Nota de premsa

CaixaBank participa en el finançament de sis parcs eòlics d’EDP Renewables a Polònia

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Oficina de CaixaBank

• Es tracta de l’operació més gran de project finance sostenible de CaixaBank a Polònia fins al moment.

• D’aquesta manera, CaixaBank reforça el seu compromís no només amb l'economia polonesa i el seu teixit empresarial sinó també amb els objectius de transició energètica del país, que aposta per un ús més elevat d'energies renovables.

CaixaBank ha participat en la signatura d'un préstec verd per al finançament a llarg termini de sis parcs d'energia eòlica amb EDP Renewables, el quart productor d'energia renovable del món. L'acord cobreix el finançament del desenvolupament, construcció i operació de sis parcs que sumen una capacitat instal·lada agregada de 149,4 MW. El tram comercial ascendeix a 655 milions de zlotys (PLN), l'equivalent a 144 milions d'euros, i està secundat per BEI, CaixaBank i Santander, amb la garantia parcial d’EKF (Agència de Crèdit a l'Exportació de Dinamarca).

Els parcs es distribueixen geogràficament en gran part de Polònia, a les regions del nord, del nord-est i del sud-est del país. En concret, les plantes de Kozlowo i Krasin se situen a la província de Warmia-Marusia; les de Lichnowy i Chojnice, a la província de Pomerània; la de Piatkowo, a la província de Kujawsko-Pomorskie; i la de Bogoria, en la de Swietokrzyskie.

Les plantes eòliques d'EDP Renewables es beneficiaran del pla d'ajudes a les energies renovables basat en les subhastes organitzades el 2018 i el 2019 per l'Estat polonès i es tracta d'una de les operacions més grans de finançament d'energia eòlica al país fins al moment.

CaixaBank a Polònia

Aquest nou préstec verd és també l’operació més gran de project finance sostenible de CaixaBank a Polònia fins al moment. D'aquesta manera, CaixaBank reforça el seu compromís no només amb l'economia polonesa i el seu teixit empresarial i productiu sinó també amb els objectius de transició energètica del país, que està avançant cap a un sistema energètic amb més pes de les energies renovables, netes i barates, especialment en un període d'increment de preus de les energies fòssils.

CaixaBank compta amb una sucursal a Polònia des del 2007, quan va obrir la seva oficina a Varsòvia. Des d’allà, l’entitat ofereix serveis de finançament i serveis especialitzats a les empreses a través d’una àmplia gama de solucions de banca corporativa i banca transaccional, com avals, préstecs bilaterals, finançament d’empreses a curt i llarg termini, factoring, confirming, i altres. La sucursal ha posicionat a CaixaBank com un actor rellevant en el segment de banca corporativa a Polònia.

CaixaBank, compromès amb el finançament sostenible 

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat perquè compta amb un Pla de Banca Socialment Responsable amb múltiples principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

L'entitat secunda, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.   

El 2021, el banc ha mobilitzat 31.375 milions d'euros en finançaments sostenibles, la qual cosa suposa un augment del 150% del volum de finançaments sostenibles respecte al 2020.

En l'apartat de préstecs sostenibles, CaixaBank ha tancat 105 operacions el 2021, per valor d’11.595 milions d'euros. Aquesta xifra representa un 131% més que l'aconseguida en el 2020 i suposa un nou rècord pel banc en aquesta àrea d'activitat.

CaixaBank ha finalitzat l'exercici 2021 com el sisè banc en finançament sostenible en EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica), segons el rànquing de Refinitiv i és el banc espanyol més ben col·locat en aquesta classificació.

En el sector de bons, ha participat el 2021 com bookrunner en l'emissió de 18 bons ESG, la qual cosa ha suposat la col·locació de 16.200 milions d'euros excloent les emissions pròpies.

A més, en el passat exercici, l'entitat va emetre quatre bons propis sota format verd o social per donar suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU, per valor de 3.500 milions d'euros. Aquests quatre bons se sumen als tres llançats el 2019 i el 2020, convertint a CaixaBank en el banc europeu amb més volum d'emissions pròpies de bons ESG en euros amb un total de set emissions, quatre verdes i tres socials, amb un valor agregat de 6.000 milions d'euros i 500 milions de lliures.

Presència internacional de CaixaBank  

La presència internacional de CaixaBank es canalitza a través de la seva xarxa de Banca Internacional de sucursals i oficines de representació repartides per tot el món i d’acords de cooperació amb bancs internacionals de primer nivell. A més, l’entitat financera és propietària del portuguès Banc BPI, la quarta entitat financera del país en termes d’actius. 

La Banca Internacional de CaixaBank ofereix suport als clients de la xarxa d’oficines, de CIB i Banca d’Empreses que operen a l’exterior, així com a large corporate locals, a través de cobertura mundial amb més de 150 professionals, 27 punts de presència internacional i acords amb més de 1.760 bancs corresponsals.

La xarxa de CIB&IB de CaixaBank està composada per sucursals a Alemanya, França, el Marroc, Polònia, Portugal, el Regne Unit, totes elles, a excepció de Portugal, autoritzades pel regulador espanyol i local per proveir uns certs serveis financers relacionats amb el finançament i els serveis bancaris, com ara finançament a curt i llarg termini, factoring, confirming, i altres similars.

A més, l’entitat compta amb 18 oficines de representació repartides pels 5 continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (la Xina), Singapur, Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (l'Índia), el Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica), Nova York (els EUA), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Sao Paulo (el Brasil), Lima (el Perú), Sidney (Austràlia) i Toronto (el Canadà). També té dos equips Spanish Desk en l'austríac Erste Bank (Viena) i en el mexicà Inbursa (Ciutat de Mèxic) per donar servei a empreses clients de CaixaBank en aquests mercats.

La Banca Internacional de CaixaBank és l’única xarxa internacional de banca a Espanya que està certificada per AENOR.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES