Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft guardonen les millors alumnes de graus universitaris tècnics en la segona edició dels Premis WONNOW

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Guanyadores de la segona edició dels Premis WONNOW amb el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, i la presidenta de Microsoft Espanya, Pilar López

• Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya, han lliurat un premi a l'alumna amb el millor expedient acadèmic, que ha rebut una dotació econòmica de 10.000 euros.

• A més, s'han guardonat 10 estudiants amb una beca remunerada per treballar a CaixaBank i per participar en un programa de ‘mentoring’ de Microsoft.

• Amb aquesta iniciativa, ambdues entitats pretenen impulsar la diversitat i la presència de dones en l'àmbit de la tecnologia i les ciències des del començament de la seva carrera professional.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Pilar López, presidenta de Microsoft Espanya, han lliurat els Premis WONNOW a les millors alumnes de graus STEM -Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques- d'universitats espanyoles.

Amb aquesta iniciativa, ambdues entitats premien, per segon any consecutiu, l'excel·lència femenina en graus universitaris tècnics, fomenten la diversitat i contribueixen a reduir la bretxa de gènere en aquests sectors, on la presència de dones és escassa.

L'estudi de la Comissió Europea "Les dones en l'era digital" 2018 assenyala que només un 34% de dones són titulades en STEM i representen el 17% dels professionals especialistes en el sector tecnològic.

Per intentar pal·liar aquesta situació, CaixaBank i Microsoft impulsen els Premis WONNOW, amb els quals d'una banda han reconegut l'alumna amb el millor expedient acadèmic, d'entre totes les candidates, que ha rebut una dotació econòmica de 10.000 euros, i de l'altra, han premiat 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i participaran en un programa de mentoring de Microsoft Espanya.

El conseller delegat de CaixaBank ha destacat la feina i l'esforç de totes les participants, que han estudiat amb resultats brillants un difícil grau STEM. A més, Gonzalo Gortázar ha felicitat les premiades i ha reconegut la seva implicació i la important tasca que desenvolupen en la societat. “Amb els Premis WONNOW volem donar suport al desenvolupament femení en professions clau i posar en valor l'esforç i el compromís de dones com vosaltres que aposten per aquests estudis”.

El conseller de CaixaBank ha animat les alumnes a continuar trencant estereotips i mites, i demostrar que les dones també poden ser brillants científiques, tecnòlogues, enginyeres i matemàtiques. “Ens calen joves com vosaltres, la nostra societat no es pot permetre el luxe que gairebé la meitat del seu talent STEM es perdi”, ha indicat.

La presidenta de Microsoft Espanya, Pilar López, també s'ha afegit a la felicitació a les alumnes guardonades en aquesta edició dels premis, les quals considera referents per animar a altres estudiants a desterrar estereotips i fer que s'interessin per la ciència i la tecnologia. “El talent i la diversitat són garantia d'innovació i creixement. Tenir habilitats digitals és un factor diferencial i un avantatge competitiu per al futur professional. És prioritari fomentar la vocació i el talent femení,  i no només en el sector tecnològic, ja que el talent digital és imprescindible per a qualsevol industria en aquests moments. Les dones ja fan servir la tecnologia, però volem que, a més, la inventin, que en siguin protagonistes i que ajudin a resoldre els grans problemes a què ens enfrontem com a societat. Aquest és l'esperit dels Premis WONNOW”.

Reconeixement a l'esforç i l'excel·lència

Les premiades, quatre estudiants de Catalunya, dues de Múrcia, dues d'Andalusia, una de la Comunitat Valenciana i una de les Canàries, han estat escollides entre 440 alumnes de graus STEM de 70 universitats espanyoles que han participat en aquesta segona edició d'aquests premis. Per triar-les, a més de l'expedient acadèmic, se n'ha valorat l'experiència personal. Les participants han emplenat un formulari amb algunes preguntes per examinar els seus mèrits i conèixer el seu perfil. A més, s'ha valorat el seu currículum i la nota mitjana dels 180 primers crèdits superats.

