Nota de premsa

El consell del BPI proposa João Pedro Oliveira e Costa com a nou conseller delegat després de la jubilació de Pablo Forero

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Pablo Forero i João Pedro Oliveira e Costa

• El futur conseller delegat, de 54 anys, té una experiència de gairebé 30 anys al BPI, on actualment és el responsable de Banca de Particulars i Negocis i membre del Comitè Executiu.

• Pablo Forero finalitza una etapa de tres anys al capdavant del BPI després de concloure la integració del BPI al Grup CaixaBank i millorar els indicadors de solidesa, rendibilitat i gestió comercial.

• Gonzalo Gortázar ha destacat “l'encert de Pablo Forero en integrar el BPI al Grup CaixaBank sense alterar-ne l'essència” i ha assenyalat que “João Pedro Oliveira e Costa és la persona ideal per dirigir el rumb del BPI en els anys vinents”.

El Consell d'Administració del BPI, entitat portuguesa participada al 100 % per CaixaBank, ha proposat en la reunió d'avui João Pedro Oliveira e Costa, responsable de Banca de Particulars i Negocis i membre del Comitè Executiu, com a nou conseller delegat del banc en substitució de Pablo Forero, qui ha comunicat la decisió d'acollir-se a la jubilació quan finalitzi el mandat.

Pablo Forero, 64 anys, deixarà el càrrec que ha ocupat des del 2017 —quan CaixaBank, presidit per Jordi Gual i amb Gonzalo Gortázar de conseller delegat, va prendre el control del BPI— quan s'hagin rebut les autoritzacions corresponents del Banc Central Europeu.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha agraït “el gran treball dut a terme per Pablo Forero en els últims tres anys” i n'ha destacat “l'encert en integrar el BPI al Grup CaixaBank sense alterar-ne l'essència, els valors i els èxits”. Gortázar també ha felicitat João Pedro Oliveira e Costa, de qui ha assenyalat que “és la persona ideal per dirigir el rumb del BPI en els anys vinents; és un gran professional que coneix perfectament el negoci bancari; representa com ningú els valors i la cultura del BPI i del Grup CaixaBank, i és un gran líder i motivador dels seus equips”.

El president, Fernando Ulrich, i tot el Consell del BPI també han expressat l'agraïment a Pablo Forero per l'excel·lent treball desenvolupat durant el seu mandat, que ha permès concloure amb èxit la integració del BPI al Grup CaixaBank i millorar tots els indicadors de solidesa, rendibilitat i èxit comercial del banc. Ulrich ha subratllat “la forma exemplar en què Pablo Forero ha liderat l'equip directiu, integrat per professionals del BPI, i els resultats obtinguts durant el seu mandat” i ha mostrat un suport total al pròxim conseller delegat, João Pedro Oliveira e Costa, de qui ha assenyalat que “per caràcter, competència i qualitats de lideratge serà un magnífic conseller delegat”.

Pablo Forero, qui abans d'entrar al BPI havia estat director general de Riscos de CaixaBank i membre del seu Comitè de Direcció, ha assenyalat que “el BPI es troba en un dels seus millors moments, molt motivat, ben capitalitzat i amb un gran dinamisme comercial, per la qual cosa és el moment oportú per passar el testimoni a un nou conseller delegat, format a l'entitat i respectat per tothom”. Pablo Forero també ha manifestat el seu orgull per “l'excel·lent equip directiu que m'ha acompanyat durant aquests tres anys i pel gran suport, compromís i professionalitat de tots els empleats del banc”.

João Pedro Oliveira e Costa, de 54 anys, té una experiència de gairebé 30 anys al BPI, on actualment és el responsable de les àrees comercials del banc, a més de ser membre del Comitè Executiu des del 2014. João Pedro Oliveira e Costa ha agraït la confiança que hi han dipositat i ha assenyalat que "sé que tinc el suport i la lleialtat d'un gran equip, que he après a respectar després de molts anys de treball conjunt, basat en valors i principis molt sòlids, que sustenten la identitat distintiva del BPI". "Som conscients dels difícils desafiaments i la incertesa que ens esperen, però també sabem que tenim els recursos necessaris per superar-los i no dubtem de la nostra capacitat, voluntat i determinació", ha afegit.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES