Nota de premsa

CaixaBank i la italiana IREN, juntes per la reducció de les emissions i la protecció dels recursos hídrics

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Edifici Martinetto (Iren)

• CaixaBank i Iren han signat un préstec sostenible de 100 millions d’euros, lligats a dos objectius de sostenibilitat inclosos en el Marc de Finançament Sostenible d’Iren.

• Aquest nou préstec recolçarà la transició energètica i l’evolució ecològica establertes al Plan de Negoci i als objectius ESG per 2030 d’Iren.

 

CaixaBank i la italiana Iren han signat un préstec sostenible en suport de la transició energètica i l'evolució ecològica, per al finançament de les inversions establertes en el Pla de Negoci a 10 anys d‘Iren i la consecució dels objectius ESG establerts per a l’any 2030. L'aposta d‘Iren pel medi ambient i la protecció de recursos naturals es materialitza pel significatiu volum d'inversions sostenibles establertes en el seu Pla de Negoci, que equivalen al 80% de la inversió total.

Aquest nou préstec de 100 milions d'euros, a cinc anys, prorrogables per dos anys més, està lligat a la consecució de dos objectius específics de sostenibilitat inclosos en el Marc de Finançament Sostenible d‘Iren. En concret, el préstec està lligat als següents indicadors:

  • Intensitat d’Emissions de Gasos d’Efecte d’hivernacle (GEI) d’Abast 1: tots els objectius d’emissions estan certificats per la Iniciativa Objectius de Reducció d'Emissions basats en la Ciència (SBTi, per les seves sigles en anglès) i estan alineats amb l'evolució de l'escenari per sota de 2 °C (Well-below 2°C) modelitzat en el Cinquè Informe d'Avaluació del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC, en les seves sigles en anglès) i estan alineats també amb l'actual Pla Nacional Integrat per a l'Energia i el Clima, d'Itàlia (Pniec, en les seves sigles en italià).
  • Recursos hídrics: Iren és especialment activa en la cerca d'una major eficiència en la distribució de l'aigua amb l'objectiu de reduir l'extracció d'aigua del medi ambient i de reduir de manera significativa les fugides d'aigua en les seves

El préstec estableix un mecanisme d'ajust dels interessos amb una reducció si es compleixen els objectius segons el que s'estableix en el Pla de Negoci d‘Iren, o amb un augment d'aquests si aquests objectius no es compleixen.

Els indicadors seleccionats estan lligats als següents Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides (UN SDGs): número 6 (Aigua neta i sanejament), número 7 (Energia assequible i no contaminant) i número 13 (Acció pel Clima).

Anna Tanganelli, CFO d‘Iren destaca: “L’any 2022, Iren ha signat sis línies de crèdit sostenibles, per un total de 630 milions d'euros, per donar suport al desenvolupament de l'estratègia del Grup i la consecució dels objectius del nostre Pla de negoci a 10 any. Aquest nou acord amb CaixaBank reforça encara més el perfil de liquiditat del Grup i confirma el compromís de Iren amb el finançament sostenible.”

Sobre IREN, una de les empreses ‘multiutility’ líders a Itàlia

Iren se situa entre les principals empreses ‘multiutility’ a Itàlia, amb forts vincles amb el territori, i una posició prominent en diverses àrees de negoci. Presenta un mix equilibrat d'activitat regulada i gairebé-regulada, activitat liberalitzada i una robusta integració entre les activitats de upstream i downstream, especialment en la cadena de subministrament energètic.

El Grup opera en un àrea d’influència multiregional de més de 7 milions d’habitants, compta amb més de 10.000 empleats, gairebé 5.000 milions d'euros en ingressos, una cartera de més de 2 milions de clients del sector energètic, i gairebé 6 milions d'habitants es beneficien dels seus serveis d'aigua i mediambientals.

Treballem per impulsar el creixement dels territoris, les comunitats i les persones.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és el grup financer líder a Espanya amb un volum d'actius de més de 700.000 milions d'euros, la qual cosa li converteix en el banc més gran del mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu. A més, CaixaBank té una forta presència a Portugal, on controla el 100% de BPI.

CaixaBank és present a Itàlia a través d'una Oficina de Representació a Milà des de l'any 2000. El banc ha participat en algunes de les principals operacions sindicades i bilaterals del país, mobilitzant un total de 1.420 milions d'euros des de l’any 2020.

En el marc del nou Pla Estratègic 2022-2024, CaixaBank s'ha marcat com a prioritat estratègica convertir-se en un referent europeu en sostenibilitat. El banc va ser el banc líder en finançament sostenible a Europa en el primer semestre de l’any 2022, segons el rànquing Refinitiv, que situa a CaixaBank en la primera posició del ranking EMEA Top Tier Green & ESG-Linked Loans. CaixaBank també va ocupar el primer lloc en finançament verd a Europa en la primera meitat de l'any, segons la classificació Green Use of Proceeds – Top Tier Lender de Bloomberg.

 

NOTÍCIES RELACIONADES