Nota de premsa

Gonzalo Gortázar assegura que la banca està en disposició de multiplicar l’efecte dels fons NGEU en l’economia

‘II Jornada El País-Deloitte sobre fons europeus’

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

• El conseller delegat de CaixaBank ha afirmat que des del sector financer “ajudarem en tot allò que puguem” perquè els fons europeus permetin “millorar el model productiu” i que el país “tingui més oportunitats de futur”.

• Ha destacat la importància de fer servir “bé” els fons europeus en un moment en què l'economia espanyola es troba en procés de recuperació.

• L'entitat ha posat a disposició dels seus clients eines per conèixer quines són les ajudes que s'adapten millor als seus negocis, amb un portal específic sobre els Fons NGEU i una plataforma-cercador d'ajudes públiques.


El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat aquest dilluns que el sector financer està en disposició de multiplicar l'efecte en l'economia espanyola dels Fons Europeus per a la Recuperació (Next Generation EU), ja que es troba en bona posició de capital i liquiditat.

Durant la seva intervenció en la ‘II Jornada El País-Deloitte sobre fons europeus’, el conseller delegat de CaixaBank ha afirmat que des del sector financer “ajudarem en tot allò que puguem” perquè els fons europeus permetin “millorar el model productiu” i que el país “tingui més oportunitats de futur”.

Gortázar ha subratllat que en aquest procés, les entitats financeres poden ajudar per la seva capacitat de finançar, tant en anticipar aquestes ajudes com en cofinançar inversions, de manera que s'aconsegueixi un efecte multiplicador dels fons Next Generation. A més, ha destacat la importància de fer servir “bé” els fons europeus en un moment en què l'economia espanyola es troba en procés de recuperació.

“Fer servir bé 70.000 milions seria fantàstic, però si utilitzem bé 140.000 o 210.000 milions, que és l'efecte multiplicador que pot fer la inversió privada, part d'ella amb els recursos propis de les empreses, però una bona part també amb finançament de les entitats financeres, l'impacte que tindran aquests fons serà el doble o el triple”, ha explicat.

En aquest sentit, el conseller delegat de CaixaBank ha recordat que per aconseguir multiplicar els efectes dels recursos públics i que es mobilitzi capital privat addicional fa falta generar un entorn de confiança i impulsar les reformes estructurals que necessita l'economia.

D'altra banda, Gortázar ha posat en valor el paper de les entitats financeres en la difusió de les ajudes europees, sobretot entre les pimes, i ha assenyalat que CaixaBank ha posat a disposició dels seus clients eines per conèixer quines són les ajudes que s'adapten millor als seus negocis, amb un portal específic sobre els Fons NGEU i una plataforma-cercador d'ajudes públiques, a més de celebrar webinars i trobades sobre les ajudes europees.

Plataforma digital

CaixaBank, en col·laboració amb Minsait, una companyia d'Indra, ofereix tant a clients com a no clients de l'entitat un cercador d'ajudes públiques, en què poden consultar les possibilitats existents en funció del tipus de beneficiari, ajuda, convocatòria, sector econòmic del destinatari i província. Aquest cercador és accessible des de CaixaBankNow, la plataforma digital del banc, i des dels portals d'Empreses i Negocis de Caixabank.es.

En el cas d'estar interessat en l'obtenció d'una ajuda i es necessiti suport en el procés, un equip de Minsait està a disposició del client i l’acompanya perquè la tramitació sigui àgil i senzilla. A més, ofereix la possibilitat de fer una avaluació de totes les ajudes a què podria optar un mateix projecte i analitza la viabilitat d'aconseguir-les.

Per a les sol·licituds o projectes que requereixin una tramitació especialitzada, Minsait ha arribat a acords amb un grup de consultores per proporcionar al client el millor servei disponible i que tingui una cobertura assegurada, independentment del seu perfil i del tipus d'ajuda que necessiti. Entre aquestes consultores, n’hi ha de tipus generalista, però també d’especialitzades en sectors concrets, com a hostaleria, agricultura i indústria manufacturera, entre d'altres.

Aquests serveis s'aniran completant amb un servei d'alertes a què el client es pot subscriure per estar al dia de les noves convocatòries que corresponguin al seu perfil o un manual de tramitació per si prefereix fer totes les gestions pel seu compte. A tot això s'uneix el desplegament de la contractació i tramitació digital, de manera que el client pugui signar en línia els contractes dels serveis i tingui un espai on compartir els documents i seguir l'estat dels seus tràmits.

A més, s'estan celebrant webinars i trobades amb els clients, en què es detallen com s'articularan els programes i quines convocatòries s'esperen per a diferents segments, i es resolen els seus dubtes i inquietuds.

En aquests, s'informa als clients de a quines inversions s'adreçaran els fons, qui podrà accedir a aquests, quines accions de preparació poden fer les empreses, en quines inversions s'enfocaran les primeres convocatòries, com accedir als fons o quines són les claus per participar en les convocatòries públiques. També s'han fet webinars sectorials (Hotels & Tourism, Real Estate & Homes i Agrari).

 

NOTÍCIES RELACIONADES