Nota de premsa

Goirigolzarri: "En un món creixementment digitalitzat, les persones continuaran sent l’element diferencial de competitivitat"

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha participat en la XIV Cimera Cotec Europa

• El president de CaixaBank ha defensat que el talent i el compromís dels professionals són “claus” per a les empreses, així com comptar en els equips amb “persones amb una forta capacitació en noves demandes, com ciberseguretat, data analytics o intel·ligència artificial”.

• Ha participat a Màlaga en la XIV Cimera Cotec Europa amb el lema 'La transició cap a l'economia intangible a Europa', presidida pel rei Felipe VI.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha defensat aquest dimecres que “en un món creixentment digitalitzat, les persones continuaran sent l'element diferencial de competitivitat”, i ha apuntat que “el talent i el compromís” són “claus” per a les empreses.

En la XIV Cimera Cotec Europa, celebrada a Màlaga i presidida pel rei Felipe VI, amb el lema  'La transició cap a l'economia intangible a Europa', Goirigolzarri ha participat en una taula rodona amb la vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i el president de Teléfonica, José María Álvarez Pallete.

El president de CaixaBank ha apuntat que “la banca és el sector més centrat en intangibles” i que “el més important” per al banc és “la confiança”. Pel que fa al cas, ha explicat que darrere de la confiança hi ha, per un costat, “la imatge global” de la banca i, per un altre, “la realitat i quotidianitat del client amb la seva oficina o amb les xarxes”.

“El primer que hem de fer és preservar la confiança que els clients tenen en nosaltres sobre la privacitat amb què tractem les seves dades, perquè sense confiança no donarem més passos i no hi haurà finançament, ni serveis ni cap altra qüestió”, ha apuntat. En aquest sentit, ha posat en valor “el talent” com un altre intangible i ha apuntat a la necessitat de sumar a “nous perfils” als equips.

El president de CaixaBank ha explicat que cal adaptar les habilitats dels equips “a les exigències” derivades de la transformació de negocis com el bancari i que cal incorporar a “persones amb una forta capacitació en noves demandes com ciberseguretat, data analytics o intel·ligència artificial”.

“L'intangible és oferir a les persones un projecte atractiu des del punt de vista professional, que les persones es vegin reconegudes, es vegin valorades i que les seves idees siguin tingudes en compte i que no es penalitzi l'error”, ha remarcat Goirigolzarri. En aquest sentit, ha defensat que “les persones, el compromís i l’orgull de pertinença són els punts que marquen la diferència entre les empreses excel·lents i les que no ho són”.

A més, ha explicat que “si algú mira els reptes de la banca, conclou que és un bon mirall dels reptes de la societat espanyola en el seu conjunt i si això és clau per a un sector com el bancari, ho és igualment per al desenvolupament d'un país com el nostre”, ha assegurat. “No concebo projectes més il·lusionants que invertir en formació i educació de la gent”, ha destacat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES