Nota de premsa

CaixaBank posa a la disposició del Govern de Navarra vuit habitatges per a famílies en risc d'exclusió social

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D'esquerra a dreta apareixen, José Luis Larríu, director de Banca d'Empreses de CaixaBank a Navarra; Óscar Insausti, director de Banca d'Institucions de CaixaBank a Navarra; Miguel Laparra, vicepresident de Drets Socials del govern de Navarra; Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra; Gema Mañú, directora general d'Inclusió i Protecció Social del Govern de Navarra; Javier Etayo, director del Servei de Vivenda del Govern de Navarra; i Óscar Yurrita, director del Centro d'Empreses de Negocio Immobiliari de CaixaBank a Navarra.

• Miguel Laparra, vicepresident de Drets Socials del Govern de Navarra, i Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, han signat el conveni pel qual el Grup CaixaBank cedeix aquests 8 habitatges que seran gestionats per Nasuvinsa a través del seu programa de Borsa de Lloguer.

• Els pisos estan ubicats a Pamplona (5), Berriozar, Beriáin i Tudela i se sumen als gairebé 500 que el Grup CaixaBank i la Fundació Bancària “la Caixa” ja destinen a persones amb dificultats per accedir a un habitatge a Navarra.

Miguel Laparra, vicepresident de Drets Socials del Govern de Navarra, i Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra, han signat avui al Palau de Navarra un conveni pel qual el Grup CaixaBank posa a la disposició de l'Executiu Foral 8 habitatges destinats a famílies en risc d'exclusió social.

En concret, la societat pública Nasuvinsa gestionarà de forma directa dins del seu programa de Borsa de Lloguer els 8 habitatges cedits pel Grup CaixaBank mitjançant la seva participada BuildingCenter, que es troben situats a Pamplona (5), Berriozar, Beriáin i Tudela.

L'objectiu del conveni, que té una vigència inicial de 6 anys, és fomentar el lloguer d'habitatges a favor de persones en risc d'exclusió social o en risc imminent de pèrdua d'habitatge per impossibilitat de fer front a les mensualitats del lloguer o hipoteca, i s'hagin esgotat infructuosament els procediments habituals de negociació del deute contret.

Nasuvinsa seleccionarà a les persones inquilines, a les quals oferirà un contracte d'arrendament per cinc anys, a través del Cens de sol·licitants d'habitatge protegit i en el marc dels programes socials existents. Una vegada adscrits els habitatges a la Borsa de Lloguer, les famílies arrendatàries podran gaudir de subvencions de fins al 90% de la renda mensual.

El vicepresident Miguel Laparra ha manifestat la seva satisfacció pel conveni signat, expressant l'interès del Govern de Navarra per ampliar el nombre d'habitatges cedits, així com el desig que altres entitats financeres segueixin l'exemple de CaixaBank, en el que ha denominat una estratègia guanyadora per a ambdues parts així com per al conjunt de la societat navarresa.

Igualment, ha agraït les gestions de CaixaBank per trobar solucions pactades i no traumàtiques en els casos d'impagaments d'hipoteques que arriben per a la seva resolució a l'Oficina de Mediació Hipotecària, dependent del Departament de Drets Socials que dirigeix.

Per la seva banda, Ana María Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank, ha expressat la seva voluntat de col·laborar amb el Govern de Navarra en tots aquells camps que afavoreixin el desenvolupament inclusiu i integral dels navarresos i navarreses, per aconseguir l'objectiu comú d'aconseguir una societat més justa i cohesionada. I ha recordat el compromís especial de CaixaBank amb la societat navarresa, tant amb el seu teixit empresarial com amb el seu teixit social.

CaixaBank suma gairebé 500 habitatges socials a Navarra

Facilitar l'accés a l'habitatge és una de les prioritats del Pla Estratègic de CaixaBank. Així, el Grup CaixaBank compta ja amb gairebé 33.000 pisos a tota Espanya a la disposició de les persones amb menys recursos i, de fet, les rendes mensuals dels lloguers es fixen en funció dels ingressos dels inquilins.

Amb aquest acord aconseguit amb el Govern de Navarra, el Grup CaixaBank i la Fundació Bancària ”la Caixa” sumen ja un total de 472 habitatges a la disposició dels ciutadans amb menys recursos a Navarra a través de diferents iniciatives. A més, 152 d'aquests habitatges corresponen al programa de Lloguer Solidari de la Fundació Bancària “la Caixa”.

 

NOTÍCIES RELACIONADES