Nota de premsa

El FEI, CaixaBank i MicroBank donaran suport a les pimes espanyoles amb 500 milions d’euros en el marc de l’EGF

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Seu corporativa de CaixaBank

• Garantia del FEI de fins a 350 milions d’euros a CaixaBank i MicroBank per mobilitzar fins a 500 milions d’euros per ajudar les pimes afectades per la crisi de la COVID-19 a Espanya.

• 18.000 petites empreses espanyoles es beneficiaran d’aquest acord.

• L’acord té el suport del Fons Europeu de Garantia (EGF), que forma part del paquet de rescat de la UE de 540.000 milions d’euros que es va aprovar arran de la pandèmia de la COVID-19.

 

El Fons Europeu d’Inversions (FEI), que pertany al Grup del Banc Europeu d’Inversions, uneix forces amb CaixaBank i MicroBank per donar suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) espanyoles afectades per la crisi econòmica que ha generat la COVID-19.

El FEI proporcionarà una garantia de 350 milions d’euros a CaixaBank i MicroBank, fet que permetrà al banc espanyol originar una cartera de 500 milions d’euros de finançament per a les pimes espanyoles.

Gràcies a la garantia del FEI en el marc del Fons Europeu de Garantia (EGF), CaixaBank i MicroBank oferiran un finançament més favorable a les petites i mitjanes empreses en sectors exposats especialment a la pandèmia de la COVID-19, perquè es puguin recuperar de la manca de liquiditat i mantenir llocs de treball al país. El FEI assumirà fins al 70 % del risc d’aquests nous préstecs que el banc espanyol concedirà a les pimes.

L’acord té el suport del Fons Europeu de Garantia, que forma part del paquet de rescat de la UE de 540.000 milions d’euros que es va aprovar per donar resposta a l’impacte econòmic a causa de la pandèmia. Es calcula que més de 18.000 empreses espanyoles se’n beneficiaran.

“Un cop més, el Fons Europeu de Garantia demostra el compromís del FEI d’ampliar el nostre abast i donar suport a les pimes de tot Espanya. Gràcies al nostre acord amb CaixaBank i MicroBank, amb els que col·laborem des de fa 14 anys, mobilitzarem fins a 500 milions d’euros de finançament per donar suport a l’economia espanyola, promovent el creixement, la innovació i l’ocupació a Espanya”, apunta Alain Godard, conseller delegat del FEI.

“Les pimes són el motor de l’economia espanyola i ajudar-les a recuperar-se econòmicament després de la pandèmia és una prioritat clau per al Grup BEI. Aquest acord amb CaixaBank i MicroBank, en el marc del Fons Europeu de Garantia, donarà suport a les necessitats de liquiditat i inversió de més de 18.000 empreses”, indica el vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix.

“Com l’entitat financera líder a Espanya, CaixaBank està compromesa amb el suport al creixement econòmic sostenible del país. Aquest acord és una oportunitat excel·lent per unir les forces del FEI, CaixaBank i MicroBank cap a l’objectiu comú d’ajudar les pimes espanyoles a recuperar-se de les conseqüències negatives de la pandèmia de la COVID-19 i, alhora, continuar amb els seus plans d’inversió, expressa Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank.

Sobre el Fons Europeu d’Inversions (FEI)

El Fons Europeu d’Inversions forma part del Grup del Banc Europeu d’Inversions. El FEI dissenya i desenvolupa instruments de capital de risc i de creixement, de garanties i de microfinançament que s’adrecen específicament a aquest segment del mercat. El FEI també està implicat activament en el suport a les inversions de fons mediambientals i d’infraestructures amb un enfocament clar cap a l’acció climàtica i la sostenibilitat ambiental. A través de les activitats, el FEI fomenta els objectius de la UE en suport de la lluita contra el canvi climàtic, així com el foment de la innovació, la recerca i el desenvolupament, l’esperit empresarial, el creixement i l’ocupació.

El Grup BEI va crear el Fons Europeu de Garantia (EGF) amb el suport dels 27 Estats membres de la UE per protegir les empreses que ha afectat la crisi causada per la COVID-19. Amb gairebé 25.000 milions d’euros en garanties, l’EGF permet al BEI i al FEI oferir ràpidament a les empreses, la major part petites i mitjanes empreses, accés a préstecs, garanties, valors amb garantia d’actius, capital i altres instruments financers. L’EGF forma part del paquet de mesures de recuperació que va posar en marxa la Unió Europea, amb l’objectiu de proporcionar un total de 540.000 milions d’euros per donar suport als sectors més afectats de l’economia de la UE.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el primer grup financer d’Espanya. Després de la fusió amb Bankia, el banc compta amb uns actius de 685.740 milions d’euros, fet que el converteix en el banc més gran d’Espanya i el situa entre els primers d’Europa. CaixaBank també té una presència important a Portugal, on controla el 100 % del BPI. El Grup, que presideix José Ignacio Goirigolzarri i dirigeix Gonzalo Gortázar, compta amb prop de 21 milions de clients i la xarxa comercial més gran d’Espanya i Portugal. A més, és líder en banca digital, amb un 71,4% de clients digitals.

Sobre MicroBank

MicroBank és el banc social de CaixaBank especialitzat en microcrèdits. És l’únic banc a Espanya que es dedica exclusivament a finançar projectes mitjançant microcrèdits. El banc va ser pioner al país en aquest model de negoci, on actualment lidera el sector del microfinançament. La missió de MicroBank és contribuir al progrés i al benestar de la societat mitjançant el finançament de projectes que generin un impacte social positiu.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES