Nota de premsa

Els clients de Banca Privada de CaixaBank aporten prop de 10 milions d'euros el 2021 a causes benèfiques amb l'impuls del Projecte de Valor Social

Servei de filantropia de CaixaBank Banca Privada

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
L'assessorament integral i personalitzat als clients, compartir coneixements i la creació de comunitat són els objectius principals d'aquest servei integrat en la proposta de valor de Banca Privada

• El Projecte de Valor Social és únic en la banca privada espanyola i pioner en la banca europea.

• CaixaBank Banca Privada canalitza les inquietuds filantròpiques dels seus clients oferint col·laboracions en quatre grans àmbits: salut global, pobresa infantil a Espanya, recerca del càncer i causes puntuals o crisis humanitàries, com les aportacions a Banc d'Aliments, la recent erupció del volcà de La Palma o la guerra a Ucraïna.

• L'assessorament integral i personalitzat als clients, compartir coneixements i la creació de comunitat són els objectius principals d'aquest servei integrat en la proposta de valor de Banca Privada.

• Gràcies a aquesta tasca, CaixaBank ha estat elegida ‘Millor Entitat de Banca Privada a Espanya en Assessorament en Filantropia 2022’ per la revista britànica Euromoney.

 

L’any 2015, CaixaBank Banca Privada va llançar el Projecte de Valor Social, el seu servei de filantropia amb el qual pretén donar resposta a les inquietuds dels seus clients que van més enllà de l'aspecte estrictament financer. En la promoció de causes solidàries, una de les seves línies d'actuació, els clients de Banca Privada han aportat 9,8 milions d'euros a tancament de l’any 2021, mostra de la seva implicació social.

El servei de filantropia de Banca Privada de CaixaBank, únic en la banca privada espanyola i pioner a Europa, és un model desenvolupat internacionalment. Aquest es basa en l'experiència de l'entitat, el coneixement adquirit i una extensa xarxa de col·laboradors, entre els quals destaca la Fundació ‘la Caixa’.

Quatre línies d’actuació per apropar el Projecte de Valor Social al client

CaixaBank Banca Privada s'organitza sobre la base de quatre línies d'actuació que permeten apropar aquest innovador projecte de valor social als clients. Aquests eixos estratègics van entrellaçats per oferir una informació i formació integral que ajudi al client en la presa de decisió.

Per als clients que volen desenvolupar un programa propi, CaixaBank planteja l'assessorament personalitzat. En aquest apartat, s'analitza el perfil del client i s'ofereix un acompanyament en l'elaboració de la seva estratègia filantròpica: establir prioritats, planificar adequadament els recursos, identificar bones pràctiques i referències, consultar amb experts, accedir a informes específics i traçar un pla que afavoreixi una donació estratègica. D'aquesta manera, els clients es beneficien de donar de manera més estructurada i amb més informació.

Perquè l'esforç realitzat sigui eficient i transformador, el Projecte de Valor Social ofereix als clients de Banca Privada canalitzar les seves inquietuds filantròpiques a través de les causes solidàries dirigides a aquelles persones que volen donar amb garanties. A través de l'àmplia experiència de l'entitat, el coneixement adquirit i una xarxa de col·laboradors, entre els quals destaca la Fundació ”la Caixa”, CaixaBank ofereix garanties perquè siguin contribucions estratègiques i enfocades a resultats. Aquestes causes solidàries, que aborden problemes d'impacte social, destaquen per ser transparents, per la traçabilitat de les aportacions i pel mesurament de l'impacte aconseguit.

