Nota de premsa

Jordi Gual explica al Comitè Consultiu d'accionistes de CaixaBank el Pla Estratègic 2019-2021

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El president Jordi Gual amb el comitè consultiu d'accionistes de CaixaBank

• El president de l'entitat ha destacat que “CaixaBank ha de seguir creant valor de manera sostenible per als clients, els accionistes, els empleats i per a la societat en general”. Al seu torn, la directora corporativa d'Innovació i Transformació Digital, Mariona Vicens, ha explicat els reptes del nou Pla Estratègic, anunciat recentment per a potenciar la innovació de l’entitat en el procés de transformació digital.

• Recentment s'han incorporat a l'òrgan consultiu quatre nous membres, amb l'objectiu que el conjunt del comitè reflecteixi les característiques bàsiques de la base accionarial de CaixaBank.

• Els membres del Comitè també han conegut les noves iniciatives per a accionistes de 2018 entre elles, els webinars que han permès incrementar un 38% els participants al Programa Aula de formació.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, i la directora corporativa d'Innovació i Transformació Digital, Mariona Vicens, han mantingut avui una nova reunió amb els membres del Comitè Consultiu d'accionistes. Durant la trobada, s'ha explicat a l'òrgan consultiu el Pla Estratègic 2019-2021, que CaixaBank ha presentat recentment i que definirà el full de ruta de l'entitat per als pròxims 3 anys.

A més d'aprofundir en els diferents pilars que formen el nou Pla Estratègic, els membres del Comitè també han conegut de primera mà el balanç de les activitats realitzades durant 2018 amb accionistes. Al llarg d'aquest any, s'han organitzat 17 trobades corporatives per tot el territori als quals han assistit prop de 900 accionistes. Seguint el propòsit de l'entitat d'estar cada vegada més prop de l'accionista minorista, s'han prioritzat aquelles poblacions més allunyades dels principals nuclis urbans. Al seu torn, també s'han celebrat 24 sessions del Programa Aula de formació, a les quals s'ha format a més de 1600 accionistes, un 38% més que el 2017, en temes com macroeconomia, fiscalitat o anàlisi tècnica de valors. El programa de formació Aula es va llançar el 2011 i fou una iniciativa pionera entre les empreses de l'IBEX 35. Des de llavors s'han realitzat més de 120 cursos i s'ha format a més de 9.000 accionistes.

Dins l'estratègia de l'entitat per impulsar la formació financera i la innovació, CaixaBank ha llançat recentment el programa Webinars Aula que ofereix seminaris de formació online per a accionistes. Amb els nous webinars, CaixaBank incrementarà el 2019 els esdeveniments de formació financera del Programa Aula per a accionistes amb l'objectiu de potenciar les eines que l'entitat posa a la disposició dels seus inversors i facilitar que aquests puguin prendre les millors decisions d'inversió. El Programa Aula es complementa amb els recursos online disponibles al web del programa com vídeos, fitxes formatives i l’app Aula amb la qual els accionistes poden tenir tots els materials del programa al seu telèfon mòbil.

Jordi Gual, president de CaixaBank, ha aprofitat la seva tercera trobada amb aquest col·lectiu com a màxim dirigent de l'entitat per traslladar-los que “el nostre objectiu és liderar la transformació digital que s'està produint, però sabent que les persones han de ser el primer. Volem que CaixaBank sigui l'entitat de referència en banca socialment responsable, alhora que segueix creant valor de manera sostenible per als clients, els accionistes, els empleats i per a la societat en general”. En relació amb els accionistes, el president ha comentat que aquests “representen una important font d'estabilitat per a l'entitat i és essencial compartir amb ells tant les fites aconseguides en els últims mesos com el nostre full de ruta per als següents anys”. El president ha finalitzat la seva intervenció a la reunió del Comitè Consultiu afirmant que “hem de treballar per millorar la nostra tecnologia i per incrementar la confiança de les persones en la nostra manera diferent de fer banca, que es trasllada en iniciatives com les d'aquest Comitè Consultiu d'accionistes”.

Per la seva banda, Mariona Vicens, directora corporativa d'Innovació i Transformació Digital, ha compartit amb el Comitè Consultiu de CaixaBank els reptes del nou Pla Estratègic de l’enitat, anunciat recentment per a potenciar la innovació de la entitat en el procés de transformació digital. “Aquesta nova etapa, iniciada el passat mes de juliol, determina una cultura de treball col·laborativa i una nova manera de gestionar els processos per continuar a l'avantguarda de la innovació dins el sector financer”, ha explicat Vicens, per qui l'objectiu és “potenciar totes les àrees amb focus directe en la relació amb el client i així satisfer les seves necessitats”.

Durant el transcurs de la jornada, el Comitè Consultiu ha pogut conèixer de primera mà el grau d'implantació de les millores que es van proposar a l'última reunió celebrada al febrer, així com els nous projectes que s'estan preparant per al 2019. D'aquesta forma, s'ha repassat l'èxit de l'Oficina Virtual de l'accionista, per la qual l'entitat ha rebut un premi a la millor iniciativa d'acostament a l'accionista per part del Fòrum de Bon Govern; l'excel·lent acolliment del Còmic Aula “Les Finances de la Carlota”, llançat al juliol; o la posada en marxa dels nous seminaris online de formació financera.

Renovació d'una part dels membres

El Comitè Consultiu d'accionistes de CaixaBank, iniciativa pionera entre les empreses de l'IBEX 35, està format per 17 accionistes minoristes que es reuneixen, com a mínim, dues vegades a l'any.

Segons estableix la normativa del Comitè Consultiu, la permanència màxima dels membres és de tres anys, per la qual cosa anualment es renova una part. Els nous integrants són seleccionats a partir de les candidatures rebudes i tracten de reflectir la composició de la base accionarial. Cada integrant del Comitè ha de ser accionista de CaixaBank i posseir un mínim de 1.000 accions durant tota la seva participació.

CaixaBank ha rebut prop de 60 candidatures que optaven als quatre llocs subjectes a renovació. D'aquesta manera, el 2018 s'incorporen com a nous membres: Ramon Grau Sala, Aleix Riñé Casajuana, Antonio Lucio-Villegas Ramos i Mercedes Basterra Larroude.

Aquest òrgan consultiu forma part dels diferents mecanismes que CaixaBank estableix per acostar-se als més de 586.000 accionistes minoristes per contribuir a la millora continuada de la comunicació bidireccional i fomentar màxima transparència.

 

NOTÍCIES RELACIONADES