi Gual explica al Comitè Consultiu d'accionistes de CaixaBank els últims resultats de l'entitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Trobada del president de CaixaBank , Jordi Gual, amb el Comitè Consultiu d'Accionistes

• Els membres del comitè també han conegut les últimes novetats com l’Oficina virtual de l’accionista o l’aplicació gratuïta de formació financera “Aula”.

• El president de l’entitat, Jordi Gual, a la segona reunió amb aquest òrgan consultiu, ha destacat “el compromís de CaixaBank amb el desenvolupament de tota la societat”. A la vegada, Antoni Massanell ha comentat que “el Comitè Consultiu ens permet conèixer el punt de vista dels accionistes minoristes i així poder millorar cada any”.

• Recentment s’han incorporat a l’òrgan consultiu cinc nous membres, amb l’objectiu que el conjunt del comitè reflecteixi les característiques bàsiques de la base accionarial de CaixaBank.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, i el vicepresident de l'entitat, Antoni Massanell, han mantingut avui una nova reunió amb els membres del Comitè Consultiu d'accionistes. Durant la trobada, s'ha destacat el benefici obtingut per CaixaBank en els nou primers mesos de l'any, 1.488 milions d'euros, un 53,4% més que en el mateix període de 2016, la qual cosa es tradueix en el millor resultat de la història de CaixaBank o en aquest període gràcies a la integració del banc portuguès BPI i per la intensa activitat comercial de l'entitat.

A més d'analitzar els resultats de 2017, els membres del Comitè també han conegut les últimes iniciatives de l’entitat, pioneres entre les empreses de l'Ibex 35, com l'Oficina virtual de l'accionista, un nou canal que permet reunir a l'accionista amb un professional de Relació amb Accionistes a través de videoconferència. També han assistit a una presentació de l'aplicació Aula, la primera app gratuïta de formació financera entre les empreses cotitzades que CaixaBank va llençar el passat mes de setembre.

Jordi Gual, president de CaixaBank, ha aprofitat la seva segona trobada amb aquest col·lectiu per traslladar-los que "CaixaBank seguirà fortament compromès amb el desenvolupament econòmic, social i cultural de tota la societat. I tot això és possible gràcies a la confiança que els clients i els accionistes dipositen, cada dia, en la nostra entitat."

En relació als accionistes minoristes, el president ha comentat que "representen una important font d'estabilitat per a l'entitat i és essencial compartir amb ells les fites aconseguides als últims mesos".

Per la seva banda, Antoni Massanell, vicepresident de CaixaBank, ha afegit que "el Comitè Consultiu és una de les vies de comunicació de l'entitat que ens serveix per conèixer el punt de vista i suggeriments dels accionistes minoristes i així poder millorar cada any. Per això, hem posat en marxa recentment l'Oficina virtual de l'accionista, que contribueix a millorar la comunicació i la transparència entre l'entitat i els accionistes".

Durant el transcurs de la jornada, el Comitè Consultiu ha pogut conèixer de primera mà el grau d'implantació de les millores que es van proposar en l'última reunió celebrada al febrer, així com les qüestions relacionades amb el Pla Estratègic 2015-2018.

Renovació d'una part dels membres

El Comitè Consultiu d'accionistes de CaixaBank, iniciativa pionera entre les empreses de l'Ibex 35, està format per 17 accionistes minoristes que es reuneixen, com a mínim, dues vegades a l'any.

Segons estableix la normativa del Comitè Consultiu, la permanència màxima dels membres és de tres anys, per la qual cosa anualment es renova una part. Els nous integrants són seleccionats a partir de les candidatures rebudes i tracten de reflectir la composició de la base accionarial. Cada integrant del Comitè ha de ser accionista de CaixaBank i posseir un mínim de 1000 accions durant tota la seva participació.

CaixaBank ha rebut prop de 44 candidatures que optaven a les cinc places subjectes de renovació. D'aquesta manera, s'han incorporat com a nous membres: Xavier Martínez, Josep Antoni Diaz, Mónica de Quesada, Julián Gómez i Josep Francesc Moragrega.

Aquest òrgan consultiu forma part dels diferents mecanismes que CaixaBank estableix per acostar-se als 609.000 accionistes minoristes i contribuir a la millora continuada de la comunicació bidireccional i la màxima transparència. En aquest sentit, l'entitat va posar en marxa el passat juliol l'Oficina virtual de l'accionista, un nou model de comunicació que permet reunir a l'accionista amb un professional de Relació amb Accionistes a través de videoconferència i ofereix un plus de confiança i transparència.

 

NOTÍCIES RELACIONADES