Nota de premsa

Jordi Gual analitza a Varsòvia la consolidació de CaixaBank a Polònia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D'esquerra a dreta: Pawel Chorazy, viceministre d'Inversió i Desenvolupament de Polònia; Jordi Gual, president del grup CaixaBank; i Francisco Javier Sanabria Valderrama, ambaixador d'España a Polònia

• La sessió ha comptat amb la presència del viceministre d'Inversió i Desenvolupament de Polònia, Pawel Chorazy, i de l'ambaixador d'Espanya, Francisco Javier Sanabria Valderrama.

• "The Circle" és un espai per fomentar el debat econòmic, analitzar temes d'actualitat i intercanviar experiències en l'entorn de més alt nivell empresarial.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha participat avui en una nova edició de "The Circle", a Varsòvia, on ha destacat la presència de l'entitat a Polònia després d'onze anys d'activitat en aquest país. L'acte ha estat presidit pel viceministre d'Inversió i Desenvolupament de Polònia, Pawel Chorazy, i ha comptat també amb l'assistència de l'ambaixador d'Espanya en aquest país, Francisco Javier Sanabria Valderrama, i del director de la sucursal de CaixaBank a Polònia, Juan José Marín Giménez.

Jordi Gual ha desenvolupat la seva intervenció “Poland and CaixaBank looking ahead” posant el focus en el model diferencial de CaixaBank i en la implicació que l'entitat financera té en el desenvolupament de les empreses tant locals com espanyoles en aquest país. “CaixaBank s'ha consolidat com a entitat especialitzada en empreses amb projectes d'expansió al país”, ha destacat Gual.

Durant la seva intervenció, Gual també ha fet referència a la innovació i transformació tecnològica de l'entitat i ha explicat que “CaixaBank, més que un banc, és un grup financer líder, que aposta per oferir els millors serveis digitals als clients, posant la tecnologia al servei de les persones, i mantenint, al seu torn, la nostra oferta de valor i assessorament en les oficines, en contínua evolució”. A més, el president ha afegit que “els canals digitals complementen els canals físics” i ha posat en valor com la tecnologia permet “augmentar la transaccionalitat i millorar l'experiència del client”.

Per concloure, Jordi Gual ha defensat el model de banca socialment responsable que practica CaixaBank, posant el focus en el client sobre tres eixos principals: transparència, integritat i les millors pràctiques en bon govern. L'acció social de proximitat i el voluntariat són altres pilars en les que se sustenta el model. Gual ha recordat que més de 10.000 empleats van participar com a voluntaris durant la Setmana Social de l'entitat, i que, durant 2017, es van desenvolupar 12.700 accions socials locals de proximitat.

D’altra banda, el viceministre d'Inversió i Desenvolupament de Polònia, Pawel Chorazy, ha expressat el seu agraïment per l'organització del fòrum " The Circle" i ha subratllat que el sector bancari té un paper molt rellevant per desenvolupar en la implementació de l'Estratègia de Desenvolupament Responsable promoguda pel govern.

"La nostra estratègia comprèn uns 200 projectes. Invertirem uns 142.000 milions d'euros en transport per a l'any 2030. Moltes d'aquestes inversions s'implementaran utilitzant diversos models d'enginyeria finançada, inclosos aquells en què participa el finançament extern. Aquí tenim l'escenari per a la cooperació amb els bancos", ha assenyalat Pawel Chorazy.

Segons Chorazy, el suport dels bancs d'inversió és imprescindible per assolir una participació del 25% de les inversions al PIB l'any 2020, com a objectiu de l'estratègia governamental. "Les inversions públiques són una cosa, però fa falta promoure la inversió en les empreses per assolir el nivell objectiu. Això, a la vegada, és l'escenari per a la cooperació entre emprenedors i bancs".

Acompanyament als projectes empresarials entre Espanya i Polònia

CaixaBank fomenta la iniciativa " The Circle" en diversos països per debatre sobre temes econòmics actuals i intercanviar experiències en l'entorn empresarial. La iniciativa a Polònia té com a objectiu promoure l'anàlisi de les perspectives econòmiques i donar impuls a la comunitat empresarial del país.

L'entitat financera proporciona finançament i serveis especialitzats a les empreses a través d'una àmplia gamma de solucions de banca corporativa, com avals, préstecs bilaterals, préstecs sindicats o banca transaccional. La proposta es distingeix especialment per un alt nivell de personalització en l'atenció, la seva agilitat i un compromís total amb la màxima qualitat del servei.

Aquest volum d'activitat ha consolidat a Polònia com una país clau en la xarxa internacional de l'entitat financera.

Actualment, CaixaBank disposa d'una xarxa internacional integrada per 26 sucursals operatives i oficines de representació presents en 18 països. Compta amb oficines de representació a París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubayy (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), El Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, São Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Johannesburgo (Sud-Àfrica) i Lima (Perú).

A més, disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Casablanca, Tànger i Agadir (Marroc), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya). Així mateix, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses, entre altres serveis.

CaixaBank ha estat escollit "Best Confirming-Bank Partner for Financing in Emerging Markets 2017" (Millor banc col·laborador en el finançament de mercats emergents) per part de la Corporació Financera Internacional (IFC), entitat del Grup Banc Mundial, en el marc del Programa de Finançament per al Comerç Mundial (GTFP).

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc presidit per Jordi Gual, i del qual conseller delegat és Gonzalo Gortázar, té a prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.318 oficines, la major xarxa comercial de la península.

La tecnologia i la digitalització donen suport al model de negoci de CaixaBank, que manté el lideratge en banca en línia, banca mòbil i banca electrònica: el 56% dels clients són digitals, 4,9 milions de clients operen a través del seu mòbil i l'entitat ostenta les majors quotes d'absorció del seu mercat al món, segons Comscore. Així mateix, CaixaBank té 16,4 milions de targetes en circulació i una quota de mercat per facturació del 23,3%.

CaixaBank ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la primera implantació comercial a Europa dels sistemes de pagament contactless i de pagament pel mòbil, la creació dels primers caixers contactless del món, el llançament d'imaginBank, el primer banc mòbil d'Espanya, o el desenvolupament de les primeres aplicacions d'intel·ligència artificial per a atenció al client.

Gràcies a aquesta estratègia, CaixaBank s'ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals. El 2017, l'entitat ha rebut el premi The Banker, publicació del Grup Financial Times, al Millor Projecte Tecnològic de l'Any pel llançament del chatbot d'imaginBank, un servei d'ajuda al client per conèixer ofertes i descomptes exclusius basats en intel·ligència artificial. També, la revista Global Finance ha premiat a CaixaBank com a Millor Banc Digital a Espanya, Millor Banc Digital d'Europa Occidental 2017 i Millor Banc del Món en Social Mitjana 2017.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES