Nota de premsa

CaixaBank inaugura noves oficines a Frankfurt per reforçar la seva estratègia de banca internacional a Europa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, amb Uwe Becker, alcalde de Frankfurt

• Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Uwe Becker, alcalde de Frankfurt, han inaugurat les noves instal·lacions de la sucursal que l'entitat té a la ciutat seu del Banc Central Europeu (BCE).

• Després de gairebé un any de presència a Frankfurt com a sucursal, l'oficina compta ja amb clients dels sectors de distribució, automoció i indústria auxiliar, enginyeria, turisme, construcció i infraestructures.

• CaixaBank té una xarxa de 24 oficines internacionals repartides pels cinc continents.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Uwe Becker, alcalde de la ciutat de Frankfurt, han inaugurat les noves instal·lacions de la sucursal de CaixaBank a la ciutat alemanya. Aquesta inauguració suposa un pas més en l'estratègia de creixement del negoci de banca internacional de CaixaBank, que ha accelerat la seva expansió en els últims anys per consolidar-se com a entitat de referència en banca internacional global. Aquesta xarxa internacional suma en total 24 oficines repartides per tot el món.

En la trobada empresarial celebrada amb motiu de la inauguració de les noves instal·lacions a Alemanya, Gonzalo Gortázar ha assegurat que "aquestes noves oficines permetran seguir avançant en el creixement de CaixaBank a Europa. D'aquesta manera, volem reforçar el nostre lideratge en banca internacional amb presència als cinc continents i ser una referència global per a les empreses espanyoles amb activitat internacional i per a les multinacionals que operen a Espanya".

Per la seva banda, Uwe Becker, alcalde de Frankfurt, ha afirmat: "Estem encantats amb que CaixaBank, líder a Espanya, hagi obert sucursal a Frankfurt, el que permetrà que la ciutat continuï guanyant importància internacional com a centre financer. Sens dubte, la relació entre Frankfurt i Espanya es veurà reforçada".

Noves oficines a Frankfurt

CaixaBank ha traslladat la seva sucursal a Alemanya a unes noves oficines més grans i de millor ubicació per consolidar la seva presència al país i oferir un servei més adequat als seus clients i empreses amb interessos a Espanya i Alemanya. Les noves instal·lacions, que estan situades al centre financer de la ciutat, disposen d'un espai dedicat a fomentar les relacions empresarials dels clients de l'entitat.

Aquest trasllat es produeix després que l'oficina de representació a la ciutat obtingués la llicència bancària fa gairebé un any, per poder oferir serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa. En aquest temps, CaixaBank ha incorporat clients dels sectors de la distribució, automoció i indústria auxiliar, enginyeria, turisme, construcció i infraestructures.

La sucursal compta amb un equip multicultural de professionals procedents d'Espanya i Alemanya, cosa que ha permès unir l'experiència de CaixaBank amb el coneixement local.

Sobre la xarxa internacional de CaixaBank

CaixaBank té 24 oficines de representació i sucursals distribuïdes en els cinc continents. La seva presència abasta Europa, amb les oficines de Frankfurt, París, Londres o Varsòvia; nord d'Àfrica a Casablanca, Tànger o Agadir; Àsia a Pequín, Xangai, Hong Kong o Singapur; Amèrica amb les de Nova York, Sao Paulo, Santiago de Xile o Bogotà; i Oceania, a Sydney, entre algunes de les més destacades. CaixaBank és líder en operativa de comerç exterior amb unes quotes de mercat superiors al 30% en serveis com ara els avals internacionals.

Així mateix, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món. CaixaBank també participa en el capital d'entitats financeres de diversos països, amb les que ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat compta amb un 94,95% del BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank.

Recentment, CaixaBank ha estat escollit "Best Confirming-Bank Partner for Financing in Emerging Markets 2017" ( "Millor banc col·laborador en el finançament de mercats emergents") per part de la Corporació Financera Internacional (IFC), entitat del Grup Banc Mundial, en el marc del Programa de Finançament per al Comerç Mundial (GTFP).

Alemanya, un potent soci comercial d'Espanya i motor econòmic d'Europa

Alemanya és un mercat prioritari per a CaixaBank. La seva privilegiada situació geogràfica la converteix en el centre neuràlgic d'intercanvi comercial a Europa. La presència de CaixaBank al país es remunta a l’any 2002, moment en què l'entitat va començar a acompanyar els seus clients que expandien els seus negocis cap a Alemanya. Posteriorment, el 2004, va obrir una oficina de representació que es va convertir en sucursal a l’any 2017.

El país és el segon soci comercial d'Espanya, després de França, i el seu principal proveïdor. Espanya importa des d'Alemanya fonamentalment béns industrials, destacant l'automoció, els productes semimanufacturats i els béns d'equip. Aquests mateixos sectors constitueixen gairebé les tres quartes parts de les exportacions espanyoles a Alemanya, el que revela el caràcter eminentment intraindustrial del comerç bilateral, segons dades de l'ICEX.

El 2017, les exportacions espanyoles de béns a Alemanya van pujar un 5,7% respecte al 2016, mentre que les importacions van pujar un 6%. El volum total de comerç va ascendir a gairebé 70.000 milions d'euros, marcant un màxim històric per tercer any consecutiu, segons l'ICEX.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES