Nota de premsa

CaixaBank obre la seva primera oficina a Alger amb l'objectiu de recolzar a les empreses espanyoles en la seva estratègia d'internacionalització

Argèlia compta amb 600 empreses espanyoles –majoritàriament, pymes- instal•lades al país

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Edifici corporatiu de CaixaBank a Barcelona.

• L'entitat potencia la seva presència al nord d'Àfrica, on ja compta amb oficines al Marroc i Egipte.

• La xarxa de banca internacional de CaixaBank s'amplia a 26 punts en 18 països, en els quals ofereix un model d'atenció personalitzat, compromès amb la qualitat i acreditat per la certificació AENOR.

CaixaBank ha obert una oficina de representació a Alger, la capital d'Algèria, amb l'objectiu de potenciar l'acompanyament internacional a les empreses espanyoles instal·lades al país o amb plans d'internacionalització. L'obertura reforça la presència de l'entitat al nord d'Àfrica, on ja compta amb oficines al Marroc i Egipte.

A Algèria, CaixaBank recolzarà les activitats de comerç exterior i els projectes d'inversió de les empreses espanyoles. Davant les reformes econòmiques que està experimentant el país, s'espera l'entrada d’empreses amb nous projectes en sectors com l'agrícola, on Espanya està molt bé posicionada. CaixaBank també facilitarà la tasca a companyies que tradicionalment han operat al sector de les infraestructures, industrial i hoteler.

A més, la nova oficina, dirigida per Leila Smaili, permetrà a l'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar estrènyer la relació amb les institucions financeres locals, cosa que incrementarà el suport a les activitats dels clients de CaixaBank.

L’any 2016 Espanya es va situar com a segon país amb més importacions procedents d'Algèria, fruit de les compres de gas i petroli, i en quarta posició en la classificació d'exportacions, després de Xina, França, i Itàlia. Les empreses espanyoles estan important per valor de 3.562 milions de dòlars. Al mateix temps, s'estan exportant a Algèria productes i béns d'equip per valor de 3.595 milions de dòlars.

Actualment, hi ha 600 empreses espanyoles instal·lades a tot el país, que, en la majoria de casos, són pimes. L'excepció la constitueix el sector del gas i el petroli, on les grans multinacionals copen el mercat.

Sobre la xarxa internacional de CaixaBank

L'obertura a Alger suposa reforçar el servei de CaixaBank al nord d'Àfrica, on l'entitat ja té presència al Marroc i Egipte. Així mateix, la xarxa internacional de CaixaBank s'amplia a un total de 26 punts, repartits en 18 països, en els quals ofereix un model d'atenció personalitzat, compromès amb la qualitat i acreditat per la certificació AENOR.

Les oficines de representació estan especialitzades en les empreses espanyoles o amb presència a Espanya que desitgen operar en altres mercats. A més de l'oficina d'Algèria, CaixaBank té oficines de representació situades a París (França), Milà (Itàlia), Frankfurt (Alemanya), Istanbul (Turquia), Pequín, Shanghái i Hong Kong (Xina), Dubai (Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), El Caire (Egipte), Sao Paulo (Brasil), Santiago de Xile (Xile), Lima (Perú), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur i Johannesburg (Sud-àfrica).

A més, CaixaBank compta amb una xarxa de sucursals internacionals, amb llicència bancària per oferir tot tipus de serveis bancaris i de finançament. Actualment, l'entitat financera té sucursals a Londres (Regne Unit); Casablanca, Tànger i Agadir (Marroc); i Varsòvia (Polònia).

D'altra banda, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional de les empreses a qualsevol lloc del món.

 

NOTÍCIES RELACIONADES