Nota de premsa

CaixaBank, líder del mercat espanyol en leasing amb un 26% de quota de mercat i més de 2.000 milions d’euros en noves operacions el 2023

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• L'entitat ha realitzat més de 16.000 noves operacions i ja registra una quota de mercat del 25,96%, segons el rànquing de l'Associació Espanyola de Leasing i Renting.

• Durant el passat exercici, l'entitat va tancar operacions de leasing amb més de 8.000 empreses, fonamentalment de l'àmbit del turisme, logística, transport de passatgers, industrial, comercial, energètic i agrícola.

• El leasing permet a les empreses finançar en condicions avantatjoses l'adquisició dels béns necessaris per a la seva activitat.

 

CaixaBank ha tancat l'exercici 2023 amb més de 16.000 noves operacions d'arrendament financer (leasing) per valor de més de 2.000 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un creixement del 29% sobre l'any anterior i situa CaixaBank en la primera posició del rànquing de leasing amb una quota de mercat propera al 26%, segons les dades proporcionades per l'Associació Espanyola de Leasing i Renting.

Durant el passat exercici, l'entitat financera va realitzar operacions de leasing amb més de 8.000 clients empreses de totes les mides, des de grans corporacions i institucions (2%, per nombre d'operacions), empreses grans i mitjanes (83%), fins a empreses petites, micropimes i autònoms (15%), a qui va ajudar a millorar la seva capacitat productiva. Les operacions de leasing es van dedicar, principalment, a finançar flotes de vehicles (trens, autobusos, camions...), maquinària i naus industrials, locals comercials o, en l'àmbit de la sostenibilitat, plaques solars. Els sectors que més van utilitzar aquesta modalitat de finançament van ser turisme, logística, transport de passatgers, industrial, comercial, energètic i agrícola. 

El leasing és una operació d'arrendament financer amb opció de compra al final del contracte, que permet a les empreses finançar en condicions avantatjoses l'adquisició dels béns necessaris per a la seva activitat. Està especialment dissenyat per a empreses que necessitin adquirir o renovar la seva flota de vehicles, obtenir maquinària per augmentar la seva capacitat productiva, o comprar naus, locals o oficines per ampliar el seu negoci, entre altres finalitats. Una operació de leasing converteix CaixaBank en el propietari i arrendador del producte, i proporciona avantatges econòmics, financers i fiscals als seus clients. 

Aposta per l'assessorament

En els últims anys, CaixaBank ha presentat una evolució molt significativa en el mercat del leasing, passant de ser la cinquena entitat en el rànquing nacional el 2015 amb una quota de mercat del 9%, a liderar el mercat el 2023 amb una quota del 26%, que ha suposat incrementar la inversió en cartera de leasing fins a situar-la en 4.900 milions. 

Aquesta trajectòria es deu, principalment, al compromís de l'entitat amb la formació dels seus equips, l'assessorament especialitzat i la millora contínua de l'experiència dels seus clients, una aposta que es redobla quan es tracta de productes complexos que requereixen de coneixement tècnic com és el cas del leasing. L'entitat porta anys desenvolupant una estratègia d'especialització que doti els seus equips de la capacitat d'identificar les necessitats dels seus clients, estar a prop d'ells i oferir-los un assessorament d'alta qualitat, també en l'àmbit fiscal.  

A més, l'entitat incorpora constantment desenvolupaments i innovacions en els seus aplicatius per augmentar l'agilitat, reduir els temps de contractació i gestió i adaptar les seves eines als requeriments i necessitats dels seus clients.

CaixaBank, entitat de referència per a les empreses

CaixaBank, a través de la seva divisió CaixaBank Empreses, s'ha consolidat com una entitat de referència per al teixit empresarial gràcies al seu model d'especialització. L'entitat ofereix productes i serveis adaptats a les necessitats concretes de les empreses a través de les més de 70 'Store Pimes', que ofereixen servei a aquelles empreses que facturen menys 2 milions d'euros, i dels més de 140 'Centres d'Empreses' especialitzats a atendre empreses de major dimensió, que facturen més de 2 milions d'euros. CaixaBank Empreses, per tant, compta actualment amb una xarxa total de més 220 centres i oficines especialitzades repartides per totes les comunitats autònomes espanyoles en les quals treballen 2.200 professionals altament qualificats amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

L'entitat compta amb especialistes en finançament, comerç exterior, tresoreria, turisme, negoci immobiliari i pimes, que ofereixen un servei personalitzat més enllà del financer per donar suport i impulsar el sector empresarial. A més, a través de DayOne, CaixaBank ofereix atenció especialitzada a empreses de tecnologia, innovació i als seus inversors.

En l'àmbit internacional, l'entitat dona suport als seus clients empresa amb diverses solucions operatives amb accés efectiu territorial a 127 mercats de diferents països i ofereix el millor assessorament per a les seves operacions a l'estranger. CaixaBank dona servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

L'entitat financera, en el marc del Pla de Banca Sostenible, integrat en el seu Pla Estratègic 2022-2024, assumeix la responsabilitat de promoure una economia positiva per al benestar de les persones a través de tres ambicions: impulsar la transició sostenible de les empreses i la societat, liderar l'impacte social positiu i afavorir la inclusió financera. A més, el banc està present en els índexs de sostenibilitat més rellevants del món i és avaluada pels principals analistes especialitzats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES