Nota de premsa

CaixaBank, reconeguda pel seu lideratge en el seu suport a les empreses durant la crisi de la Covid-19 per Global Finance

Nou premi al model de Banca Socialment Responsable

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina de CaixaBank

• La revista estatunidenca ha premiat a CaixaBank amb el guardó “Estratègia d'èxit com a proveïdor de liquiditat durant la pandèmia de la Covid-19 a Europa Occidental 2021”.

• Des de març de 2020 fins al tancament de l'exercici, CaixaBank va aprovar a Espanya finançament al sector empresarial per 83.700 milions d'euros, al marge de les línies ICO, per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia en el teixit productiu. A més, des de l'inici de la comercialització de les línies ICO COVID-19 fins el 31 de desembre de 2020, CaixaBank va concedir a Espanya 184.814 préstecs per 12.640 milions d'euros.

• L'entitat ha rebut nombrosos premis pel seu compromís social enfront de la crisi de la pandèmia com el d’ “Excel·lència en Lideratge a Europa Occidental 2020” de la revista Euromoney, o el d’ “Entitat líder global enfront de la crisi 2020” de Global Finance.


CaixaBank ha rebut el premi “Estratègia d'èxit com a proveïdor de liquiditat durant la pandèmia de la Covid-19 a Europa Occidental 2021” per la revista estatunidenca Global Finance. El premi, de nova creació, s'emmarca en els premis “Best Treasury & Cash Management Banks and Providers Awards”, que cada any reconeixen a aquelles entitats que destaquen en la gestió de la tresoreria i l'efectiu. Enguany, el jurat ha volgut reconèixer de manera especial també a aquelles entitats que han jugat un paper crucial en l'esforç per la recuperació de l'economia amb solucions de finançament i de tresoreria adaptades al context de la pandèmia de la Covid-19.

Així, CaixaBank ha destacat entre les entitats del continent europeu per l'impuls al finançament a empreses i particulars, i el suport als sectors més afectats per la pandèmia. 

Des de març 2020, quan es va decretar l'estat d'alarma a Espanya, fins al tancament de l'exercici, CaixaBank va aprovar finançament al sector empresarial per 83.700 milions d'euros, al marge de les línies ICO, per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia en el teixit productiu.

A més, des de l'inici de la comercialització de les línies ICO COVID-19 fins el 31 de desembre de 2020, l'entitat va concedir 184.814 préstecs per 12.640 milions d'euros. El 76% de l'import desemborsat correspon a autònoms i pimes.

Per part seva, el banc social de CaixaBank, MicroBank, va finançar projectes amb impacte social per valor de 900 milions d'euros el 2020, la qual cosa representa un increment del 24% respecte a l'any anterior. És també la xifra més elevada des de la fundació de l'entitat el 2007 i coincideix amb l'aposta de MicroBank d'aconseguir el lideratge en banca amb impacte social i amb l'esforç escomès per l'entitat en un any marcat per la pandèmia de la Covid-19.

En l'àmbit de les petites i mitjanes empreses, l'entitat va oferir també manques en el lloguer de béns d'equip i quotes de rènting de vehicles, i en el marc de les mesures de suport al petit comerç, es va aprovar la bonificació de comissions per TPV i el llançament d'una nova solució tecnològica d’e-commerce per ajudar a petits comerciants a impulsar les vendes online.

A més, el mes de juliol, CaixaBank va emetre un bo social Covid-19 de 1.000 milions d'euros, en format de deute sènior preferent, amb l'objectiu de mitigar els efectes de la pandèmia, a través de finançament a pimes i microempreses domiciliades a les regions espanyoles més desfavorides. Aquestes zones són les que es troben dins del percentil 30 en termes de PIB per càpita, és a dir, amb menys de 19.665 euros, o amb taxes de desocupació superiors al 16,69%.

Mentrestant, gràcies a la gestió adequada del risc, la ràtio de morositat de CaixaBank es va reduir el 2020 fins al 3,3% (-30 punts bàsics respecte a 2019) i la ràtio de cobertura es va incrementar fins al 67% (+12 punts percentuals l'any després de reforçar les provisions). El cost del risc a 12 mesos es va situar en el 0,75%.

Fruit d'aquests esforços, l'entitat ha rebut nombrosos premis pel seu compromís social enfront de la crisi de la pandèmia com el d’ “Excel·lència en Lideratge a Europa Occidental 2020” de la revista Euromoney, o el d’ “Entitat líder global enfront de la crisi 2020” de Global Finance.

Mesures de suport de CaixaBank enfront de la Covid-19

Des que va començar la crisi de la Covid-19, sota el lema #AmbTuAraMésQueMai, CaixaBank va activar un ampli paquet de mesures a Espanya amb l'objectiu d'atenuar els efectes econòmics i socials i, d'aquesta manera, donar resposta a les necessitats dels col·lectius més afectats, com la bestreta de les prestacions de jubilació, desocupació i suspensió temporal d'ocupació a 3,6 milions de persones; la condonació del lloguer dels habitatges de la seva propietat a 4.800 famílies i la col·laboració amb la Fundació “la Caixa” mitjançant, entre altres iniciatives, el programa de voluntariat de CaixaBank o les activitats del departament d'Acció Social de CaixaBank desenvolupades amb pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”.

Tot això ha estat possible gràcies al lideratge de CaixaBank en banca minorista a Espanya, on és el banc principal per a prop d'un de cada quatre clients. Així mateix, l'entitat és líder en banca digital amb 7 milions de clients digitals, un 67,6% del total de CaixaBank, gràcies al seu ferm compromís amb la transformació digital i a la seva aposta per les noves tecnologies per oferir el millor servei al client en qualsevol lloc i a través de qualsevol canal.

 

NOTÍCIES RELACIONADES