La primera se centra en salut global, amb especial focus en el programa de vacunació per immunitzar a la població infantil de països en desenvolupament (GAVI). En segon lloc, la proposta es focalitza a mitigar la pobresa infantil a Espanya, amb una vinculació estreta amb Save the Children per trencar el cercle de la pobresa hereditària, garantir l'accés a una educació de qualitat i aconseguir que tota la infància pugui gaudir de les mateixes oportunitats seguint la metodologia del programa CaixaProinfancia. En tercer lloc, existeix una línia centrada en la recerca del càncer, per continuar incrementant l'esperança de vida gràcies a noves teràpies personalitzades i a la transformació dels avanços en nous fàrmacs des de la Unitat de Recerca de Teràpia Molecular del Càncer, UITM, impulsada per CaixaResearch. Finalment, l'actualitat de cada moment fa que s'ofereixin causes puntuals als clients centrades en crisis humanitàries. Destaquen les col·laboracions amb els Bancs d'Aliments, Ajuda a La Palma o múltiples ONGs que treballen en la guerra d'Ucraïna d'acord amb l'oferta promoguda per l'entitat financera.

Posteriorment a la definició de les causes solidàries, CaixaBank compta amb la línia d'actuació centrada en la formació i divulgació, que aporta coneixement i contribueix a l'enfortiment de l'ecosistema de la filantropia. Mitjançant tallers, esdeveniments i la publicació dels seus informes anuals, els clients coneixen tota la dimensió del projecte.

Finalment, CaixaBank ha impulsat una línia d’estudis i reconeixement. Aquesta línia promou el coneixement com a eina per millorar l'acompliment de l'activitat filantròpica. Després de la col·laboració amb l’IE Center for families in business, que va abordar els perfils de filantropia personal a Espanya, l'entitat va publicar la Guía sobre gestión del patrimonio (inversiones) en las entidades no lucrativas, elaborada per un equip liderat per Javier Martín Cabana des de la Fundación HAZ. El propòsit era orientar en la gestió eficient dels recursos de les entitats sense ànim de lucre i, més concretament, sobre l'administració de les inversions en coherència amb la missió i naturalesa particular de cada institució.

Recentment, de la mà de la Fundació Pere Tarrés, CaixaBank ha elaborat un informe titulat Canviant vides a través de la filantropia. Com contribuir a mitigar la pobresa infantil. En aquest, s’analitza la situació global i es proposen actuacions i col·laboracions amb programes existents per donar una resposta efectiva a les necessitats de la població, desgranades i detallades segons dades nacionals i europees.

Premis solidaris propis i reconeixements europeus

Per quart any consecutiu, a finals de l’any 2021 es va celebrar la gala dels Premis Solidaris CaixaBank Banca Privada. Des de l'entitat, amb l'objectiu de compartir coneixements i crear comunitat per créixer en el projecte de valor social, es va tornar a reconèixer el compromís amb la societat de persones, fundacions o empreses en l’àmbit filantròpic.

Els premis, que s'atorguen anualment, consten de dues categories que seleccionen les dues millors candidatures entre sis finalistes. Els guanyadors són premiats pel millor projecte i per la millor trajectòria en un certamen molt consolidat en el sector.

Aquest acte tanca el cercle que promou CaixaBank per visibilitzar el projecte de valor social i inculcar entre els clients aquesta necessitat filantròpica canalitzada a través d'una informació exhaustiva i rigorosa.

Aquest fet ha comportat que CaixaBank hagi estat elegida l’any 2022 ‘Millor Entitat de Banca Privada a Espanya en Assessorament en Filantropia’ per la revista britànica Euromoney, un premi que ha obtingut vuit anys des de 2014.

CaixaBank Banca Privada

La proposta de valor de CaixaBank Banca Privada ofereix diferents models de servei per adaptar-se a les necessitats i preferències de cada client, des del qual demanda un servei d'assessorament global, fins al que opera a iniciativa pròpia en la gestió del seu patrimoni a través d'una plataforma amb capacitats globals d'inversió en valors, fons i altres productes de gestió.

El model de Banca Privada de CaixaBank està conformat per un equip de prop de 1.000 professionals especialitzats i té 73 centres específics distribuïts per tot el territori.

El negoci de Banca Privada centra la seva estratègia en l'alta qualificació, compromís i talent dels gestors de l'entitat, i en els últims avenços tecnològics, amb l'objectiu d'oferir la millor experiència de client en qualsevol moment i lloc.

 

NOTÍCIES RELACIONADES