Carlota Parés, estudiant del doble grau en Enginyeria Informàtica i Enginyeria Telemàtica de La Salle, ha aconseguit un premi especial  valorat en 10.000 euros, per tenir el millor expedient acadèmic. A més, tindrà accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i es beneficiarà d'un programa de mentoring impartit per Microsoft Espanya, juntament amb nou estudiants més guardonades: Fátima El Baghdadi, estudiant d'Enginyeria Mecànica de la Universitat Politècnica de Barcelona; Isabel Lax, estudiant del grau d'Enginyeria Civil de la Universitat de Cartagena; Belinda González, estudiant del grau d'Enginyeria Informàtica de la Universitat de Granada; Natalia Franch, estudiant del grau d'Enginyeria Informàtica de la Universitat Jaume I; María José Martínez, estudiant del grau d'Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de la Universitat Politècnica de Cartagena; Nàdia Cosor, estudiant del grau d'Enginyeria de Sistemes Audiovisuals de la Universitat Pompeu Fabra; María Ángeles Fuentes, estudiant del grau d'Enginyeria Informàtica de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria; Olivia Andolz, estudiant del grau de Multimèdia amb menció en Enginyeria Web de la Universitat Oberta de Catalunya, i Natalia Borrego, estudiant del grau d'Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural de la Universitat de Còrdova.

Compromís amb la diversitat i la tecnologia

Els Premis WONNOW aborden dues qüestions clau per a CaixaBank i Microsoft: la diversitat i l'aposta per la tecnologia. A més, són un reflex ben clar dels valors que ambdues entitats comparteixen, com són el compromís social, el treball per la igualtat i el reconeixement de l'excel·lència.

A Espanya, es crearan més d'un milió de llocs de treball relacionats amb habilitats STEM els quatre anys vinents, però una de cada quatre empreses té dificultats per trobar candidats adequats i, sobretot, poder seleccionar dones per a llocs relacionats amb aquests sectors, segons l'Associació Espanyola per a la Digitalització, DigitalES. I segons la Comissió Europea, només el 3 % de les dones titulades en estudis superiors ho són en estudis considerats tecnològics.

Sobre CaixaBank

El compromís social és un dels valors de CaixaBank, que pretén contribuir al desenvolupament d'una societat més justa i amb més igualtat d'oportunitats. Per fer-ho, fomenta i posa en marxa diverses iniciatives amb l'objectiu d'afavorir la diversitat, com els Premis WONNOW. Com a element central de la seva identitat, l'entitat participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals.

L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com ara la iniciativa Women’s Empowerment Principles, impulsada per les Nacions Unides; la iniciativa del Ministeri de la Presidència, Relacions Amb les Corts i Igualtat: “Més dones, millors empreses”, perquè hi hagi més representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversidad (Carta de la Diversitat), per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional. Així mateix, CaixaBank està inclosa en l'índex d'Igualtat de Gènere de Bloomberg pel seu compromís amb la promoció de les dones. Gràcies a aquest compromís, CaixaBank té la Certificació efr (empresa familiarment responsable), de la Fundació Másfamilia. 

Actualment, CaixaBank té un 41,2 % de dones en càrrecs directius i disposa d'un programa específic d'actuació per fomentar la diversitat de gènere: el programa Wengage, amb el qual vol impulsar la igualtat d'oportunitats entre ambdós gèneres i reforçar el rol de les dones a l'empresa i a la societat. CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3 %. El banc té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i prop de 5.000 oficines.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) impulsa la transformació digital per a l'era del núvol intel·ligent i l'Intelligent Edge. La seva missió és ajudar cada persona i cada organització en el planeta a fer més en el dia a dia.

Microsoft promou una cultura que permet als seus empleats connectar la seva energia i la seva passió per la tecnologia amb aquesta missió. I per aconseguir-ho, la diversitat és clau: un entorn divers i inclusiu condueix a idees millors, productes millors i resultats millors per als clients.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES