Nota de premsa

Gonzalo Gortázar: “Hem creat una entitat més forta i és una bona noticia per a la societat”

Fórum Europa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

• El conseller delegat de CaixaBank ha defensat que “una integració ben feta és una fantàstica notícia per a l'economia, per als nostres clients, per als nostres empleats i per a la societat en general ”.
• “Aproximadament 14 milions dels nostres clients entraran en programes lliures de les comissions ordinàries”, ha explicat, després de recordar que les condicions necessàries per a l'exempció de comissions en l'entitat “són molt fàcils de complir”.

• Insta a aprofitar els Fons Next Generation EU per impulsar la transformació que necessita l'economia i “utilitzar-los de la manera més productiva, perquè el que tenim al davant és tan important o més que el que hem deixat enrere”.

• “El sector financer està al centre dels fluxos monetaris i té una posició privilegiada per ajudar a ser catalitzador” de la transició cap a un model més sostenible des del punt de vista social i mediambiental.

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat avui que amb la integració de Bankia “hem creat una entitat més forta i és una bona notícia per a la societat”, a més d'assegurar que “tindrem millors condicions per als clients”.

Així ho ha explicat en el Fórum Europa, organitzat per Nueva Economía Fórum, on ha estat acompanyat pel president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el president de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, a més d'altres personalitats del món polític i empresarial.

Gortázar ha posat en valor avui els beneficis de la fusió amb Bankia i ha destacat que “molts dels nostres clients passaran a no pagar comissions”. “Aproximadament 14 milions dels nostres clients entraran en programes lliures de les comissions ordinàries”, ha explicat, per recordar que les condicions necessàries per a l'exempció de comissions en l'entitat “són molt fàcils de complir”.

A més, ha destacat que disposaran d'una oferta més àmpia de productes i se'ls atendrà des de més oficines, ja que CaixaBank és ara “el banc amb la més gran xarxa de sucursals en tot el territori espanyol i ens mantindrem en les poblacions en què som l'única entitat”.

“Una integració ben feta és una fantàstica notícia per a l'economia, per als nostres clients, per als nostres empleats i per a la societat en general ”, ha subratllat Gortázar, qui ha afegit que “fonamentalment perquè el que neix és una entitat molt enfortida en un entorn econòmic que és complicat i en un entorn financer que és particularment complicat tant pel canvi tecnològic com pel fet que els tipus d'interès estiguin en terreny negatiu”.

Gortázar ha afirmat que la integració de Bankia “avança adequadament i la gran prioritat és poder fer una integració ràpida i al mateix temps sense disrupció per als nostres clients. Anem bé per aquest camí”.

El conseller delegat de CaixaBank ha detallat que s'ha avançat bé en tres àmbits: la integració de les persones i els equips, la tecnològica que culminarà en aquest quart trimestre de l'any, i en la unificació del model de negoci per comptar amb una única oferta de serveis.  “Estem més que satisfets d'on estem, però ens queden etapes importants”, com la integració de sucursals, ha afegit.

“A CaixaBank ens sentim extraordinàriament satisfets pel treball d'integració dels últims dotze mesos i al mateix temps extraordinàriament compromesos amb el que ens queda per fer en els propers dotze mesos”, ha afirmat.

Reptes de l'economia espanyola

Gortázar ha fet referència a la millora de l'evolució de l'economia espanyola després dels moments més durs de la pandèmia i també als reptes que hi ha al davant.

Segons el conseller delegat, “com a país, com a societat, en aquest moment en què estem sortint de la crisi tots sabem les coses que no estan bé i les moltes coses que cal fer per millorar-les en tots els àmbits”.

En aquest sentit, ha posat en valor l'important paper que poden jugar en la transformació econòmica els Fons Next Generation EU. “Aprofitarem aquests fons i aquest finançament que ens arriba de Brussel·les, i utilitzar-los de la manera més productiva, perquè el que tenim al davant és tan important o més que el que hem deixat enrere”.

Transició cap a un model més sostenible

D'altra banda, el conseller delegat de CaixaBank s'ha referit a la transició cap a un model més sostenible des del punt de vista social i mediambiental, en què ha assegurat que el sector financer ha de jugar un paper fonamental, per bé que és necessari implicar en aquest procés “a tots els sectors i totes les persones”.

“El sector financer està al centre dels fluxos monetaris i té una posició privilegiada per ajudar a ser catalitzador” d'aquesta transició, però “més que una obligació cal prendre-ho com una oportunitat que pot complir una funció realment notable”.

A més, ha exposat que “el canvi dels mercats financers cap a la inversió sostenible és un fet sense precedents” i “són notícies molt bones”, al que s'uneix que “els reguladors i supervisors estan canviant les normes”, tot i que encara és necessari comptar amb unes mètriques comunes.

Suport a La Palma

El conseller delegat de CaixaBank ha abordat també el paper que està jugant el sector financer per donar suport als seus clients davant la complexa situació que està travessant La Palma per l'erupció del volcà.

CaixaBank, primera entitat financera a La Palma, ofereix als afectats una moratòria de 12 mesos en els préstecs a particulars i empreses, s'anticipen indemnitzacions,  s'eliminen les comissions en caixers i TPV i s'han posat en marxa canals per fer donatius, entre altres mesures.

“Ens estem bolcant”, ha subratllat el conseller delegat, qui ha exposat que aquest és un “nou exemple” de les “moltes coses” que poden fer les entitats financeres per donar suport a les persones i a la societat en general quan sorgeixen dificultats.

Descargar video en bruto

 

NOTÍCIES RELACIONADES