Nota de premsa

CaixaBank se suma al ‘Programa Funcas Educa’ 2022/2023

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Carlos Ocaña, director general de Funcas, han segellat l’acord

• L'entitat financera, segons ha destacat el seu president, José Ignacio Goirigolzarri, “té un ferm compromís amb l'educació financera, com reflecteix aquest conveni, ja que es tracta d'una peça fonamental perquè tota la societat compti amb els coneixements necessaris per gestionar eficaçment els seus recursos econòmics, aspecte clau en el dia a dia de totes les llars”.

• El director general de Funcas, Carlos Ocaña, ha assenyalat que “l'objectiu és millorar la competència dels ciutadans tant en la gestió dels seus diners, en particular, en els mitjans digitals, com en la presa de decisions financeres”.

 

La Fundación de los Bancos y Cajas de CECA (Funcas) i CaixaBank han signat el conveni pel qual l’entitat financera s’adhereix al ‘Programa Funcas de Estímulo de la Educación Financiera’ –‘Programa Funcas Educa’- per al període 2022/2023. L’acord, ratificat pel president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, i el director general de Funcas, Carlos Ocaña, dona continuïtat a la col·laboració que ambdues institucions mantenen des de 2018  amb la finalitat d'impulsar el desenvolupament d'activitats destinades a augmentar la cultura financera dels espanyols.

José Ignacio Goirigolzarri, president de l’entitat financera, ha destacat que “CaixaBank compta amb un pla d’acció que persegueix un doble objectiu: formar a diferents grups de persones d’acord amb les seves necessitats a través de cursos, conferències o tallers, i motivar a la població a desenvolupar la seva cultura financera per si mateixa, tractant de conscienciar sobre la importància d'aquesta a través de programes de divulgació públics”.

Per la seva part, el director general de Funcas, Carlos Ocaña, ha remarcat que “el nostre objectiu és millorar la competència dels ciutadans, tant en la gestió pràctica i segura dels seus diners, en particular, a través dels nous mitjans digitals, com en la presa de decisions financeres.”

La convocatòria de l’any 2022 és la quarta d'aquest programa de col·laboració amb les entitats adherides a CECA dirigit a finançar projectes que ajudin a millorar el nivell i la qualitat de l'educació financera dels espanyols. Les entitats estan desenvolupant accions d'educació financera que reforcen la seva labor social i s'adapten a les necessitats de la població, condicionades en els últims dos anys per la pandèmia. El creixent ús dels serveis financers telemàtics, la necessitat de potenciar la inclusió financera facilitant l’accés dels col·lectius més vulnerables a aquests canals o l’increment de la inversió en criptoactius són algunes de les tendències que han modificat els nostres hàbits i la nostra relació amb les finances i que exigeixen millorar els coneixements financers.

En particular, en el marc d’aquest acord, el banc presidit per José Ignacio Goirigolzarri promourà projectes de formació financera dirigits, en general, a la societat espanyola i consolidarà accions formatives que ja estan en marxa amb notable èxit, com el programa divulgatiu ‘Mucho por Hacer’ o la formació especialitzada per a Accionistes, programa ‘Aula’.

En el terreny de la divulgació destaca ‘Mucho por Hacer’, un projecte d’educació financera  que connecta conceptes financers bàsics, com estalvi o inversió, amb històries vitals de persones influents com Samantha Vallejo-Nágera, Marc Gasol, Ferran Adrià o Antonio Banderas. Els continguts digitals i recursos audiovisuals estan disponibles en el portal CaixaBank Life.

D’altra banda, cal esmentar iniciatives per a col·lectius concrets com el projecte ‘Aula’ de CaixaBank, un programa de formació sobre economia i finances dirigit als accionistes de l’entitat, especialment als de més edat; cursos sobre ‘Gestió en Restauració’, dirigits als clients del sector de la restauració i que s’organitzen en col·laboració amb elBullifoundation; la iniciativa ‘CaixaBank Talks’ que promou la formació en matèria d’estalvi, protecció i planificació financera en diferents situacions vitals; o els tallers sobre finances bàsiques impartits per voluntaris de l’entitat destinats a joves, majors, adults en risc d’exclusió social i persones amb dispacitat, entre d’altres.

Funcas i CECA van acordar la posada en marxa a partir de l’any 2018 del ‘Programa Funcas de Estímulo de la Educación Financiera’ amb l’objectiu de contribuir a finançar activitats d’educació financera que desenvolupin les entitats adherides a CECA, bé directament, bé través de les seves fundacions vinculades, consolidant els projectes ja existents i impulsant altres nous.

 

NOTÍCIES RELACIONADES