Nota de premsa

CaixaBank participa en el finançament del parc eòlic marí més gran del món

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Dogger Bank serà el primer projecte a utilitzar Haliade-X 14 MW de GE Renewable Energy

• Dogger Bank entrarà en funcionament el 2026 i serà capaç de proveir les necessitats de 6 milions de llars al Regne Unit.

• CaixaBank ha estat un dels MLAs de la fase C, que ha requerit 3.000 milions de lliures.

CaixaBank ha participat en el finançament de Dogger Bank Wind Farm, el parc eòlic marí més gran del món que s'està construint en la costa nord-est d'Anglaterra. La inversió total en el parc eòlic de Dogger Bank serà d’uns 9.000 milions de lliures. El desembre s'ha tancat el finançament de la fase C, que ha assolit els 3.000 milions de lliures.

CaixaBank ha participat com Mandated Lead Arranger en el finançament que s'acaba de fer de la fase C d'aquest parc eòlic, juntament amb 27 entitats financeres i tres agències de crèdit a l'exportació. CaixaBank també va formar part del finançament de les fases A i B d'aquest projecte.

Dogger Bank estarà completat el 2026. Tindrà una potència de 3,6 GW i produirà suficient electricitat neta i renovable per proveir el 5% de la demanda total del Regne Unit, equivalent al consum d'uns sis milions de llars.

La companyia britànica SSE Renewables lidera el desenvolupament i la construcció del parc eòlic Dogger Bank, mentre que la noruega Equinor l'operarà durant la seva vida operativa esperada de 35 anys. Ambdues companyies tenen un 40% de participació en l'empresa i recentment la italiana ENI s'ha unit al projecte prenent un 20% de l'accionariat.

CaixaBank al Regne Unit

El Regne Unit és un mercat clau per a CaixaBank per la seva mida, les seves perspectives econòmiques i els seus vincles estratègics amb uns altres grans mercats. La presència física de CaixaBank al Regne Unit es remunta a 2003, quan el banc va obrir una oficina de representació a Londres. L'oficina va passar a ser sucursal el 2016.

La sucursal de CaixaBank a Londres (d’ara endavant, CaixaBank UK) compta amb un equip de professionals altament qualificats que presten serveis de banca corporativa tant a empreses britàniques com a clients espanyols i multinacionals amb activitat i inversions rellevants al Regne Unit. CaixaBank UK ofereix productes tant de banca transaccional com de crèdit, (factoring, confirming, garanties, finançament corporatiu a curt i llarg termini, estructures de finançament de projectes), així com solucions transfrontereres i de divises.

Des de 2015, CaixaBank ha participat en 16 operacions de finançament de projectes d'energia renovable al Regne Unit, amb una capacitat total de més de 12.000 MW.

CaixaBank, compromès amb la sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

L'entitat dona suport, mitjançant la seva activitat, a iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El 2021 el banc ha mobilitzat 29.050 milions d'euros en finançaments sostenibles, fet que suposa un augment del 130% del volum de finançaments sostenibles en tot 2020. En total s'han formalitzat 8.250 milions en finançaments lligats a variables ASG, on destaquen els objectius de tipus mediambiental, com la reducció d'emissions o l'eficiència energètica, i 1.000 milions en finançaments verds. A més, CaixaBank ha participat en l'emissió de 18 bons verds, sostenibles o socials, amb un import de 17.800 milions d'euros. Cal destacar que, a tancament del tercer trimestre de 2021, CaixaBank s'ha posicionat com el 5è banc a nivell europeu en préstecs verds i sostenibles en les League Tables Top Tier per volum, segons Refinitiv.

Fins al dia d'avui, CaixaBank ha emès set bons per recolzar als Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i és el banc europeu amb el major volum d'emissions de crèdit ASG en euros: quatre bons verds i tres bons socials, per un valor total de 6.000 milions d'euros i 500 milions de lliures.

A desembre de 2021, CaixaBank ha formalitzat més de 40 operacions de finançament renovable, destacant àrees geogràfiques com Espanya, UK, França, el Canadà, els Estats Units i Xile, amb un volum de 3.250 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES